Seisonnan opetus linnuilla

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Jani Holopainen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 23
Liittynyt: 1.8.2010 19:03
Paikkakunta: Englanti

Seisonnan opetus linnuilla

Viesti Kirjoittaja Jani Holopainen »

Terve. Onko mitaa ajatuksia seisonnan opettamisesta linnuilla hakissa haku opetuksen yhteydessa ja missa vaiheessa kannattaisi aloittaa opetus? Olen nahnyt muutamia videoita joissa koira aloittaessaan seisonnan, laitetaan hihnaan ja varovasti kuljetetaan hakille ja avanssi otetaan jolloin koira pysaytetaan komennolla ja hihnalla. Kun tama sujuu hyvin, nostetaan hakki ja linnun annetaan lentaa. Minulla on muutama pyy jatetty talven yli koiran opetusta varten.

Mikko Kärnä
REPPUKOIRA!
Viestit: 204
Liittynyt: 20.1.2006 17:27
Paikkakunta: Inari
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mikko Kärnä »

Seisonnan "opettamisen" linnuilla voit aloittaa kun koira on siihen valmis eli se seisoo. Toisaalta sen linnun kyllä pitää vaatimattoman näkemykseni mukaan olla jossain aivan muualla kuin häkissä tai "sipulisäkissä"; ehkäpä jopa paras ratkaisu olisi mikäli se olisi aivan villi luonnonlintu, vaikka tämä tietysti saattaa heikompia hirvittää.

Ylipäätään jos sitä koiraa pitää opettaa seisomaan, niin joku on mennyt pieleen. Kyllä se seisontakynnys sieltä ihan itsekseen ilmaantuu mikäli koiralla on sellaiset ominaisuudet jotka sillä pitäisi olla (olettaen että puhumme nyt seisojista).

Hihnaahan siinä voi jarrutteluun tietysti käyttää, mutta parempi tapa on tässäkin ainakin yrittää opettaa se koira semmoisille tavoille, että jotain komentoa karjaistessa se toppaa. Jos nyt tuntuu kovin perään pyyhkäilevän, niin sitten alkaapi jollain keinolla jarruttelemaan.
Life is too short to hunt with an ugly dog.

"Jos ei viina ja terva ja hauta, auta pilkkomaan pimeää, hiillos hiipuu, tuhka tummuu, kylmä löytää kotiin kuin routa maahan, tuhka tiheään. "

Heikki Sarvikivi
REPPUKOIRA!
Viestit: 257
Liittynyt: 25.11.2005 15:50
Paikkakunta: Kanakoiraharrastuksen kehto

Viesti Kirjoittaja Heikki Sarvikivi »

:roll:

Vastaa Viestiin