Rauhoittuminen

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

J.N

Rauhoittuminen

Viesti Kirjoittaja J.N »

Kiinnostaisi tietää, että minkä ikäisinä koirat teillä on rauhoittuneet, eli pentumainen riekkuminen ja kuljailu on jäänyt pois?

Meillä on vieläkin, muualla kuin metsässä, kohtuullisen pentumainen meininki ja luppe on 13 kk.

Sotka

Viesti Kirjoittaja Sotka »

Meillä vasta 6V ja noita hulutteluja tulee melkein päivittäin :oops:
Tai no, ei metällä mut luppo aikana :mrgreen:

JS

Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Mulla kkssn täytti tällä viikolla 8-vee ja edelleen kuullaan jatkuvasti kommentteja "onksse pentu vielä"... Osaa kyllä käyttäytyä mutta leikkisyys ja sellainen pentumainen käytös on ja pysyy. Toiset seisojat meillä on ollu hyvin asiallisia ja tyyniä, mutta tää vaan jaksaa meuhkata. Muut tosiaan olleet noin puoltoistavuotiaista sellaisia aikuisia. Nykyinen rekku viljelee hurttia seisojahuumoria ympärilleen, mm. ajokoirat saavat osansa tästä päivittäin... Ja lystiä on! :lol:
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

vieras

Viesti Kirjoittaja vieras »

Meidän reilu vuoden ikäinen narttu oli sisäsiisti 9 viikkoisena,mitään pahojaan ei ole tehnyt,mutta on riehakas ja elämäniloinen ja saa olla,sopii meidän porukkaan.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Onhan niitä koiria, jotka rauhoittuvat vasta vanhoilla päivillään.. :wink: Mutta oman kokemukseni mukaan yleensä 2 vuoden iässä on koira jo "aikuistunut". Ainakin edellisellä koirallani eroahdistus ja tavaroiden järsiminen loppui siinä iässä, samoin turha "uhoaminen" ja reuhaaminen. Mutta poikkeushan vahvistaa säännön, voi olla että sesse rauhoittuu jo 9kk iässä (niinkuin isäni nuorin koira) tai sitten vasta 4 vuotiaana... Mukavaahan se on jos koira vielä vanhanakin on leikkisä! :) Oma hauva tällä hetkellä 6kk ja ei osoita mitään rauhoittumisen merkkejä! :lol:

J.N

Viesti Kirjoittaja J.N »

Kyllä meilläkin pidetään pentumaista intoa ihan positiivisena juttuna, ja kahdestaan koiran kanssa kotona on hyvinkin rauhallista, mutta jos sattuu vieraita tulemaan.. :shock:

"onko tuo koira ikinä paikallaan", on turhan tuttu kysymys, kun ei viitsi aina pitää käskyn alla petillä.. Ei siis mitään riehumista, vaan lelujen esittelyä ja `kuljailua`.. :wink:

vieras

Viesti Kirjoittaja vieras »

Kk-mäyräkoiranarttu oli niin villi ja kiihtyväsorttinen,että se jouduttiin laittamaan välillä jäähylle.Kun se tuli 2-vuotiaaksi,niin lapset huolestuivat,kun koira istuskelee ja miettii.Sen jälkeen(nyt 8v.) se on ollut kuin nukke.

annep

Viesti Kirjoittaja annep »

Oppia ikä kaikki... Viikkoa vajaata 11 vuoden ikään mennessä koiruus on jo keksinyt mitä ihmeellisempiä muiden riivaamistapoja... Pilke on edelleen silmissä, josko voisi jotenkin aiheuttaa lähiympäristössä hämminkiä ja kyllähän se usein onnistuukin. Tavaroiden hajoittamista, "riidan" haastamista ja sääntöjen hyvin omavaltaista soveltamista ilmenee toistuvasti.

Toinen koira, joka on viisi vuotta nuorempi, on puolestaan pennusta asti ollut hyvin hillitty ja sitä yleensä luullaan vanhemmaksi.

kkssu

Viesti Kirjoittaja kkssu »

Mulla on 2v karkkari. Ja näyttää siltä, ettei lattioita kannata lakata vielä vähään aikaan.. liikkeet on välillä sitä luokkaa, että joutuu hakemaan kynsillä pitoa parketin lakka pinnasta...

Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen »

Se mitä me ihmiset pidetään "pentumaisena" riekkumisena on eläinmaailmassa normaalia lajinomaista käyttäytymistä, joka kuuluu koiran elämään iästä riippumatta. Toiset yksilöt on vähäeleisempiä luonnoltaan (luonne-erot, jalostus, koulutus jne.?), toiset elää energisesti. Vanhemmiten tietysti vauhti hidastuu, mutta yleensä aktiiviseen elämään tottunut koira säilyttää temperamenttinsa ja pitää vireystilaa ja kuntoa yllä "peuhaamalla". :idea: Olkaamme siis ylpeitä virkeistä koirista. :wink:
Kuva

Koppinen

Viesti Kirjoittaja Koppinen »

Mullakaan ei ole mitään sitä vastaan että retku on innokas ja eloisa piski, mutta missäkähän vaiheessa sitä saattais uskaltaa esim. ostaa uuden sohvan tuon TÄYSIN revityn tilalle..?? Nyt on ikää 9kk ja repiminen vaan kiihtyy. Viime viikolla tuli tuhottujen listalle myös olohuoneen pöytä. Pitääkö vielä 4vuotta oottaa ennenkun kehtaa vieraita pyytää kylään sohvalle istumaan.. :oops:
Tuolla ulkonahan tuota intoa on niin mukava kattella mutta voi tätä kotia...uuuh. Hermo kestäis jos joku sanois että tuo tuhoaminen loppuu joskus. Kokonaan. Edes joskus.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko »

Sanoisin että n. 2v. Hehheh, kokemusta kolmen nahkakaluston verran, prkl..

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Koppinen kirjoitti:Mullakaan ei ole mitään sitä vastaan että retku on innokas ja eloisa piski, mutta missäkähän vaiheessa sitä saattais uskaltaa esim. ostaa uuden sohvan tuon TÄYSIN revityn tilalle..?? Nyt on ikää 9kk ja repiminen vaan kiihtyy. Viime viikolla tuli tuhottujen listalle myös olohuoneen pöytä. Pitääkö vielä 4vuotta oottaa ennenkun kehtaa vieraita pyytää kylään sohvalle istumaan.. :oops: .
Edellinen koirani, rottweiler, pisteli poskeensa myös eräänkin sohvan, olohuoneen pöydän yms "pientä kivaa" eli lähes kaiken irtaimiston. Moppe jopa söi peiton sillä välin kun nukuin yöllä! :( Ei aamulla paljon naurattanut! Kokeiltiin eläinkaupasta saatavaa koirakarkoitetta, joka ei ihmisen nenään haissut miltään, mutta koiralle haju on kuulemma epämiellyttävä. Se ei kyllä auttanut meillä yhtään! Mutta kaikki loppui kertaheitolla kun neidistä tuli aikuinen, 2-vuotiaana.
Tämän nykyisen karkkarin kanssa en edes uskalla ajatella, miltä huusholli näyttäisi jos neiti saisi täällä yksin olla päivällä! :? Suosittelen lämpimästi näyttelyhäkkiä, jossa koira voi olla päivällä kun perhe ei ole kotona, jos ei sitten ole mahdollista rakentaa ulkotarhaa. Ruokatunnilla käydään lenkittämässä ja leikkimässä ja illalla sitten puuhastellaan paljon koiran kanssa. :) Häkissä se rauhoittuu kummasti ja pistää nukkumaaan, jättää vaikka mehukkaan luun sinne kaveriksi.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

kkssu kirjoitti:Mulla on 2v karkkari. Ja näyttää siltä, ettei lattioita kannata lakata vielä vähään aikaan.. liikkeet on välillä sitä luokkaa, että joutuu hakemaan kynsillä pitoa parketin lakka pinnasta...
Niin ja lakattiinhan meilläkin parketti siinä huumassa kun koira oli aikuistunut ja uskallettiin ostaa uudet kalusteet.. Kyllä meilläkin vieraat sai vuosia istua risaisilla sohvilla ja katsella järsittyjä huonekaluja. Ruokaa laitettiin kahvattomalla paistinpannulla ja puoleksi nakerretuilla kauhoilla. :lol:
No, tuhoamisvimman loputtua eihän se vauhti siitä mihinkään kadonnut! Viikko saatiin ihailla uuden veroista, kiiltelevää parkettia.. Hetken päästä parketti näytti samalta kuin ennen hiomista ja lakkaamista! :evil: Sen jälkeen päätin ettei parkettia meidän taloon enää tule. Sisustus on muutenkin vähän "pelkistettyä" kun on pentu taas talossa.. ;)

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Ei nuo meillä ole mitään ihmeitä tehneet. Uusia seiniä sun muita nyt joutuu aina laittelemaan, mutta niitähän pitää rempata muutenkin... Samoja kenkiäkään ei viitti vuosikausia pitää ja mainoskyniä, tenttikirjoja ja sen semmosia nyt on riesaksi asti.

Rauhottuvat kyllä aina kun saavat päivän mettästellä. :roll:
Kuva

Vastaa Viestiin