Näyttelykoulutus

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Virginie

Näyttelykoulutus

Viesti Kirjoittaja Virginie » 17.5.2005 18:36

Miten saisi vilkaan kk saksnseisoja uroksen seisomaan näyttelyasenossa ilman suurempia setteluja?

Olisiko hyviä vinkkejä?

......

Re: Näyttelykoulutus

Viesti Kirjoittaja ...... » 17.5.2005 20:05

Heips
lueppa Virginie otsikon "ekoihin näyttelyihin" alla olevat tekstit!! Ei välttämättä vastaa tuohon sinun kysymykseen täyellisesti mutta antaapa vähän pohjaa..:)

[%sig%]

Bemetson

Re: Näyttelykoulutus

Viesti Kirjoittaja Bemetson » 17.5.2005 22:29

Itselläni ei ole vielä näyttelykokemusta, mutta olen painiskellut samankaltaisen ongelman kanssa. Koirani tuppaavat lyömään takamuksensa tantereeseen kun pysähdyn eikä se tietenkään vetele areenalla. Ala siinä sitten hienovaraisesti hinata koiran takapuolta ylös ja virittää näyttävää seisontaa.

Olen varautunut ensimmäiseen näyttelyyn seuraavanlaisesti

1. Laitan sellaisen metsästyshatun päähän, jossa on tuoreehko riekonsiipi koristeena. Luulisi koiran seisovan tai ottavan ainakin kivasti kontaktia.

2. Värvään ”vilauttajan” kehän laidalle. Eli kun tulee aika pistää koira seisomaan, niin vilauttaja kaivaa metson jääkiekkokassista. Koira luonnollisesti ottaa napakan seisonnan. Ei sovellu koirille, joilla on omatoiminen avanssi.

3. Opettelen sihauttamaan huomaamattomasti suupielestäni sanan: ”kisssss-sa”. Tämä toimii hetkellisesti jähmettäen koiran hienoon seisontaan. Sitten alkaakin järjetön pälyily, mikä ei välttämättä enää kehässä toimi.

4. Jos edelliset keinot eivät toimi, alan flirttailla härskisti tuomarille. Aivan sama kumpaa sukupuolta tuomari sattuu olemaan, huomio kuitenkin kiinnittyy pois löysästi rötköttävästä koirasta.

5. Jos tämäkään ei toimi, niin eipä paljon puristele. Voinpahan kavereille haukkua tuomarin toopeutta ja sehän on paljon mukavampaa kuin poistua kehästä keinotekoisesti hymyillen jonkun ruusukkeen kera.

Intsi02

Re: Näyttelykoulutus

Viesti Kirjoittaja Intsi02 » 18.5.2005 11:40

*reps*

raija tammelin

Re: Näyttelykoulutus

Viesti Kirjoittaja raija tammelin » 19.5.2005 22:01

Helppoa on näyttelykäyttäytyminen, opeta koiralle SEISO, palkitse se kouluttaessa vain koiran seisoessa. Älä nostele mahasta ja väännä ja käännä. Jos koirasi seisoo huonosti, kierrätä se itsesi ympäri ja sano seiso. Voit kysyä, missä k****, jne, saat ryhtiä, mutta seiso sana on tosi hyvä. Kun vielä muistat kehua koiraasi kehässä, kun se antaa katsoa hampaansa ja sietää mittauksen, niin siinä on jo paljon. Tosi tärkeätä on myös, että et itse stressaile, sinua ei arvostella, vaan koiraasi.

raija, jonka mielestä koiran näyttelyssä esittäminen on seisojan kanssa helpoin toimi.

Diikeri

Viesti Kirjoittaja Diikeri » 6.8.2006 12:24

^
Juuri näin. Eli koiralle opetetaan mitä käsky "seiso" merkitsee, ja palkataan siitä että se seisoo aloillaan. Jos asento on huono, pyöräytetään koira ympäri ja otetaan seisominen uuskiski. Toinen vaihtoehto huonon asennon korjaamiseksi ilman asettelemista on astua pieni askel eteen päin. Kaikilla koirilla se ei kuitenkaan toimi, sillä jotkut jopa menevät enemmän "lysyyn".

Julle222

Viesti Kirjoittaja Julle222 » 18.11.2006 15:42

Koita saada koira liikeestä seisomaan hyvin. Tassuja voi vähän siirrellä hellävaroen. Itse olen saanut koiran seisomaan kun jo pienenä olen aloittanut treenaamaan koiralle asentoa. Päivittäin aina asettelin pennun seisomaan niinkuin haluan, ja nyt se seisoo luonnostaan niin.

Toisen koiran kanssa tein niin opettelu vaiheessa, että laitoin nakin palasen nyrkkiin ja koitin saada koiran painon etutassuille.

Kannattaa harjoitella kärsivälisesti kotona ja siirtyä sitten esim. match show:den kautta virallisiin näyttelyihin :)

Erika Sivonen
REPPUKOIRA!
Viestit: 125
Liittynyt: 26.2.2006 21:26
Paikkakunta: Rautalampi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Erika Sivonen » 21.2.2007 21:47

mieki alotin reenamisen nuorena... nykyään seisoo aikasta hyvin iha ilman mitään ihmeempiä käskyjä :arrow: ku pitää namua naaman eessä ja jos alussa yrittää istua niin laittaa sormen kerran lonkan sisäpuolelle niin siitä ymmärtää seisua :)

Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 21.2.2007 22:30

Kerran kehänlaidalla pyysin koiraa näyttämään miten nätisti osaa seisoa... Käskystä seiso otti ihan oikeeoppisen kolmijalkaseisonnan etutassu halvaantuneena ja kyttäsi jotain takanani pyörivää toisen koiran karvapalloa :oops: Vähä nauro tyypit ympärillä.
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Erika Sivonen
REPPUKOIRA!
Viestit: 125
Liittynyt: 26.2.2006 21:26
Paikkakunta: Rautalampi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Erika Sivonen » 22.2.2007 15:09

onneks meillä seisoo iha neljällä jalalla näyttelyssä :oops:

Vastaa Viestiin