eroashdistusoireet - virtsaaminen

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
inne

eroashdistusoireet - virtsaaminen

Viesti Kirjoittaja inne » 2.12.2005 20:48

koirallani on todettu eroahdistusta, ja oikeena virtsaaminen..

Lääkkeet eivät ole auttaneet. Onko kenelläkään vinkkejä, miten pissimisen saisi pois kokonaan, ja eroahdistuksen yleensäkin?!

Koira merkkailee sisälle päivittäin kun kukaan ei ole kotona sen kanssa, paitsi vanhempi koiramme. Pienenä se oppi, että hädän tullessa pyydetään pihalle, niin se tekee vieläkin, muttei aina.

Koira on nyt 1 ½ -vuotias uros.

Avatar
Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen » 2.12.2005 21:41

Erikoista tuossa on mielestäni, että koira panikoi, vaikka osa "laumasta" on paikalla (toinen koira). :?:

Kjoki

Viesti Kirjoittaja Kjoki » 2.12.2005 22:29

erakko kirjoitti:Erikoista tuossa on mielestäni, että koira panikoi, vaikka osa "laumasta" on paikalla (toinen koira). :?:
Kyllä, meillä eroahdistus helpotti toisen koiran tultua taloon. Sitä ennen kyllä oli hyvät neuvot kalliit... Kerran laskin koiran tekemien tuhojen arvon, se oli noin 3500 €, mutta omaa laiskuuttahan se toisaalta oli, en ollut tehnyt vielä tarhaa...

Meni työpäivien aikana vesisänky, joka tietysti tuhosi lattian ja sen alla olleen eristyksen (vakuutus ei korvannut: IF-yhtiö), runkopatjasänkyjä x 2, vessan oven karmit, ikkunalistat, ovenkarmit + listat työhuoneesta etc.

Tarhan rakentaminen maksoi vain noin 300€, joten ajoissa sen tekemällä tai hankkimalla sen toisen koiran, olisi säästänyt pitkän pennin.

Nyttemmin voi jättää huoletta sisälle, ei edes keittön pöytään mennä vaikka siellä jotakin syömistä olisikin.

Susanna Järvinen
REPPUKOIRA!
Viestit: 141
Liittynyt: 23.11.2005 12:54
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Susanna Järvinen » 5.12.2005 12:52

Kokemusta on, pari vinkkiä: koira yksinollessaan jätetään näyttelyhäkkiin tms. pieneen tilaan. Tiedän kyllä että eläinsuojelulaki sanoo tästä jotakin mutta joskus viikon parin häkkikuuri auttaa. Toiset jätettävä aina siihen jos ei halua että kämppä on keltaisenaan kun kotia tulee. Toinen vaihtoehto laittaa koiralle pöksyt, sukkahousut tms., yleensä koiralle epämiellyttävä oleilla itse kastellut pöksyt jalassa. Tämäkin voi tehota kuuriluontoisesti. Tai paras vaihtoehto on rakentaa koiralle ulkotarha ja koppi tms. jossa yleensä ei omiin makuutiloihinsa merkkaile...

Avatar
Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen » 5.12.2005 13:04

Paras tapa mielestäni on luoda koiralle perusturvallisuuden tunne pennusta pitäen, niin ei tarvitse aina syvän sykkyrällä kotiovea aukaista. :)

Betoni

Viesti Kirjoittaja Betoni » 25.12.2005 23:25

Meillä junnu teki kanssa kaikkea kivaa yksin ollessaan (söi betoniseinää, järsi muovimattoja, kalusteita jne), mutta ei merkkaillut. Kokeiltiin kanssa kaikenlaiset Dapit ja vastaavat lääkkeet, mutta niistä ei ollut todistettavaa apua.

Kaikkein parhaimmasksi lääkkeeksi todettiin (joskaan ei mitenkään nopea ratkaisu) koiran rauhoitusharjoitteet, joita kannattaa tehdä etenkin ennen töihin lähtemistä (jottei moppe olisi valmiiksi ylikierroksilla).

Eli käske koira paikalleen makaamaan ja tee kaikkea mikä saisi sen hermostumaan (juokse, pimpota ovikelloa, hypi paikallaan, läpytä käsiä...jne). Koiran on pysyttävä paikallaan koko ajan. Tiedän että tuntuu tyhmältä, mutta auttoi ainakin meillä. Meillä on koirille annettu myös puuhapaketteja päiväksi -Eli sallittua tuhottavaa, wc rullia, maitotölkkejä jne... mutta kun teillä koira ei tuhoa, en tiedä onko noille tarvetta?

Kaikki älyharjoitteet rauhoittavat koiraa enemmän kuin pitkät lenkit... siinä nimittäin käy niin että koiran kunto nopeesti tottuu pitkiin lenkkeihin kun taas sinä et... :)

Syyhän eroahdistukseen on siinä että koira saa itsensä villittyä ylikierroksille, joten mielestäni tämä on ainut keino, jos ei halua lukita koiraa häkkiin tai jos ei voi rakentaa aitausta (edelliset ovat kyllä myöskin toimivia ratkaisuita)

Vastaa Viestiin