Näyttelysääntöesitykset

Näyttelyissä käyminen

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Tapio Mäki
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 64
Liittynyt: 1.1.2007 20:09
Paikkakunta: Ylihärmä

Näyttelysääntöesitykset

Viesti Kirjoittaja Tapio Mäki »

Lausuntopyyntö, joka on lähetetty kennelpiireille, rotujärjestöille ja rotua harrastaville yhdistyksille löytyy sähköisenä täältä:

http://www.kennelliitto.fi/ext/lausuntopyynto.pdf

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

Viitattaan Koiramme - lehden artikkeliin, jossa suomen mainittiin ilmoittaneen ettei suomi osallistu näyttelysääntöjen yhtenäistämiseen sertien jakamisen osalta, sekä tuon kyselylomakkeen kohtaan 18 b, jossa mainitaan muutoksen koskevan ainoastaan ruåttia ja norjaa.

Näkisin mielelläni että SSK:n hallitus jättää kyseisen - merkityksettömän - kyselylomakkeen täyttämättä ja palauttamatta. Sensijaan SSK:n hallitus voisi kirjelmöidä mielipiteen kyseisestä ehdotuksesta ja liittää siihen syvä paheksunta suomen toiminnasta asian hoidossa.

Näkisin mielelläni, että SSK:n hallitus lähestyisi pohjoismaalaisia sisarjärjestöjä ja toisi esille suomen kenneliiton toiminnan asian osalta toivoen, että muiden pohjoismaiden kennelväki estää suomen pyrkimyksen kokonaisvaltaisen koiranjalostuksen lopullisessa alasajossa.

Gia

Viesti Kirjoittaja Gia »

Tätä minä vähän uumoilinkin... yhtenäistäminen ei tarkoita sitä että Suomi muuttaisi sääntöä muihin pohjoismaihin verrattain, vaan niitä verrataan ihan oikeasti keskenään. Olin jo itsekseni (ihan omissa aivosopukoissani miettineenä) varma ettei Suomi lähde yksin veivaamaan takaisin päin pohjoismaiseen suuntaan kun on vasta ottanut askeleet FCI:n mukaiseen järjestelmään. Juuri tuossa kohdassa 18 ) asia tulee vahvasti esille.... Tähtäin kai loppujen lopuksi on kansainvälinen ohje... olit sitten missä tahansa näytillä, niin säännöt ovat samat.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Ote Koiramme-lehden jutusta:
"Sääntöjen tulee omalta osaltaan vaikuttaa myönteisesti näyttelyosallistumiseen, ts. niiden tulee houkutella näytteilleasettajia ilmoittamaan koiriaan näyttelyyn. Tästä syystä näyttelyiden tulee olla jännittäviä ja viihdyttäviä, kilpailu/show-elementin tulee olla näkyvä..."

WAU!!! Näin kauas ollaan Finska Kennelklubbenissa päästy koiranäyttelyiden alkuperäisestä tarkoituksesta!

Eikö koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus ollutkaan palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. (lähde: http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/ ... tusivu.htm )
:lol: :lol: :roll: :evil: :twisted:
Kuva

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Kennelliitto tiedottaa:
"Valtuusto hyväksyi kokouksessaan yhteispohjoismaiset näyttelysäännöt, jotka tulevat voimaan 1.1.2011.
Säännöt ovat voimassa koeajalla 1.1.2011 - 31.12.2011. Jos Kennelliiton hallitus ei esitä sääntöihin vuoden 2011 aikana muutoksia, jotka valtuuston hyväksyy, säännöt ovat voimassa 1.1.2012 - 31.12.2016. Muutokset on alistettava Pohjoismaiden Kennelunionin (PKU) työvaliokunnan hyväksyttäviksi. Oleelliset muutokset näyttelysäännössä koskevat muun muassa kastroidun uroksen näyttelyyn osallistumista, koiran käyttöluokkaan siirtymistä sekä kasvattajaluokkaan osallistumista. Laatuarvosteluun tuli mukaan ”sertifikaatinarvoinen” entisten laatuarvostelujen lisäksi."
Kuva

Susanna Järvinen
REPPUKOIRA!
Viestit: 141
Liittynyt: 23.11.2005 12:54
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Susanna Järvinen »

Justiinsa bongasin Kennelliiton sivuilta saman ku Marja tossa yllä kirjottaa, eli säännöt tulee muuttumaan. Onko kellään tietoa tarkemmin, erityisesti kiinnostaa toi käyttöluokka-asia. Ja mitähän tuo SA:n takaisintulo entisten joukkoon meinaa?? Että on eri, sa, eh, h jne.?

Pitkis

Viesti Kirjoittaja Pitkis »

Samoin kiinnostaa tuo, millä KAER-tuloksella voi koiran esittää käyttöluokassa. Korvaako SA ERI:n? Tietääkö Tammelinin Raijatai joku muu asiasta enemmän. Kertokaa meillekin.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Kukaan ei tiä mitään? Mites muuten toi on mahdollista, että urokset joilta on poistettu kivekset voivat osallistua näyttelyyn?


Maa- ja metsätalousministeriön asetus
Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 4 päivänä huhtikuuta 1996 annetun eläinsuojelulain (247/1996) 7 §:n 3 momentin nojalla:

1 § Määritelmät
Tässä asetuksessa tarkoitetaan: kilpailulla kilpailua, koetta, testiä ja muuta kilpailutarkoituksessa järjestettävää tilaisuutta, jossa arvioidaan koirien ominaisuuksia, taipumuksia tai taitoja: sekä näytteillä pitämisellä koiranäyttelyä' ja muuta vastaavaa tilaisuutta, jossa arvostellaan koirien ulkomuotoon, käyttöön tai jalostukseen liittyviä ominaisuuksia.

2 § Kilpailu- ja näyttelykielto
Vuonna 2001 tai sen jälkeen syntynyt koira, jolle on suoritettu leikkaus tai muu siihen verrattava kipua aiheuttava toimenpide eläimen ulkonäön muuttamiseksi, ei saa osallistua kilpailuihin eikä sitä saa pitää näytteillä. Edellä 1 momentissa tarkoitettu koira saa kuitenkin osallistua maailmanmestaruus- ja euroopanmestaruuskilpailuihin sekä maailmanvoittaja- ja euroopanvoittajanäyttelyihin.

3 § Voimaantulo
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2001.

Helsingissä 12 päivänä joulukuuta 2000
Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä
Eläinlääkintötarkastaja Johanna Kokkonen
Kuva

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Tuolla ne on nyt sitten luettavissa, eli se niistä yhteispohjoismaisista näyttelysäännöistä! :evil:
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... 012011.pdf
Kuva

Vastaa Viestiin