pentu haukkuu yöllä!

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Saksu

pentu haukkuu yöllä!

Viesti Kirjoittaja Saksu »

Meillä on 7 kuukauden ikäinen lk saksanseisoja, joka haukkuu yöllä kaikenlaisia ääniä. Asumme rivitalossa ja tottakai siellä kuuluu etenkin öiseen aikaan kaikki esim naapurin äänet aika hyvin, joita koira sitten haukkuu. Koira haukkuu esim. jos naapuri tulee yöllä kotiin hiukan kovempaa ääntä pitäen. Mitä asialle pitäisi tehdä? Ei ole kiva herätä yöllä kun koira noustaa kauhean metelin jostakin pienestä äänestä. Koira nukkuu yöt joko omalla pedillään makuuhuoneessamme tai sitten olohuoneessa sohvalla.

Koiralla on kyllä tapana haukkua myös päivällä erilaisia vähänkin oudonpia ääniä, mut tämä öiseen aikaan haukkuminen on kuitenkin suurempi ongelma. Yksin ollessaan koira ei kuitenkaan kovin paljoa hauku tai pidä ääntä, mutta silloin kun olemme kotona niin se haukkuu. Haukkumiseen ei vaikuta kieltäminen eikä reakoimatta jättäminen. Mitähän asialle pitäisi tehdä? Miten haukkumista voisi vähentää?

jyrki,jkl

Re: pentu haukkuu yöllä!

Viesti Kirjoittaja jyrki,jkl »

hommaa haukkupanta. Monella koiralla toimivaksi todettu. Hyvä puoli on lisäksi se, että isännän ja koiran välinen luottamus säilyy, kun ei tarvitse olla koko ajan 'torumassa'.

Varpu

Re: pentu haukkuu yöllä!

Viesti Kirjoittaja Varpu »

Meillä 8kk lkss uros ja samoja oireita oli jokin aika sitten. Meillä haukun sai loppumaan suihkepullolla, sitä on muutenki käytetty kiellon tehostamiseksi. Pitäkää hurtta makkarissa ja kun rupeaa haukkumaan vettä niskaan, kohta ei tarvi ku holskyttää pulloa ja haukku loppuu.Tietty jos tykkää vedestä voi olla aika tehoton keino =)

veijo toimela

Re: pentu haukkuu yöllä!

Viesti Kirjoittaja veijo toimela »

Onko tuo muuten "sukuvika" kun koira haukkuu? Eli onko perimällä jonkulaista merkitystä ko. toiminthan?

Tuntuu vain jotenki ouvolta, kun noilla omilla ei moista piirrettä ole. Mitä nyt silloin tällöin nuorempi muutaman kerran louskuttaa, jos lapset mennee pihalle peuhaamhan eivätkä päästä sitä heti häkistä vappaaksi (elikkäs siis tarhasta). Mutta se on silloin lähinnä semmosta innostunutta huomionkerräämistä, joskin ellei kukhan tule häkin ovelle, niin eipä tuo sitä viitti jatkaa.

Ei minun mielestä koiraa tuommosesta piä ainakhan kauhiasti rankasta, kuulostaa lähinnä siltä, että sillä on jottain asiaa tai joku asia huonosti kun louskuttaa. Jotenki jääny itellä enempiki semmonen kuva näistä, että ovat (varsinki sisällä piettävät koirat) melekeinpä "ylirauhallisia" ja oottelevat kaikessa rauhassa että tullee joku merkki siittä, että pääshän ulos juoksemhan tai muuta mukavaa tekemhän.

Tarkennuksena vielä, että eihän tuo rankasua ole, jos vettä suhhuuttaa nokhan, mutta että itte kyllä yrittäsin jollaki muulla tavalla saaha homman loppumhan, eli hakemhan sen syyn ko. käytökshen ja sitä kautta purkamhan tilannetta ja koiran hilijaseksi muutenki ko vesipönttö käessä.

Vastaa Viestiin