Tuomarin pelko

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
ich

Tuomarin pelko

Viesti Kirjoittaja ich » 5.5.2005 16:36

KKSS:mme pelkää koiranäyttelyissä tuomaria. Kun tuomari lähestyy ja aloittaa hampaiden katsomisen, koira vetäytyy niin paljon taakse kuin mahdollista...

Miten koira tottuisi tuomareihin ja siihen että sitä kosketellaan?

Koirakoulussa kouluttaja pystyy tekemään tuomarin tehtävät, mutta kehässä on jo toinen juttu...

PLEASE, HELP US!

[%sig%]

Carita

Re: Tuomarin pelko

Viesti Kirjoittaja Carita » 7.5.2005 15:11

Itselläni oli aikaisemmin irlanninsusikoira joka väisteli miehiä ja miestuomareita. Se antoi kyllä katsoa hampaita ja tervehtiä mutta selkään ei ollut koskemista eikä takapuoleenkaan, silloin alkoi "sadetanssi". (Selässä ei sairauksia...).

Kiersin koiran kanssa match showt ja näyttelyitä ja kävin kaikennäköisissä treeneissä, mutta tällä koiralla oli niin vahva inho näitä miehiä kohtaan etten koskaan saanut tapaa poistreenattua.

Yksi tuomari kerran näyttelyssä antoi hyvän neuvon. Hän sanoi että tee niin kuin mustalaiset hevosilleen kun ne lastaa niitä kärryyn, peitä kädellä silmät... ja kerran sitten kokeilin salaa tätä, se toimi. Koira antoi tutkia myös takapäätä ja perhekalleuksia jota se muuten niin varjeli, mutta tämä nyt ei ehkä auta tuohon hampaiden katseluun...

Onko koirakoulussa tuttu ihminen tutkimassa, aina sama henkilö? Jos niin, pyydä tuntemattomia (mutta kokeneita koiraihmisiä) tutkimaan koiraa. Uskon että ainoa tapa totuttaa koiraa tähän käsittelyyn on harjoitella ja harjoitella. Mutta oman koirani kohdalla kyllästyin harjoittelemiseen kun ei se tuottanut tulosta. Tuo neuvo tuli aika myöhään (silmien peitteleminen) koiran jo ollessa 5 vuotias, ehkä jos olisin kokeillut aikaisemmin sitä niin kuvio olisi ollut toisenlainen.

Asia jota minua myös askarruttaa tällaisessa tilanteessa on että tuomari lähestyy usein koiraa suoraan edestä ja jos hän huomaa että koira alkaa "tapittamaan" hän ehkä alkaa liikkua hieman "varovaisemmin" ja tämä saattaa herättää koirassa lisää epävarmuutta?? Olenko hakoteillä??

Tässä vähän mietteitä vaan, tuo on niin tuttu tilanne irlanninsusikoira aioiltani ja olen miettinyt tätä asiaa itsekin. Odotellaan josko joku antaisi viisaampia neuvoja tähän!

Vastaa Viestiin