Näyttelyiden järjestämisohjeisiin muutoksia 1.1.2013

Näyttelyissä käyminen

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Näyttelyiden järjestämisohjeisiin muutoksia 1.1.2013

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 27.12.2012 17:21

Näyttelyiden järjestämisohjeisiin muutoksia 1.1.2013
http://www.kennelliitto.fi/FI/kennellii ... eeseen.htm

Espoo, 23.10.2012 – Kennelliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 2.10.2012 muutoksia näyttelysääntöjä täydentäviin ohjeisiin ja näyttelyiden järjestämisohjeeseen. Muutoksia on mm. ohjeen seuraavissa kohdissa:

• Jos koira ilmoittautumisajan päätyttyä saavuttaa Suomen muotovalion arvon, koira on siirrettävä valioluokkaan. On kuitenkin huomioitava, että mikäli koira on alun perin ilmoitettu KÄY- tai VET- luokkiin, ei luokkaa voi ilmoittautumisajan päätyttyä enää vaihtaa valioluokkaan. (Kohta A.3.2.)

• Näyttelyn tiedotteessa ja Koiramme lehdessä ei voi enää ilmoittaa ”kaikki tuomarit ovat varalla toisilleen” ja näin välttää ilmoittautumismaksujen palautukset tuomarimuutoksen sattuessa. Näyttelytoimikunnan tulee palauttaa ilmoittautumismaksu todellisilla pankkikuluilla vähennettynä, mikäli varalla olevaa tuomaria ei ole nimetty lainkaan tai varalle on ilmoitettu enemmän kuin yksi nimetty tuomari/rotu. (Kohta A.12.2.)

• Koirien purennan tai kivesten tarkastamisen sekä koirien mittauksen tulee aina tapahtua arvostelevan tuomarin toimesta. Tarkastamista tai mittausta ei voi antaa kehätoimitsijan tai esim. harjoitusarvostelijan tehtäväksi. (Kohta A.13.)

• Kaikki näyttelyt haetaan Kennelliiton Omakoirapalvelun kautta. Näyttelyä tai näyttelytoimikuntaa koskevat, anomisen jälkeen tapahtuvat muutokset, on ilmoitettava kennelpiirin kautta Kennelliittoon hyväksymistä varten. (Kohta B.3.)

• Kennelliitolle toimitettavat näyttelytulokset toimitetaan roduittain järjestyksessä. Kaikista näyttelyistä lähetetään Kennelliittoon kaksi täyttämätöntä luetteloa. Kansainvälisissä näyttelyissä toiseen luetteloon pitää olla merkitty kaikki koirien saamat tulokset. (Kohta B.5.)

• Suurten näyttelyiden toimikunnissa olisi hyvä olla markkinoinnista ja viestinnästä vastaava henkilö. (Kohta B.7.1.)

• Näytteilleasettajille on hyvissä ajoin ennen näyttelyä toimitettava aikataulukirje sähköisessä muodossa tai postitse. (Kohta B.10.3.)

• Ulkomuototuomarille lähetettävässä arvostelukutsussa tulee ilmoittaa hänelle arvosteltavaksi tulevat rodut, ei siis enää ”rodut ilmoitetaan myöhemmin”- tekstiä. Mikäli toimikunta joutuu myöhemmin tekemään muutoksia arvosteltavaksi kaavailtuihin rotuihin, tulee siitä aina ensin neuvotella tuomarin kanssa ja sen jälkeen vahvistaa muutokset kirjallisesti.

Tuomarikirjeenvaihdossa tulee selvittää maksettavat korvaukset ja pyytää tuomarilta hyväksymiskuittaus korvauksista. Tämä koskee suomalaisia tuomareita vain, mikäli normaalista matkustussäännöstä mm. edullisimman kulkuneuvon käyttöä koskevasta ohjeesta poiketaan. Ulkomuototuomari saa Suomessa arvostella saman rodun kansainvälisessä näyttelyssä yhden kerran kalenterivuoden aikana. Arvostelukertojen välillä tulee kuitenkin olla vähintään 6 kk. (Kohta B.11.1.)

• Näyttelytoimikunnan tulee kulukorvausten maksun yhteydessä antaa kopio hyväksytystä matkalaskusta tai kuitti, missä eritellään maksetut korvaukset. (Kohta B.14.4.)

Ohjeet löytyvät täältä
Näyttelyidenjärjestämisohjeet2013.pdf

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Voittaja-näyttelystä tehty lähetys katsottavissa nyt YouTube

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 27.12.2012 17:25

Voittaja-näyttelystä tehty lähetys katsottavissa nyt YouTubessa

Espoo, 17.12.2012 - Kennelliitto lähetti Voittaja-koiranäyttelyn tapahtumista ohjelmakokonaisuuden suorana internetissä. Muun muassa näyttelyn parhaan koiran valinnan sisältänyt ohjelma on nyt katsottavissa kokonaan YouTubessa.

Koiraohjelmassa esiintyi paljon koira-alan ammattilaisia. Lisäksi ohjelmassa nähtiin tunnelmia Kennelliiton Voittaja-viikonlopusta.

Lähetyksen juontajina toimivat Sirkku Rajala ja Joanna Kuvaja. Koko lähetyksen kommentaattorina oli Koiramme-lehden päätoimittaja Tapio Eerola.

Katso 2 tuntia 26 minuuttia kestävä ohjelma YouTubesta.
http://youtu.be/0D4SRNHqOU8

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Kennelliiton pentuvälitys

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 27.12.2012 23:33

SKL – FKK ry - Kennelliiton pentuvälitys on avattu
https://omakoira.kennelliitto.fi/pentuv ... usivu.aspx

Puppy referral
Valpförmedling

Pentuvälitys Ryhmittäin Roduittain
https://omakoira.kennelliitto.fi/pentuv ... x?Lang=FIN

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Päivitetyt kansainvälisten valionarvojen säännöt ja lomakkee

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 28.12.2012 20:23

Päivitetyt kansainvälisten valionarvojen säännöt ja lomakkeet
http://www.kennelliitto.fi/FI/kennellii ... valiot.htm

Espoo, 22.11.2012 - Kansainvälinen koiranjalostusliitto FCI (Fédération Cynologique Internationale) on julkaissut 14.11.2012 päivätyllä kiertokirjeellä kansainvälisten valionarvojen päivitetyt säännöt.

Kansainvälisten valionarvojen hakemiseen tarkoitetut lomakkeet ovat myös uudistuneet: Lisäksi FCI on laatinut lomakkeen, jolla vara-CACIB on mahdollista anoa CACIBiksi. Nämä lomakkeet löytyvät Kennelliiton sivuilta.

Kansainvälisten valionarvojen hakemukset toimitetaan Suomen Kennelliittoon osoitteella Showlink, valionarvot, PL 20, 79101 Leppävirta, tai sähköisesti osoitteeseen valiot(at)kennelliitto.fi, josta ne lähetetään eteenpäin FCI:lle. Hakijan tulee liittää mukaan kopio koiran sukutaulusta. CACIB-hakemuksen voi lähettää suoraan FCI:lle.

Koira täyttää kansainvälisen valionarvon myöntämiselle asetetut vaatimukset, kun sen rotu on FCI:n lopullisesti hyväksymä, koira on FI-rekisterissä ja sillä on sukutaulussaan kolme täyttä sukupolvea rekisteröitynä FCI:n tunnustamaan rekisteriin (Suomessa FI/FIN/SF). Nämä rekisterit ovat tarkistettavissa FCI:n sivuilta.

Kaikki tiedustelut pyydetään tekemään Kennelliittoon, sillä FCI:n toimisto ei vastaa yksityisten henkilöiden kyselyihin.

Kansainvälisten valionarvojen säännöt (englanniksi)

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Valionarvosäännöt 2012

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 28.12.2012 20:36

Valionarvot
http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/ ... tusivu.htm

Suomen muotovalion arvo
Vähintään kolme sertifikaattia näyttelystä Suomessa kolmelta eri tuomarilta. Vähintään yksi sertifikaateista on saatava koiran täytettyä 24 kk*. Lisäksi tulevat mahdolliset rotukohtaiset koepalkintovaatimukset.
*Riippumatta siitä missä luokassa koira on kilpaillut.

Ulkomaalaisessa rekisterissä olevan valionarvohakemuksen liitteeksi tulee liittää kopio rekisterikirjasta, kopiot jo myönnetyistä valionarvoista sekä käyttökokeesta todistus mikäli rotu sellaisen vaatii. Ulkomaalaisen koiran kohdalla pitää huomioida, että koiran tulee saada sertifikaatti Suomesta yli kahden (2) vuoden ikäisenä.


Ulkomalaiset valionarvotittelit (esim. EE MVA) saadaan koiran tietoihin toimittamalla kopio vahvistuksesta / diplomista kennelliiton osoitteeseen tai sähköpostitse valiot (at) kennelliitto.fi tai faxilla (09) 8873 0302. Mukaan ei tarvitse liittää Suomen Kennelliiton valionarvohakemusta.

Ulkomaalaiset voittajatittelit (esim. EEV-07) saadaan toimittamalla arvostelukopio kennelliiton osoitteeseen tai sähköpostitse valiot (at) kennelliitto.fi tai faxilla (09) 8873 0302. Mukaan ei tarvitse liittää Suomen Kennelliiton valionarvohakemusta.

Mikäli koirasta tulee kansainvälinen valio, tulee hakemukseen kirjata tarpeelliset näyttely- ja koetulokset. Hakemus kaavakkeena tulee käyttää FCI:n omaa kaavaketta mikä löytyy tältä sivulta. Sen voi täyttää ja tallentaa omalle tietokoneelle, josta sitten on helppo lähettää se sähköpostilla valiot (at) kennelliitto.fi -osoitteeseen.
Kun olette saaneet vahvistuksen FCI:ltä, siitä ei tarvitse erikseen lähettää kopiota toimistoon. FCI lähettää kopiot vahvistuksista suoraan valionarvovastaavalle.

Sähköinen valionarvohakemus Omakoiran kautta

Kennelliiton jäsenet voivat tehdä valionarvohakemuksen sähköisenä Omakoira-palvelussa. Hakemuksen täyttäminen netissä on helppoa ja nopeaa. Omakoira-palvelun kautta voit hakea kuitenkin ainoastaan suomalaisia valionarvoja. Ulkomaalaiset valionarvotittelit saadaan koiran tietoihin toimittamalla kopio vahvistuksesta / diplomista Kennelliittoon.

Lisäksi Omakoiran kautta on mahdollista tulostaa englanninkielinen valionarvotodistus. Lue lisää Omakoirasta.

Valionarvosäännöt 2012
Championatbestämmelser 2012

Kansainvälinenvalionarvohakemus (pdf) Päivitetty 24.5.2011
vain FCI:n valionarvoihin (kirjoitettava englanniksi),
ohje löytyy täältä . Hakemus toimitetaan Suomen Kennelliittoon josta se lähetetään eteenpäin FCI:lle.

Valionarvohakemus ei FCI:n valionarvoihin
Championatansökan
Application for the title of Champion

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Luonnetestiohjeet päivitetty

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 28.12.2012 20:37

Luonnetestitiedotteet
http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/ ... tusivu.htm

Luonnetestiohjeet päivitetty

Kennelliiton hallitus vahvisti kokouksessaan 2.2.2012 luonnetoimikunnan tekemät muutokset luonnetestin ohjeisiin. Ohjeita on tarkennettu ja ne on jaettu arvostelu-, järjestämis- ja koulutusohjeeksi.

Arvosteluohje on tiivistetty käsittämään pelkkää luonnetestin arvostelua. Vanhasta arvosteluohjeesta on siirretty tekstiä järjestämisohjeeseen, pääosin kohtaan ”osakokeiden järjestäminen ja niissä tarvittavat välineet”. Luonnetestituomarin koulutus, pätevöiminen ja toimintaohje on muutettu luonnetestin koulutusohjeeksi.

Uusi järjestämisohje sisältää luonnetestin järjestämiseen liittyvät osa-alueet. Uutena asiana ohjeessa määritellään, että osallistuvalla koiralla luonnetestin ja MH-kuvauksen välisen ajan tulee olla vähintään 42 vrk, ja että luonnetestit tulee aina järjestää ulkona ja luonnonvalossa.

Päivitetyt ohjeet tulivat voimaan 1.3.2012 ja löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Luonnetoimikunta on päivittänyt myös luonnetestisääntöjä. Hallitus päätti esittää säännöt kevätvaltuustolle hyväksyttäväksi siten, että ne tulevat voimaan 1.1.2013.

Lisätietoja:
Suomen Kennelliitto
Päivi Heino
Kamreerintie 8
02770 Espoo
puh. (09) 8873 0252 tai paivi.heino(at)kennelliitto.fi

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Kanakoirakokeet

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 28.12.2012 20:53

Kanakoirakokeet
http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/ ... kokeet.htm

Kanakoirien erikoiskokeet ovat metsästyskokeita, joiden tarkoituksena on kanakoirien jalostusta varten saada tietoa koirien metsästysominaisuuksista ja edistää koirien metsästyskäyttöä.

KOESUORITUKSET

Kokeissa kokeillaan koirien haku riistan löytämiseksi ja riistatyö maastossa olevalla villillä riistaeläimellä. Lisäksi kokeillaan koeluokista riippuen nouto, tiedotus, vesityö ja jälkityö. Myöskin kiinnitetään huomiota koiran luonteeseen sekä toimintaan sen kohdatessa petoeläimiä.

Koekausi on 1.6. - 31.5.

OSALLISTUMISOIKEUS JA SEN RAJOITTAMINEN

Kokeisiin saavat osallistua kaikki FCI:n seisojien roturyhmään kuuluvien rotujen koirat, jotka ovat saaneet palkinnon Kennelliiton tai sen tunnustaman ulkomaisen kenneljärjestön näyttelyssä.
Nuorten luokkaan saa osallistua koira, jonka joku sanotuista kenneljärjestöistä on rekisteröinyt, vaikka koiraa ei ole näyttelyssä palkittu.

Kokeen järjestäjä voi rajoittaa kokeisiin osallistumista koeluokkien ja koirien lukumäärien osalta kennelliiton ohjeiden mukaisesti.

KOIRIEN ARVOSTELU

Kussakin luokassa käytetään laatuarvostelua ja annetaan niin monta ensimmäistä, toista ja kolmatta palkintoa kuin koirien saamat pistemäärät edellyttävät.

Eri rotuihin kuuluvat koirat arvostellaan samojen perusteiden mukaan ottaen huomioon rotukohtaisesti eroavat ominaisuudet.

Koiran seisonnalta on ammuttava, jotta koira voidaan palkita.

KOELUOKAT

Nuorten luokkaan (NUO) saa osallistua koira, joka on täyttänyt 9 kk ja max 24 kuukautta.
Avoimeen luokkaan (AVO) saa osallistua koira, joka ei ole oikeutettu osallistumaan voittajaluokkaan.
Voittajaluokkaan (VOI) osallistuu koira, joka on saanut 1. palkinnon avoimessa luokassa.

KAER koemuodon esittely (pdf)
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... 7/KAER.pdf

KAER säännöt (pdf)
Kopio koko linkki selaimen hakuriville.
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... öt1610.pdf

KAER ylituomarit (pdf)
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... 211212.pdf

Kanakoirakokeiden ylituomarit (pdf)
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... 131212.pdf

Kanakoirakokeiden säännöstö 1.8.2011- (pdf)
Kopio koko linkki selaimen hakuriville.
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... 182011.pdf

Kanakoirakerho ry
http://www.kkk-hhs.fi/

Saksanseisojakerho ry
http://www.saksanseisojakerho.fi/


Yleisiä kokeita ja kilpailuja koskevat lomakkeet, säännöt ja ohjeet
http://www.kennelliitto.fi/FI/asiakirja ... tusivu.htm

Kaikki tiedostot ovat PDF-muotoisia.
Osan lomakkeista voi tallentaa täytettyine tietoineen omalle koneelle. Tallennettavan lomakkeen nimen perässä on merkki (T). Tallentaminen edellyttää, että sinulla on Acrobat Reader –ohjelmasta versio 8.0 tai uudempi.

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

SSK:n Koetoimikunta

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 28.12.2012 21:02

Koetoimikunta
http://www.saksanseisojakerho.fi/index. ... &Itemid=41

Koetoimikunta on hallituksen nimeämä asiantuntijaelin KAER -koeasioissa. Toimikunta koostuu ylituomareista.

Toimikunnan keskeisiä tehtäviä ovat:

Koesäännöt ja niiden kehittäminen

Koetulosten välittäminen atk-tallentajille

Aspiranttien koulutus sekä ylituomareiden jatkokoulutukset

Uusien ylituomarikokelaiden hakemukset ja niistä lausunnonanto hallitukselle

Koetoimitsijoiden koulutusmateriaalin jakaminen sekä puoltaminen koulutukseen

Kerhon omien kilpailujen anominen ja niihin liittyvien sopimuksien tekeminen

Ohjeita koetoimitsijoille ja ohjaajille

Koepöytäkirjan täyttömalli

Ilmoittautuminen KAER kokeeseen kaavake

Yleisiä kokeita ja kilpailuja koskevat lomakkeet, säännöt ja ohjeet.

Koepöytäkirja ja jatkolomake

Ylituomarikokelaan arviointikaavake

Koirakohtainen KAER pöytäkirja

- KAER vesi- ja jälkityökaavakkeet tulee lähettää viipymättä kokeen jälkeen suoraan koepäällikölle
- KAER pöytäkirjat ja koirakohtaiset lomakkeet tulee lähettää viikon kuluessa kennelpiirin pöytäkirjantarkastajalle
- Koeanomukset tulee lähettää ajallaan kennelpiirille ja yksi kappale Saksanseisojakerhon koekalenterista vastaavalle
- Koekaavakkeet ja ylituomarin vihkot voi tilata myyntisihteeriltä kts. kauppapaikka

KAER -koetulosten kulku Saksanseisojakerhon tietokantaan

Vastaa Viestiin