Kansainvälinen näyttelyvalio FCI 5 ja 6 -ryhmillä

Näyttelyissä käyminen

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Kansainvälinen näyttelyvalio FCI 5 ja 6 -ryhmillä

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Pohjoismaisille metsästyskoirille ei myönnetä kansainvälistä näyttelyvalion arvoa (C.I.E.)

Espoo, 15.12.2011 - FCI:n yleiskokous on hyväksynyt Suomen, Norjan ja Ruotsin kennelliittojen esityksen, jonka mukaan kansainvälisen näyttelyvalion (C.I.E) arvoja ei enää myönnetä Suomen, Ruotsin ja Norjan kansallisille metsästyskoiraroduille, jos koiran omistaja asuu jossakin näistä kolmesta maasta. Kennelliiton hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 15.12.2011.

Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan, että valionarvosääntöön kohtaan Kansainvälinen näyttelyvalio (C.I.E) viimeiseksi kappaleeksi lisätään seuraava lause: Huom. Seuraaville roduille ei myönnetä kansainvälisen näyttelyvalion arvoa, mikäli koirat ovat norjalaisen, ruotsalaisen tai suomalaisen omistamia:

FCI 5
harmaa norjanhirvikoira
jämtlanninpystykorva
karjalankarhukoira
musta norjanhirvikoira
pohjanpystykorva
suomenpystykorva

FCI 6
dreeveri
dunkerinajokoira
haldeninajokoira
hamiltoninajokoira
hygeninajokoira
schillerinajokoira
smoolanninajokoira
suomenajokoira

Hallitus päätti, että asia viedään tiedoksi Kennelliiton valtuuston kokoukselle 27.5.2012.

FCI:n yleiskokouksen C.I.E-päätös ei koske edellä mainittujen rotujen koiria, joiden omistaja asuu Suomen, Norjan tai Ruotsin ulkopuolella, koska siellä ei järjestetä pohjoismaisia metsästyskoirakokeita vastaavia kokeita.

Näiden rotujen koirat voivat edelleen saavuttaa täyden kansainvälisen valion (C.I.B) -arvon, johon vaaditaan CACIB kahdesta maasta kahdelta eri tuomarilta sekä koetulos. CACIBien välillä on oltava vähintään yksi vuosi ja yksi päivä. Suomen osalta FCI hyväksyy metsästyskoirarotujen käyttökoetulokseksi rotukohtaiset Suomen muotovalion arvoon vaadittavat koetulokset.

Kennelliittojen FCI:n yleiskokoukselle tekemän esityksen perusteluissa todettiin, että Suomen, Norjan ja Ruotsin kansallisten metsästyskoirarotujen kohdalla rodunomaisen ulkomuodon yhdistäminen käyttöominaisuuksiin on ollut tärkeä kulmakivi näiden maiden kenneltoiminnan historiassa. Myös rotujen eriytyminen käyttö- ja näyttelykoiriin haluttiin estää.

C.I.E.-arvo voidaan myöntää roduille, joilta FCI vaatii käyttökoetuloksen, mutta koiralla ei ole riittävää tulosta saadakseen kansainvälisen näyttelymuotovalion arvon. Koiralla on oltava neljä CACIBia kolmesta eri maasta, kolmelta eri tuomarilta, riippumatta rodun koiramäärästä. Ensimmäisen ja viimeisen CACIBin välillä on oltava vähintään yksi vuosi ja yksi päivä, esimerkiksi 1.1.2001 – 1.1.2002.


:D WAU! Koska saadaan koskemaan myös meitä?
Kuva

Sanna Aalto
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 29
Liittynyt: 17.12.2007 16:10
Paikkakunta: Loppi

Kansainvälinen näyttelyvalio pois ryhmältä 7

Viesti Kirjoittaja Sanna Aalto »

Mahtavaa olis saada koskemaan meitä, mutta vaatii paljon yhteistyötä. Koskee meitä heti kun rotujen kotimaat sitä haluavat ja hakevat, jos olen ymmärtänyt oikein.

Vastaa Viestiin