Ihmisten haukkuminen

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Aappo

Ihmisten haukkuminen

Viesti Kirjoittaja Aappo » 24.5.2005 06:30

Minulla on nyt reilun viikon ollut saksanseisojan pentu.

Pentu oli kotiin tullessa tosi reipas eikä arkaillut yhtään, mutta eilen, kun olimme ulkoilemassa, alkoi se haukkua muita ihmisiä, joita näimme. Ei haukku mitenkään pitkäkestoista ollut, mutta muutamia vosahduksia. Pentu oli selvästi kaiken lisäksi aran oloinen. En ole huomannut, etttä pentu olisi säikähtänyt ketään yms.

Mitä olen mahdollisesti tehnyt väärin ja ennen kaikkea, mitä minun tulisi tehdä, että tämä käytös loppuisi pikaisesti???
Viimeksi muokannut Aappo, 23.11.2005 15:58. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

heisarvi

Re: Ihmisten haukkuminen

Viesti Kirjoittaja heisarvi » 1.6.2005 19:00

Onko Aapon pentu muuttunut sitten viestin?
SAATTAAHAN olla, että pentu oli olosuhteiden muutoksesta ensimmäisen viikon niin ihmeissään, ettei osannut reagoida oikein mihinkään. Saatuaan "pään selväksi" onkin ehkä vain vielä hieman epävarma olostaan (vrt. esim. viikon juoppoputkesta selviävän ihmisen kauhea darra. Ps. itsellä ei kokemusta, terveys ei kestä kuin pari päivää!).
Pyydä esim. naapureita kyykistymään ja puhumaan ystävällisesti, mahd. antamaan makupalan. Tekstistä ymmärsin, että asut taajamassa. Sieltä löytyy iloisia varhaisteini-ikäisiä tyttöjä, jotka mielellään touhuavat pentusi kanssa.
Tämä on myös ja ennekaikkea Sinun loistava tilaisuutesi olla pentusi SUURI LAUMANJOHTAJA JA SANKARI. Se, mikä Sinun pitääkin koiran silmissä olla. Osoitat pennulle, että Äijä hallitsee tilanteen eikä pennun tarvitse pelätä. Älä siis ruoki pennun epävarmuutta, vaan poista se hyvien ystävien, naapurin jne. avulla iloisesti esittelemällä heidät pennulle. Hieman yhteistyötä, niin kyllä se siitä.
Et ole itse tehnyt vielä varmaankaan mitään väärin eikä pentu tuon perusteella vielä ole luonteeltaan arka.

Aappo

Re: Ihmisten haukkuminen

Viesti Kirjoittaja Aappo » 2.6.2005 09:20

Näin tässä on käynytkin. Arkuus on poissa ja pentu menee ystävällisesti ihmisten luokse, liiankin ehkäpä...
Teeren siivelle seisotaan muuten hienosti ja pillillä ja kutsusta tullaan luokse pää viidentenä jalkana!
On tämä hieno laji!

[%sig%]

veijo toimela

Re: Ihmisten haukkuminen

Viesti Kirjoittaja veijo toimela » 2.6.2005 11:17

Ootappako linnuille pääsettä ja koira (hurtta siinä vaiheessa...) törmäilee, sössii, haukkumalla aijaa, on muutenki korvaton sinun komennoille... v...tutus nousee ja tekis mieli pieksää koko koira. Jos sen vain perhana sais kiini.

Siitä hieno laji vasta alakaa ;o)

Onnea pennun kans. Nauti siitä ajasta. Se on sen arvosta. Yritä päästä koiran pääkopan sisälle henkisesti, eli oppia ymmärtämhän sen kullostaki mielenliikettä, näytä selekiästi mitä haluat sen tekevän.

Johtajuuesta (sankaruuesta) tuola jo tuliki; kun sen olet koiran silimissä ansainnu, se tekkee sinun vuokses mitä tahansa, koirasta tullee luottavainen ja sillä on turvallista olla ja ellää.

[%sig%]

Aappo

Re: Ihmisten haukkuminen

Viesti Kirjoittaja Aappo » 2.6.2005 19:01

No, ei tämä ihan uutta ole; kahdeksan vuotta kerkesin edellisen kk:n kanssa temmeltää ja paljon nähtiin ja koettiin. Harmillista siinä tapauksessa vain oli vinksottava hammas, joka esti koe- ynnä näyttely hommelit, sekä lopulta spondyloosa vai mikä per%&leen syöpä se oli, joka vei koiran pois, kun homma alkoi olla hanskassa, koiralla ainakin jotenkin.

Koko ajan tämä on yhtä oppimista itsellekin. Paljon tuli tehtyä virheitä entisen kanssa koulutuksessa, joita nyt ei halua toistaa.

Mutta tällä palstalla varmaan saatte vastailla ja antaa neuvoja, niitä vielä tarvitaan kuitenkin.


nimim. Mielessä junkkarit -06.

[%sig%]

Vastaa Viestiin