Nartut kiinnostaa liikaa

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
jori

Nartut kiinnostaa liikaa

Viesti Kirjoittaja jori »

Minulla on 1,6 vuotias kk uros.
- Melko hyvin on läksynsä oppinut , hienosti seisoo, monta hienoa noutoa takanaan.. ts. Aika hyvin on mennyt melkein kaikissa tilanteissa .Paitsi: kun vapaana ollaan ja vapaa narttu ( ei tarvi edes olla juoksussa oleva ilmestyy . Ongelma on se, että mikään komento ei tälläisessä tilanteessa päde. Vieläpä jos tälläisessä tilanteessa kysesen nartun läheisyydessä onkin toinen uros, sitä taas sattetaan "läksyttää".
-Nyt tuntuu , että tälläinen käytös on vaan pahentunut.
_pitäiskö vaan vältää näitä tilanteita (koira kiinni ja äkkiä pois )
-Näissä tilanteissa kun koira ikäänkuin välttelee omistajaansa ja päässä ei suhise muuta kun ihastus. Ja joskus sitä on jopa vaikeata napata kiinni..
_ pitäiskö vaan harjotella vielä enemmän ja enemmän sitä perus-perustottelemista?
Onko minä kasvattajana nyt pahasti erehtynyt jossakin ....
Välillä oikein hävettää ! :oops: :oops:

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Minulla oli aikoinaan kaksoisvalio karkkari joka oli "äksy akka". Muutama liian innokas kollikoira otti perusteellisen rökityksen kun tunki liikaa iholle.Kävi jopa niin, että rökitti yhden siitosuroksen ja kun myöhemmin yritin astuttaa samalla uroksella tätä torailijaa, niin "ei ottanut eteen" kaverilla tosipaikan tullen. Saattaisi olla kokeilemisen arvoinen temppu, jos löydät sopivan "pihtarin".

Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Ylikorostunut libido (seksihurjastelu) on kuulemma isokin ongelma joissain roduissa, joutuvat ottamaan jotain hormoonipiikkejä pojille että pysyvät nahoissaan... Apua, säästäkää meidät siltä... :lol:
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Jenni Hirvinen
NUO-luokan keskustelija
Viestit: 13
Liittynyt: 5.5.2011 07:31

Viesti Kirjoittaja Jenni Hirvinen »

Onkohan tämä karkkari uros päässyt ongelmastaan eroon?

Meidän vuoden ikäisellä pikkumünsteri uroksella meinaa olla samaa vikaa. Siinä jää riistan tuoksut kakkoseksi (todettu pariinkin otteeseen) ja eikä ruokakaan maita, jos vieressä on tarpeeksi muikealle tuoksuva narttu. Eikä tarttee olla ees juoksu päällä taikka koirien vapaana. Parissa näyttelyssä ollaan kesän aikana oltu ja sinnehän aina sattuu kiimasia narttuja joukkoon, niin johan on meidän pojan pää sekasin. Kehässä kyllä ollaan nätisti, mutta kehän ulkopuolella vikistään ja ollaan levottomia. Jalkaa pitää nostaa kaikkea mahdollista vasten, kun tulee niin pakottava tarve merkkailla ja sitten se tekee semmosta ihmeellistä leukojen loksuttamista.

Omasta mielestäni tätä ei ikävä kyllä voi koulutuksella kitkeä pois. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, että osa on synnynäisiä siitosuroksia. (Jei! Meidän koira voi olla siis joskus jossain hyvä! :D ) Jää siis nartun tehtäväksi osoittaa urokselle, että käykö tämmöinen selkään hyppiminen juuri sillä kertaa. Toivottavasti aika tekee tehtävänsä eli kun meidän kossille ikää ja toivottavasti samalla järkeä tulee lisää, niin pahin vaiva katoaa. Ainahan myös pallien poisto on vaihtoehto, jos ei koiraa meinaa jalostukseen käyttää. Mutta siinä menis sitten siitosuroksen titteli...

Vai onko joku löytänyt jonkun kikkakolmosen, jolla tämmöistä viriiliyttä on saatu tasaantumaan :?:

Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Meillä on porukassa niin uros- kuin narttukoiriakin. Urokset on pakon edessä joutuneet elämään tuoksuvien narttujen kanssa, niitä on yksinkertaisesti kielletty koskemasta niihin. Toki tärppipäivien ajan nartut on pidetty joko eri osoitteessa tai muutoin suljettujen porttien eri puolella. Näin on pojat tottuneet siihen että näiden asioiden kanssa pitää vaan oppia elämään ilman sen kummempaa vouhotusta ja huutoa. Lenkillä kyllä luututaan ja nuohotaan kaikki narttujen merkit tarkkaan, että ei ne vietit siitä ole mihinkään hävinneet. Ja kyllä ne mahdollisuuden tullessa uskaltavat "hypätäkin", eli täysin turha on se väite ettei siitosurosta saisi koskaan kieltää astumasta.

Nyt oltiin metsästysreissulla asuntoautolla puolitoista viikkoa jossa mukana uros ja 9 vrk. ennen lähtöä kiimansa aloittanut narttu, ja niin sitä vaan metsästeltiin ilman sen kummempia metkuja.

Niin seksuaalinen yli- kuin aliviettikin ovat koiralle ongelmia, jonka ääripäihin tulisi jalostuksessa kiinnittää huomiota.
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Jenni Hirvinen
NUO-luokan keskustelija
Viestit: 13
Liittynyt: 5.5.2011 07:31

Viesti Kirjoittaja Jenni Hirvinen »

Taitaa olla noin suvunjatkamisvietit niin tiukassa, että eipä niihin kiellot pahemmin vaikuta. :) Mielenkiinnolla tässä odotellaan toisen koiramme (beaglen) juoksun alkua. Mitään kivaahan tämmöisessä syksyisessä juoksussa ei ole, kun tulee sotkemaan metsästyskautta. Mutta näkeepä ainakin sitten, että kuinka sekasin juniorin pönttö menee...

Eija Rantanen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 63
Liittynyt: 22.11.2005 18:57
Paikkakunta: Toijala

Viesti Kirjoittaja Eija Rantanen »

Kastrointi (voi) auttaa jos koiralla ei ole jalostuksellista annettavaa...

Janne Kaleva
Pentu
Viestit: 1
Liittynyt: 7.6.2011 05:05

Viesti Kirjoittaja Janne Kaleva »

Kemiallinen kastraatio on hyvä kokeilla ennen sitä lopullista päätöstä. Pystykorvaisilla on tällä saatu apua asiaan.
Nortin Villibippuri

Vastaa Viestiin