vanha vähän pihalla

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
äijä

vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja äijä » 29.12.2004 10:05

Olis tarkotus ronttia ruveta raijaamaan kokeisiin jahka ensiksi opetellaan. Tuli vaan tenkkapoo nettiä selatessa, kun koetuloksia lukiessa törmää vaikka mihin.
1. Haku omatoimista. Tuon kyllä ymmärrän, mutta mitäs se ohjattavissa käytännössä tarkoittaa. Jos käännän rintamasuunnan toiseksi, niin rontti päättelee, että tonne mennään ja rupee haeskeleen siltä suunnalta. Mitä muuta?
2. Hyvää nuortenluokan, avoimenluokan, voittajaluokan hakua? Tartteeko rontille opettaa haku luokan mukaan, vai eikö hyvä voittajaluokan haku kelpaa nuorten luokassa?
3. Pilli? piiip = paikka, piippiip = tänne, onko väärin, mitä muuta? Onko jotkut säännöt, vai voidaanko rontin kanssa vain sopia asioista?
4. Kuis tuomarit neuvoo tämmöstä enskertasta ukkoo, jos kertoo olevansa ihan uunona näistä hommista?

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

jussi järvinen

vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja jussi järvinen » 29.12.2004 12:23

Taitaa Äijä olla jo vanha konkari, osaa nääs muodostaa kysymykset noinkin mukavaan muotoon.....................

jussi

äijä

Re: vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja äijä » 29.12.2004 13:50

Ei, kyllä ihan tosissani kyselen. Noita koekertomuksia vaan olen tuolta tietokannasta lueskellut ja nuo asiat kaihertavat päällimmäisenä. Vaatisi kai luetun ymmärtämistä. Kysymyksiä olisi tietysti vaikka kuinka paljon.

Kaikenkaikkiaan tuntuu, että ensimmäisen koereissun jäljiltä mammalle olisi aika pahanhajusta pyykkiä tulossa.

äijä

Re: vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja äijä » 30.12.2004 12:22

Kiitoksii vaa kauhiast paljo hyvist neuvoist. Kyl mää näil pual vuatta parjää. En ois arvannu, kui paljo jeesiä täältä saa.

Petteri

Re: vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja Petteri » 30.12.2004 12:28

Soitapa äijä paikalliselle aluekouluttajalle. Nuo asiat on helepompi jutella puhelimessa.

http://www.saksanseisojakerho.fi/html/aluekoulut.htm

veijo toimela

Re: vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja veijo toimela » 30.12.2004 13:20

Tuomarit, joilta käsitin Äijän haluavan vinkkejä, taitavat olla kiirheisen syksyn jäläjiltä puhaltamassa henkiä tulevia koitoksia varten =o)

Melekosta rumpaa vetävät, kokheista toishen. Pyyteetöntä, hyvvää ja ansiokasta työtä. Kiitokset heille, vaikka ite en kokheissa rampannu olekhan ja heän palveluita siinä mielessä tarttenu kauhiasti. Mutta neuvoja, ohjeita ja opastusta varmasti saanu kun sitä tarvinnu.

Mutta älä Äijä herkiä kysymästä, eikhän tässä taas auringon alakaessa pilkottamhan, herräile itte kukin tähän homhan taas enemmän.

Seppo Lehtovirta

Re: vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta » 31.12.2004 02:03

1. koira on ohjaajan toimesta ohjattavissa maastonkohtaan jossa voitaisiin olettaa olevan riistaa (ellei se sinne sitten mene omatoimisesti).
Koira tuntuu toimivan niin kuin kuuluukin.

2. Voittajaluokan haku riittää ilman muuta kaikkiin luokkiin, jos tuomari sanoo että koira hakee liian laajasti nuortenluokan koiraksi se tarkoittaa sitä että hän epäilee koiran kykyjä sen iän vuoksi, mutta jos sinä luotat niin anna mennä rajoittamatta. Tuloksellisuus ratkaisee. Nuortenluokassa koiran haun ei tarvitse olla vielä parasta mahdollista, voittajaluokassa sen tulisi olla jo itsenäistä.

3. Merkkikieli on sinun ja ”rontin” välinen asia.

4. Yleensä hyvin neuvovat kokemattomampaa, kuuluu pelin henkeen.

Noin yleisesti ottaen, kokeessakin sinä ja ”rontti” metsästätte. Tuomarin tehtävä on arvostella miten te siinä onnistutte.
Tuomari alkupuhuttelussaan ohjeistaa teidät kyllä mitä saatte tehdä ilman lupaa ja minkä vasta tuomarin antaman luvan jälkeen.

Tutustu kanakoirien erikoiskokeiden sääntöihin ja tuomari ohjeisiin tuolta sääntöluettelosta, se ehkä vähän valaisee hommaa.

heikki Sarvikivi

Re: vanha vähän pihalla

Viesti Kirjoittaja heikki Sarvikivi » 31.12.2004 14:51

Veli Seppo jo kirjoittikin aika tyhjentävästi: toimi. niin kuin toimit metsällä.
Kokeissa tuomarit yleensä neuvovat ja opstavat erittäin hyvin. Lainaus erään arvostamani tuomarin alkupuhuttelusta: "Erityisesti ensikertalaiset ja nuorten sekä avoimen luokan ohjaajat: kysykää, niin neuvon. Tarvittaessa neuvon kysymättä! Mutta (mulkaisu tiettyihin ohjaajiin) jos voittajaluokan koiran ohjaaja alkaa kysellä neuvoja, NIIN (taidepaussi ja pilkettä silmään) siitä saattaapi ruveta pisteet karisemaan".

Vastaa Viestiin