Vaikuttaako "juoksuaika" narttukoiranne toimintaan

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Mikko Siitonen
Pentu
Viestit: 2
Liittynyt: 25.8.2009 21:43

Vaikuttaako "juoksuaika" narttukoiranne toimintaan

Viesti Kirjoittaja Mikko Siitonen » 26.8.2009 19:43

Kaipaisin näkemyksiä ja kokemuksia siitä, miten narttukoirienne juoksuaika vaikuttaa sen työskentelyyn ja tottelevaisuuteen erityisesti metsässä. Vai vaikuttaako se mitenkään?

Olen vasta-alkaja seisojahommissa, joten koirani (2v kkssn) toimintaa en osaa oikein verrata muihin koiriin. Tuntuma kuitenkin on se, että sesse on hieman tavallista "kuurompi" kotiolosuhteissa ja ei esim. tottele vaimoa samalla tavalla kuin normaalisti. Riistainto tuntuu kuitenkin olevan kohdallaan ja noutokin sujui sorsametällä.

Kuuroutta on havaittavissa metsässä ja pellolla, kun olisi aika mennä maahan... Koira siis toimii ihan ok, mutta ehkä huonommin ja hitaammin kuin "tavallisessa" tilassa.

Onko jotain haittaa käyttää koiraa samalla intensiteetillä metillä juoksun aikana? Onko tällainen ailahtelevuus normihommaa nartuille (siis koirille)?

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju » 26.8.2009 21:39

Juoksuaika on koirakohtainen juttu. Joillain menee pää pimeäksi jo ennen juoksun alkua ja jatkuu vielä juoksun loputtuakin. Toisiin ei vaikuta mitään. Olen kuullut, että pohjoisen reissulle lähtenyt juoksulla oleva narttu lopetti juoksuhommat kun alkoi lintuja löytyä läjäpäin. Taisi olla riistakoiran tittelikin meriittilistalla... Omissa koirissa on löytynyt molempia lajeja.

Vastaa Viestiin