Lintu "laukaisin" haku/seisonta ja ylos otto koul

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Jani Holopainen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 23
Liittynyt: 1.8.2010 19:03
Paikkakunta: Englanti

Lintu "laukaisin" haku/seisonta ja ylos otto koul

Viesti Kirjoittaja Jani Holopainen » 6.8.2010 23:26

Onko kellaan kokemusta lintu laukaisijoista kaytannossa?

sisu

Viesti Kirjoittaja sisu » 7.8.2010 14:34

unohda ne,höpöhöpö rahastushommia, jenkit niitä kaiketi käyttelee,vaikkakin niiden koirilla ei oo avanssia ja perään mennään niin perkeleesti ja paukut päälle, en niinkuin lainkaan ymmärrä miksi tollanen vehe silti.

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa » 10.8.2010 21:29

pari kertaa oon nähnyt sellasen toiminnassa. Häkkyrä ainakin toimi teknisesti katsottuna 100%. Samaa ei voinut linnuista sanoa, eli parin laukaisun jälkeen tipi vain nousi sen reilun metrin korkuselle ja tipahti takas häkkiin. Eli tarkkana kannattaa olla, varsinkin jos meinaa käyttää samaa tipua useasti.
Joihinkin tilanteisiin siitä voi olla apua helpottamaan koulutusta, mutta jos meinaa sen avulla saada toistoja toistojen perään että koira oppii yhdistämään linnun lentoon lähdön vaikka istu - komentoon, niin lintuja täytyy olla käytettävissä suht paljon ja koira aina kytkettynä.

Mää oon siinä uskossa että pentu oppii hakemaan paremmin luonnollisissa olosuhteissa kuin tietolinnuille tuputtamalla. Riistatilanteiden hyödyntämisessä tuon laukausuhäkin kanssa on siis helposti ongelma sielltä lähtevän linnun fyysinen lentomatka. Jos se koira ei satukkaan pysähtymään käskystä juuri silloin kun se laukaistu tipu päättääkin pudota siihen häkin päälle tai lentää vain kymmeniä metrejä, niin silloin tuskin luotiin tarkoituksen mukainen tilanne.

Jos koira ei päästä seisonnalle, niin - ehkä - sitten naru, pari-kolme ampujaa ja tuommonen häkki apuna saattaisi saada koiran ymmärtämään miten niitä oli tarkoitus.

Ennemmin laittaisin häkin hankintaan varatut rahnat vaikka garminin astroon tai viinaan ja tupakkaan, eikun miehän olinki tupakka lakossa.. No jääpä enemmän rahaa viinaan.

Vastaa Viestiin