KKSS:n hampaat

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
onyksi

KKSS:n hampaat

Viesti Kirjoittaja onyksi » 6.5.2005 18:02

Koirani on näyttänyt hampaita vaikka keille, tuntemilleen ja tuntemattomilleen ihmisille hampaansa, jos ihminen on niitä katsonut.

No, kävipä sitten niin, että menimme mätsäriin ja ei enää muuta tehnyt kuin peruuttanut minkä pystyi...

Tietääkö kukaan, mistä tämä voisi johtua?
Olisiko jotakin rohkaisu keinoa hampaiden näyttämiseen?

Petri

Re: KKSS:n hampaat

Viesti Kirjoittaja Petri » 6.5.2005 22:23

Jos koira normaaliolosuhteissa antaa kenen vaan katsoa hampaansa, niin silloin näyttelytilanteessa joku tekijä aiheuttaa varautumisen.

Ehkä jännitit jopa tiedostamattasi näyttelyä ja käyttäydyitkö normaalista poikkeavasti. Koira kyllä vaistoaa tällaiset muutokset emännässä/isännässä. Koira kenties luuli, että tuomari oli jännityksen syy ja oli siksi varautunut häntä kohtaan.

Tai tuomari käyttäytyi normaalista poikkeavasti. Lähestyi koirankielellä uhkaavasti tai ajatteli kenties, että nämä metsästyskoirat ovat hulluja kaikki tyynni ja koirasi luki ajatukset :)

Nuorilla koirilla halu yhteistyöhön, vaikkapa hampaiden esittäminen, voi olla hyvinkin ailahtelevaa. Ehkäpä seuraavassa näyttelyssä hampaiden tarkastamisessa ei ole mitään ongelmia.

Rennoin mielin kohti uusia haasteita, kyl se siitä.

[%sig%]

Carita

Re: KKSS:n hampaat

Viesti Kirjoittaja Carita » 7.5.2005 15:13

Ja jos tunnet että menet lukkoon itse tilanteesta, jännität liikaa, pyydä joku handleri harjoittelemaan muutaman kerran, se ehkä laukaisee tilannetta...

Vastaa Viestiin