Pureskelee lahkeesta

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Erno

Pureskelee lahkeesta

Viesti Kirjoittaja Erno »

Milläs tavalla oikeaoppisesti kielletään lahkeesta ja ranteesta yms. pureskelu? Kyseessä on 3 kk ikäinen pentu. Pureminen ei ole mitään "silmät vihreänä kiiltäen"- tyyppistä, vaan pennun jäkerrystä, joskus tosin yllättävän kovaakin, kun hampaatkin on vielä kuin naskalit.

Miten kovaa uskaltaa kieltää? Tartutaanko kiinni, jos kielto ei riitä?
Entäs kun kovakaan kieltäminen yhdistettynä kiinnitarttumiseen ja torumiseen ei riitä, vaan ollaan sekunnin päästä taas puremassa?

Pitäisikö käyttää jotakin vitsaa yms., jolla rankaistaan, kun purraan?

[%sig%]

jermu

Re: Pureskelee lahkeesta

Viesti Kirjoittaja jermu »

Meillä puremiseen auttoi, kun koiran purressa tai muuten satuttaessa ulvahti kovaa, pentu tajusi että "nyt sitä sattuu täytyy lopettaa" näin kasvattaja neuvoi tekemään. tuntuu muutenkin ihan luontevalta keinolta. Pentu ilmeisesti leikkii ja kaikki kiinni tarttuminen, ei:n huutaminen jne on vain lisäyllyke...

Sillon kun ei tuntunut että auttaa, on tehosteena käytetty vesiruiskua... tämäkin keino toimi joka kohdassa, kun "ei" sana ei ollut vielä kunnolla hallinnassa. Ei varmaankaan ole hyvä keino kaikkien mielestä, mutta meillä suihkepullon avulla kitketty monta pahaa tapaa.. koiruus kohta vuoden. Ja nyt sitä ei enää tarvita, tottelee muutenkin.

Vastaa Viestiin