Luokse tulo --> ongelma

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Dog people

Luokse tulo --> ongelma

Viesti Kirjoittaja Dog people » 2.1.2005 13:02

Meitin kk.ss 9kk uros ei tule millään luokse pyydettäessä... Sitä on koulutettu hihnojen lelujen, makupalojen ja koirapillin, sekä pelkän huudon avuin. Ei tulosta. Se kuulee vain mitä haluaa. Se jahtaa hiihtäjiä, autoja, lintuja. Ei minkäänlaista luoksetulon halua. Olisiko ongelmaan neuvoja, miten koira tulisi varmasti?

Pelkäämme, että se tuottaa vielä ongelmia metsällä, kun ei tule luokse. HELP US! WE NEED YOUR HELP!

Kiitos kaikille, ketkä antavat neuvoja.


Ps. Milloin kk.saksaneisojanne ovat alkaneet seisomaan kanalintuja, esim. teeriä, riekkoja yms.? Moni vuotiana?

PPs. Onko honkahovin kennelin koiria?

PPPs. Kannattaako dominoivan koiran kanssa mennä koirakouluun? Milloin koirakoulut alkavat etelä-Suomessa? Asustelemma Etelä-Hämeessä...

Mika Karppinen

Re: Luokse tulo --> ongelma

Viesti Kirjoittaja Mika Karppinen » 2.1.2005 19:38

Kanta-Hämeen kanakoirakerhon tottelevaisuuskoulutus starttaa jälleen 16.1.2005 Hämeenlinnassa paikkana todennäköisesti Kennelpiirin tilat. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tarkemmat tiedot tulevat kerhon nettisivuille piakkoin http://www.htk.fi/public/khkkk/. Eiköhän se luoksetulokin saada rakennettua kevään aikana. Kerho tarjoaa jäsenilleen myös metsästyskoulutusta elokuusta alkaen.

Ota yhteyttä
Kanta-Hämeen aluekouluttaja
Mika Karppinen puh. 040-586 0234

[%sig%]

Petteri

Re: Luokse tulo --> ongelma

Viesti Kirjoittaja Petteri » 3.1.2005 08:58

Hienosti lähestytty paikalliselta aluekouluttajalta!

Kun alueyhdistyksen koulutusilloissa olen treenejä vetänyt, niin yhdestä pienestä, mutta erityisen tärkeästä seikasta haluaisin näihin koulutuksiin liittyen haluaisin osallistujille huomauttaa.

Kun lähdette mukaan koulutusiltamiin, niin huomatkaa, että niiden aikana ei koirianne pistetä kuntoon. Ensisijaisesti niissä pyritään auttamaan ja kouluttamaan teitä ohjaajia, jotta osaisitte puuttua koiranne tekemisiin oikein. Eli jotta homma hanskaisi, niin se varsinainen työ ja puurastus tehdään koulutusiltamien sijaan omalla ajalla, koulutusiltamien välillä. Tähän kannattaa varautua, samoin kuin siihen, ettei tulosta synny hetkessä. Esimerkiksi yllä olevalla tapauksella on varmasti suuri, muttei ylitsepääsemätön savotta edessään.

Sinne vaan mukaan ja itseään ensin niskasta kiinni. Sitten vasta koiraa, jos on tarvis...

Maija

Re: Luokse tulo --> ongelma

Viesti Kirjoittaja Maija » 12.1.2005 20:31

Meillä oli Siirillä (nyt 9kk spinone) sama "ongelma". Olen toiminut toko- kouluttajanakin jo kuutisen vuotta ja tuommosta pässiä en ollut vielä aikaisemmin tavannut (siis puhun Siiristä) :)

Aloitin homman niin, että otin koiran hihnaan ihan omalle pihalle. Palkkasin makupalalla jokaisen katsekontaktin joka tapahtui ilman käskyä, eli siis vahvistin näin kontaktia.

Kun koira otti kontaktia pihalla jatkuvasti, jatkoin samaa pihan ulkopuolella, pidemmällä hihnalla jne. Samalla aloin palkkaamisen yhteydessä sanoa "täällä" eli käskyn = koiran yhdisti todellakin sanan "täällä" siihen makupalaan.

Kun "täällä" oli yhdistynyt koiran mielessä makupalaan aivan täysin, jatkoin kouluttamista siten että aina kun koira oli keskittyneenä tutkimaan jotain, sanoin "täällä" ja lähdin itse kulkemaan pois päin. Joskus hihna ehti kiristyä, joskus ei. Palkka joka kerta kun toiminto oli toivottu ja hihna ei siis ehtinyt kiristyä ollenkaan.

Kun "täällä" sanan kuuleminen toimi aina koiran ollessa kytkettynä, aloin harjoitella vapaana.

Toitä tein tiiviisti viikon tai pari ja nyt sana "täällä" keskeyttää kaiken muun toiminnan ja Siiri on paukkana paikalla! Tilanne oli tämä jo silloin kuin aloimme harjoitella vapaana. Edelleen palkkaan jokaisen luoksetulon makupalalla.

"Tänne"- käsky on omilla koirillani eteen istuminen. Sen olen opettanut vain eteen istumisena ja nyt sitten alkanyt yhdistää sitä tuohon varsinaiseen luoksetuloon.

Siiri siis tuuskaa pusikoissa niinku ennenkin, ei pyöri jaloissa vaikka kontakti onkin tuolla tavoin vahvistettu.

[%sig%]

Vastaa Viestiin