ulvova koira

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
hasse

ulvova koira

Viesti Kirjoittaja hasse » 31.3.2005 07:12

Millä konstilla olette saaneet koiranne lopettamaan yksin ollessa ulvomisen?
Meidän reilut 2 vuotias uros ulvoo nykyisen oikein sydämensä pohjasta yksin jäätyään. Naapureilla alkaa olemaan kärsivällisyys finaalissa, minkä kyllä ymmärrän oikein hyvin, ei sitä kuuntele pirukaan.
Vaimo oli tässä reilut 6 kk kotona päivät, ja nyt kun hän taas lähtee päiväksi töihin, niin ulvominen alkaa vajaata 15 minuutin kuluttua, lakkaa välittömästi, kun kuulee, että meidän auto tulee pihaan. Ja ulko-oven avattua on muina miehinä iloisena vastassa. Onneksi naapurit ovat sen verta mukavaa sakkia, että he ovat ymmärtäväisesti tarkkailleet koiran käytöstä vaimon lähdettyä työhön.
Siis ulvominen on aivan järkyttävää, kovaäänistä, ulvoo kun olisi tuskissaan. Muutenkin nyt kotona ollessa kulkee kokoajan vaimon perässä, suorastaan vahtii vaimoa, minkä takin laittaa päälle ulos mennessä (jos laittaa ns. paremman takin, sillon "korvat tipahtaa" ja lähtee häntä koipien välissä omalle makuupaikalleen. Jos taas laittaa tupakkitakin, niin jää ulko-oven eteen vahtimaan ja voi riemua kun vaimo takaisin tulee (muutaman minuutin kuluttua).
Siis jotain tässä on tehtävä, ettei mene naapuruusvälit poikki. (se vielä, että naapurin rouva tekee vuorotyötä, nukuppa siinä kun seinän takaa kuuluu mahtavat konsertit).
Toki se on kaikille yhtä iloinen kun tullaan kotia, mutta jotenkin tuntuu että vaimo on se ydinjuttu tässä hommassa nytten (kaikketi koiruus tottui että vaimo on kotona kokoajan, ja nyt sitten hylkäsi???)
Niin, että vinkkejä kaipaillaan kuumeisesti. Kaiketi ongelma on suht yleinen? (Ei sitä ihan ensimmäisenä kuitenkaan tahtoisi ajatellakaan että koiruus on pistettävä pois.)

Stondaaja

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja Stondaaja » 31.3.2005 07:21

Moi!

Kokeilepa sitruunapantaa. Sitä saa vuokrattua mm. monista eläintarvikekaupoista. On kuulemma auttanut monilla (joillakin kylläkään ei, mutta kannattaa kokeilla). Idea on siis se, että ääni laukaisee sitruunajauhepilven pannassa olevasta säiliöstä ja siitä ei kaikki koirat tykkää. Kyseessä ei ole sellainen "inkvisiittioväline" kuin sähköpanta, vaan ns. luonnontuote.

[%sig%]

Ellu

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja Ellu » 1.7.2005 14:14

Meillä myös koira ulvoo päivät, kun ollaan töissä. Aloittaa melkein heti, kun ollaan lähdetty. Ei vissiin ulvo ihan koko päivää, vaan pätkissä. Ja todellakin ulvoo, ei hauku.
Meillä myös naapurit tykkää...
Ollaan yritetty vaikka mitä, jätetty herkkuja ja leluja, mutta mihinkään ei koske ennekuin kotona ollaan..

Sandalphon

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja Sandalphon » 2.7.2005 20:00

Jättäkää koira huomiotta. Kaikki ylimääräinen paapominen pois. Ette reagoi koiraan mitenkään. Vähitellen se (toivottavasti) huomaa, ettei ne ihmiset niin mukavaa sakkia olekkaan. Älkää myöskään tervehtikö koiraa, kun tulette töistä ym. Koiralle pitää saada aikaan mahdollisimman samanlainen olotila silloin kun olette kotona, ja silloin kun olette poissa. Jos se teidän kotona ollessanne nukkuu kiltisti paikallaan, eikä kyttää teitä ja seuraa joka paikkaan, se luultavasti oppii vähitellen myös olemaan yksin kotona samalla tavalla.

Eli ei huomiota koiralle. Tiedän että tuo on helpommin sanottu kun tehty. Koiralle tuo ulvominen on luonnollinen teko: se kutsuu laumaansa koolle, aivan kuten susi. Kun hurautatte autolla pihaan, se huomaa: "Ahaa, sitkeys palkittiin!".

Aiheesta on olemmassa kirjoja. Tapoja on niin monia, kun on kouluttajiakin.

Vähitellen hyvää tulee.

naapuri

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja naapuri » 11.11.2005 04:53

Sitruunapantaan ei kannata tuhlata rahoja. Auttavat harvoin.
Kokeile ensin koulutusta. Tee valelähtöjä eli lähde ulos ja odota, kunnes mekastus alkaa. Sitten komennat koiraasi oven takaa todella terävästi. Voit aluksi pari kertaa avata oven ja torua koiraa ( torumisen vahvuus riippuu koirasi luonteesta), ja sitten heti ulos ja ovi kiinni.
Vasta kun koira ollut hetken hiljaa, voit mennä takaisin sisälle. yksinoloaikaa pitkität sitten minuutti minuutilta.
Ja kun töistä tms. tulee, ei heti kannata huomioida koiraa ollenkaan. Ei vaikka kuinka kieppuisi ympärillä. Kannattaa myös välttää sisällä leikkimistä/riehuttamista, että koira oppii rauhoittumaan aina sisällä ollessaan.
Soita jollekin koirakonsultille, sellaiselle joka auttaa, ei sellaiselle, joka rupeaa heti hintoja luettelemaan.
Minä soitin aikoinaan Veikkolaan, nimeä en muista, mutta ei maksanut kuin normaalin puhelun verran eli sain ilmasia neuvoja.
Sain koirani hiljaseksi, kunnes naapurit rupesivat ärsyttämään koiraani...Tiedä heitä miksi.
Mutta nyt on apuna Innotek-panta, joka todella tehoaa!

[%sig%]

utelias

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja utelias » 11.11.2005 10:28

Mistä "naapuri" hommasit tuon Innotek-pannan, ja paljonko maksoi?

jep

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja jep » 12.11.2005 00:08

Postimyyntinä pitkin eurooppaa :-)

Poislukien pohjoismaat :-(

naapuri

Re: ulvova koira

Viesti Kirjoittaja naapuri » 12.11.2005 17:15

Heh heh!
Itseasiassa koirani kasvattaja osti ( lue:välitti) ne minulle. Eli on pannat varmuuden vuoksi jokaisen kaulassa.
Vaikka ohjeessa väitetään, ettei panta reagoi toisen koiran haukkuun, niin en uskalla luottaa siihen. Tämä ratkaisu, että kaikilla pannat, tuntuu turvallisemmalta. Ei saa metelöijä siten turhia rankaisuja.
Pannassa on 7 voimakkuutta. Valmistaja sanoo, että useimmille koirille riittää tämä lievin "tälli", joka on lievempi, kuin kännykän tärinä sen ollessa "äänettömällä". Eli ei ole mikään kidutusväline ollenkaan.
Myös koiralleni on lievin riittänyt. Itseasiassa eka haukun jälkeen koira nuuhki itseään kummastuneena ja toisen kerran jälkeen tajusi, että tulee pannasta. Ei ole haukkunu sen jälkeen panta kaulassa! Eli ilman pantaa ei ehkä parane kotia yksin jättää. Ajattelin ottaa jossain vaiheessa patterin pois, jos uskallan...
Minulla on nykyään myös paljon sietävät naapurit, mutta ei heitä kannata väsyttää. Olen pantaan todella tyytyväinen. Ei tarvi ainakaan haukun/ulinan takia muuttaa rivitalo-osakkeestani mihinkään.
Saksasta siis ostin ja maksoi 70 euroa kappale. Sitruunapanta oli ongelmani alkuaikoina 2-3000 mk. Sain tutulta ilmatteks lainaan, mutta ne sitruuna-ampullit oli kalliita samoin pannan patteri. Eikä pannasta ollu muuta iloa, kuin että koti oli sitruunanraikas töistä tultua...Olis panta pyyhkiny vielä pölytki, niin olisin voinu ehkä pitää sen:)
Valmistaja myös lupaa rahat takaisin, jos panta ei auta.
Lisätietoa: www.innotek-scandinavia.com tai www.innotek-deutschland.com tai www.world.innotek.net. Löytyy myös Italiasta, Ranskasta, Englannista, Belgiasta, Australiasta.

[%sig%]

Vastaa Viestiin