Harjoittelu/ulkoilualueita Uudellamaalla?

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Nessa

Harjoittelu/ulkoilualueita Uudellamaalla?

Viesti Kirjoittaja Nessa » 29.1.2006 17:13

Hei,
satutteko tietämään hyviä harjoittelu/ulkoilu alueita (sellaisia, joissa ei sauvakävelijät ja hiihtäjät tule vastaan yhtenään..) uudellamaalla, jonne voisi kanakoiran kanssa mennä harjoittelemaan sekä ulkoilemaan ihan vapaallakin.
Kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Nessa

Sotka

Viesti Kirjoittaja Sotka » 29.1.2006 18:04

Moikka, aika kaukana Espoosta mutta: :wink:

Aja Porvoon moottoritietä kehä 3:lta ja eka liittymä Sipoo/Landbo ylös ja oikealle. Noin puoli KM ja T-risteyksestä vasemmalle->Sipoo, noin kilsa ja vasemmalle Puroniityntie-> taas noin 700 mtr ja vasemmalle pikkutie vie parkkikselle ja siitä koira pihalle.

Polkuja riittää ja saatat vaikka törmätä muihinkin seisojaharrastajiin :D

JS

Avatar
Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen » 29.1.2006 18:35

Ja jos koiraansa meinaa pitää jollaikin alueella irti, on siihen oltava maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupa. Kenen tahansa metsään ei siis saa mennä koiraansa juoksuttelemaan ja treenaamaan.
Kuva

Caritakirj

Viesti Kirjoittaja Caritakirj » 29.1.2006 19:59

Jos Porvoo tuntuu hyvältä paikalta, Kevätkummun metsiä saa ja voi käyttää treenaamiseen. Siellä kylläkin liikkuu muitakin koiria, mutta siellä on sekä metsää että peltoa jossa voi harjoitella.

Tämä alue löytyy läheltä Robin Hoodia, jos menet liian kauas tulee Humlan ulkoilualue vastaan ja se on taas hiihtäjiä ja lenkkeilijöitä varten tarkoitettu alue jossa on TÄYSKIELTO koirille. Humla on sairaalan lähellä ja koirametsä taas lähempänä keskustaa.

Jos löydät Robin Hoodiin, ajat suoraan kohti kauppaa ja käännyt oikealle (juuri ennen kauppaa) tienhaarasta ja heti seuraavasta vasemmalle ja taas oikealle, tästä ajat muutama sata metriä hiekkatietä eteenpäin ja pysähdyt. Vasemmalle aukeaa sitten tämä pelto ja metsäalue.

Sotka

Viesti Kirjoittaja Sotka » 29.1.2006 21:09

Niin jäi pois tuosta edellisestä viestistä että ko. alue on Helsinginkaupungin alue ja ''pyhitetty'' nimellä KOIRAMETSÄ.
Alueen sipoon puoleisella rajalla on kyltit jotka kehoittavat joko kääntymään tai kytkemään koiran ja muuten rajat selviävät ilmoitustaulun kartasta.

JS

Nessa

Viesti Kirjoittaja Nessa » 30.1.2006 17:17

Kiitoksia kovasti vinkeistä! :)

Tuolla Sipoon koirametsässä on tullutkin käytyä muutamaan otteeseen, se on tosiaan kiva paikka.
Täytyy tuota Porvoossa olevaa käydä kokeilemassa.
Täällä Espoossa vastaavanlaisia alueita ei valitettavasti oikein löydy (tai ainakaan en ole löytänyt), joissa koiraa voisi vapaana ulkoiluttaa/harjoittaa. Siksi kaikki neuvot tervetulleita.

Nessa

Lipsetti

Viesti Kirjoittaja Lipsetti » 31.1.2006 23:55

Mikäpä estäisi isommalla porukalla kokoontumista esim. koirametsään Sipooseen. Vaikkapa joka kuukauden viimeinen sunnuntai klo 14.00? Mahtaisiko olla paikalle tulijoita 7-ryhmän porukoista? Ajankohtahan voi olla mikä tahansa, äskeinen oli vain esimerkki!

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 8.5.2006 19:14

Täältä olisi tulossa Sipooseen koirametsään 2-vuotias kk. saksanseisojauros, jos 7-ryhmän tärskyt sovitaan.
Sipoon koirametsä on tosi kiva paikka ja olen nyt alkanut käydä siellä aika usein koiraa juoksuttamassa vapaana.

pasi jalava
Pentu
Viestit: 3
Liittynyt: 20.12.2005 10:52

Viesti Kirjoittaja pasi jalava » 9.5.2006 10:41

Vieläkös olette käyneet koirianne juoksuttamassa koirametsässä, vaikka onkin kiinnipitoaika?

--clip--

Koirametsän sääntöjä

Koirasta ei saa aiheutua häiriötä luonnonvaraisille eläimille. Viittä kuukautta vanhempi koira on metsästyslain mukaan oltava kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä 1.3.–19.8. välisenä aikana.

--clip--

Vähän tulkinnan varainen juttu, tuokin.

Meillä Sipoossa käynnit loppui Helmikuun viimeiseen päivään..

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 9.5.2006 11:39

Me käydään edelleen eikä mitään ongelmia ole tullut. Koirani hallitsee perustottelevaisuuden, joten emme edes riko lakia, onhan koira välittömästi kytkettävissä.

pasi jalava
Pentu
Viestit: 3
Liittynyt: 20.12.2005 10:52

Viesti Kirjoittaja pasi jalava » 9.5.2006 18:59

Niin, miten sen nyt tulkitsee, jos vaikka koira on esim. kaksi minuuttia näkymättömissä. Onko koira silloin "välittömästi kytkettävissä"?

Ainakaan meidän hupit ei jää saappaanvartta kiillottamaan, vaan lähtevät tekemään sitä minkä takia ne on aikoinaan hommattukin. Joskaan eivät nyt sentään ihan täysin tosissaan koirametsässä, mutta kuitenkin..

Oma tulkintani tuosta "välittömästi kytkettävissä" on että se pitää sisällään tokon, nouto-, jälki- ja vesityötreenit, muttei vapaana juoksutusta luonnossa silloin kun kiinnipitoaika kerran on.

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 10.5.2006 18:23

On kuitenkin aika epätodennäköistä, että Sipoon koirametsässä koirani olisi kaksi minuuttia näkymättömissä. Alue on kuitenkin aika vähä puustoinen ja näkyvyys on hyvä. En myöskään päästä koiraa kovin kauas itsestäni, vaan leikin ja touhuan sen kanssa siinä samalla. Koirani pitää myös itse luontaisesti yhteyttä, ehkä vähän liiankin paljon. Ja viimeistään seisonnalta saan koiran otettua kiinni, jos sellainen tilanne eteen tuolla tulee. Onko teille siis tullut siellä tilanteita? Mitä eläimiä olette tavanneet siellä? Itse olen nyt vasta alkanut siellä useammin käydä ja jotenkin olen pitänyt suurimpana huolenaiheenani sitä, jos kallioilla olisi kyy-käärmeitä aurinkoa ottamassa.

Mutta oikeassahan sinä olet. Onhan se tulkintakysymys mikä on "välittömästi kytkettävissä". Eiköhän se jää sitten käräjäoikeuden päätettäväksi, jos tarve tuota tulkita tulee. Ja sen riskin olen kyllä valmis ottamaan.

Sotka

Viesti Kirjoittaja Sotka » 10.5.2006 21:17

Kyllähän siellä laukkoitetaan niin montaa koiraa per päivä ettei siellä enää pesi edes räksät..
Toisekseen olen ainakin ite karttanut ko. paikkaa jo jonkin aikaa koska
siellähän hukkuu paskaan:(

Että silleen...

pasi jalava
Pentu
Viestit: 3
Liittynyt: 20.12.2005 10:52

Viesti Kirjoittaja pasi jalava » 10.5.2006 22:05

No joo, ei siellä juuri lintuja näy. Nelijalkaisija joskus, lähinnä rusakoita. Viime syksynä lähti taimikosta hirvi, mutta onneksi just silloin sattui koirat olemaan kytkettävissä.. :D Ja talvella näkyi hevosia, joten niiden kanssakin voi tulla tapaamisia..

Itse en ala koiria pillillä jarruttamaan, jos ei juoksu maita niin hupit autoon ja kotiin.

Ari K

Viesti Kirjoittaja Ari K » 11.5.2006 13:12

Siellä Sipoon koirametsässä on muuten saksanseisojan mentäviä aukkoja siinä motarin varressa olevassa riista-aidassa, joten kannattaa pitää koiria silmällä, että ei tule ikävää yllätystä... Omalle kalustolle alue on ainakin vähän turhan ahdas kun meno maittaa.

Vastaa Viestiin