nyt se toivo meni

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
saksanseisojavoimaa

nyt se toivo meni

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 17.3.2009 21:29

No niin nyt se taisi mennä viimeinenkin toivonkipinä.Koiran kans ku oltiin pellolla viemässä linuille jyviä , löysi tietysti rusakon.Rusakko lähti nenän alta koira juoksi n 150m otti rusakon juoksemalla kiinni ja henki pois.Eikä seisonut eikä törmännyt ,elikkä kun hajua rupes oleen rupes hakeen niin pirusti ,että viimein kopsahti.Säästyypä panokset ja seuraava koira taitaa olla vaikka sitte bretoni.Tehän siitä sitte vaikka juokseva viiriäiskoira..Vaikka koira on tottelevaisuus koulutettu ei oikein auttanut se täytyy kyllä tunnustaa.Älkää sanoko ettei saa rusakkoa juoksemalla kiinni ku omin silmin näin.Nämä ne näyttäis mestareita olevan jokapaikan koiriksi eikä seisojiksi.Aattelinpa kirjoittaa josko mielipiteitä herättäis.Minä mistään mitään tiiä ,mutta toivoisin oisko seisontataipumusta jalostuksessa huomioitava , ainakin niiden kasvattajien osalta jotka rotuyhdistykseen kuuluu.Em mää mittään syyllistä kaipaa lahtista ja konekivääriä mää kaipaan.Tapahtuma päivähän ei ollut kirjoitus päivä.

jussi

Viesti Kirjoittaja jussi » 17.3.2009 21:55

No sattuuhan noita... ei tuosta vielä kannata masentua, tiedän vastaavan tapauksen ja ei se koira siitä piloille mennyt ja pelaa linnuilla ihan niinkuin ennenkin. Tietysti kai sekin on vähän koirakohtaista. Mutta noiden rusakoiden kanssa saa kyllä olla varovainen. :wink:

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju » 18.3.2009 10:19

Totta puhut, tarkkana saa olla. Ottamatta kantaa kirjoitus/tapahtumapäivään, niin nyt alkaa olla rusakoilla poikasia ja kantavana olevat nartut ovat tietysti hitaampia, eli kun koiraa juoksutellaan, on paikka katsottava tarkkaan. Jos koira oppii ottamaan puskista rusakon poikia, on se vähän sama kuin kesällä ottaisi linnunpoikia kiinni. Pakkia tulee jatkossa kovasti. Todettakoon, että laki on näissä asioissa rusakon puolella.

Pasi Kähkölä
Pentu
Viestit: 3
Liittynyt: 16.6.2007 21:18
Paikkakunta: Kempele

Viesti Kirjoittaja Pasi Kähkölä » 18.3.2009 10:47

Eipä kannata vielä heittää pyyhettä kehään. Mun lyhkärinartulle (3,5 v) kävi tammikuussa samanlainen tilanne. Oltiin fasaanijahdissa. Löysi kuitenkin metsän laidasta rusakon ja ajo alkoi heti. Oliin sen verran kauempana että en nähnyt tilanteen alkua. Komia haukku vain kaikui vainiolla. Helposti seurattavaa omin korvin... :-) Sitten haukku loppui ja kohta kuului kauhia parkaisu... Juoksin itse lähemmäs ja parahiksi näin kun koira otti rusakon suuhunsa ja lähti juoksemaan isännälle päin! Eihän sitä siitä moittimaankaan voinut alkaa ku niin komiasti kantoi sen ja istuen luovutti. Nauratti vaan ihan pirusti! Kehuin jopa koiraa kun niin hienosti toi...
No - kohta taas hakuun ja eipä aikaakaan kun otti seisonnan fasaanille. Seisonta kesti ja avanssista fasaani kenttään ja sekin tuli isännälle sitten hienosti. Eli kyllä se koira osaa erottaa eri lajit ja tilanteet.
Tietysti olisi toivonut että se olisi seisonut tuota rusakkoa ja siitä olisi ammuuttu se. :oops: Mutta kun en ollut näkemässä mistä tuo rusakkotilanne alkoi, niin mitenpä sitä enää monen minutin päästä moittimaan siitä. Hyvin toi elukan ja hyvin toimi sen jälkeenkin.
Ei muuta kuin koiralle vain lisää tilanteita ja oikeissa kohdin pudotuksia tai pudottamatta jättämisiä. Kyllä se siitä! :wink:

Eero Suokonautio

Viesti Kirjoittaja Eero Suokonautio » 23.3.2009 17:48

Juu ei vielä pyyhkeitä. Oltiin reenaamassa ennen junkkaria pari vuotta sitten pellolla, jolloin koirani (ilman seisontaa) ajoi rusakon kiinni, tappo ja toi, luovutti istuen. Olin tapauksesta aika huonona, mutta minua tsempattiin, että älähän poika välitä. No hetikohta tehtiin sitten riistatyö peltopyille, eikä perään menty. Ja junkkarissakin saatiin tulos. Tämän jälkeen on jäniksiä myös seisottu ja avanssista sai yhden kiinnikin. Peräänmenotaipumusta koiralla on, mutta en usko sen johtuvan jäniksistä. Eli ei se automaattisesti pilalla ole.

Vastaa Viestiin