siipeä siiman päässä

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
karppinen

siipeä siiman päässä

Viesti Kirjoittaja karppinen » 26.5.2005 15:41

Elikkä miten seisontaa harjoitetaan siivellä ,joka on siimassa ongen päässä?Minulla on vanha saksanseisojan koulutus kirja ,mutta tästä ei ollut siellä lausettakaan.Saako sillä tuloksia aikaan

Sami G

Re: siipeä siiman päässä

Viesti Kirjoittaja Sami G » 27.5.2005 16:08

Tuo siipijuttu on mielestäni lähinnä sellainen seisontataipumustesti ja mukava "leikki" koiralle silloin tällöin. Todelliseksi koulutukseksi en sitä oikein osaa mieltää. Tuomo Karsikkaan kirjassa "Kanakoiran koulutus" on siitä hommasta melko tarkka selostus.

[%sig%]

Julle222

Viesti Kirjoittaja Julle222 » 19.11.2006 14:06

Eräs meidän entisistä koiristamme oppi seisomisen vasta kolme vuotiaana kun juoksutimme siiven perässä.

En tiedä onko tekniikkamme oikea, mutta olemme tehneet niin, että koiraa juoksutetaan siiven kanssa niin pitkään, että koira väsyy ja lopulta tajuaisi ruveta seisomaan.
Ehkä hiukan parempi konsti, tai sitten huono (en osaa sanoa), on sellainen, että siipeä pyöritetään jonkun aikaa, komennetaan koira jäämään paikalleen, istumaan tai maahan. Kokemuksellamme koira istumisesta nousi seisomaan neljälle tassulle, ja kun lintu pysäytettiin maahan nenän eteen, niin alkoi seisomaan.

Aina yhdestä siipi-seisonnasta olemme lopettaneet kyseisen harjoituskerran. Koska olemme huomanneet, että jos koira seisoo kerran, ja kokeilemme uudestaan, eikä koira enää seiso, se ei seiso enää seuraavalla opetuskerrallakaan seiso.. Pelaamme ns. varman päälle ;DD

Anu Auno
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 77
Liittynyt: 25.11.2005 13:54
Paikkakunta: Koria/Kouvola

Viesti Kirjoittaja Anu Auno » 19.11.2006 15:01

Toiset koirat seisovat siivelle, toiset ei. Meillä ensimmäinen koira seisoi maksimietäisyydellä 5cm siivestä. Seuraavasta siivelle seisominen oli tosi hauskaa ja se seisoi vaikkei edes nähnyt siipeä. Me olemme tehneet harjoitusta niin, että (sisällä) siipi on lattialla ja koira päästetään irti. Mikäli se seisoo siipeä, kehut ja avanssi josta siipi 'lentoon'. Mikäli koira ei seiso, 'lintu' karkottuu eli siipi nykäistään pois. Näin se kai luonnossakin suunnilleen sujuu. Emme ole koskaan pyörittäneet siipeä eikä koira ole koskaan saanut jahdata sitä. Eihän se saa lintujakaan jahdata, eikä sen tarvitse seisoa lentäviä lintuja.

Kätevin siipi on mielestäni kontrolloidun tiedotuksen opettamisen apuna.

Avatar
Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen » 20.11.2006 08:52

Siipikoulutus on mielestäni parhaimmillaan silloin kun niitä on kaksi kappaletta ja ne ovat elävässä linnussa kiinni. Eihän se saa seista kuolluttakaan lintua, saati sitten pelkkää siiven jämää ;)
Kuva

Anu Auno
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 77
Liittynyt: 25.11.2005 13:54
Paikkakunta: Koria/Kouvola

Viesti Kirjoittaja Anu Auno » 20.11.2006 16:41

:lol: Toiset harrastaa luppoaikana agilityä, toiset leikkii siivillä. Tai sitten ei :wink: . Hauskaa voi pitää monella tapaa. Ainakin londit :roll: .

Chris

Viesti Kirjoittaja Chris » 20.12.2006 11:03

No silloinhan pitäisi kai hankkia täysissä voimissa oleva viiriäinen ja sille sopiva nostopussi siiman päähän ja eikun työpäivän päätteeksi pilkkimään....seisojaa. Onko muuten tietoa, mistä tommosen tipun sais hankittua, ehkä saman tien kaksi tai jopa kolme... kukon iloksi. Olisko siinä
ideaa kerrostalo seisojan treenipakettiksi...ja jos kukko on ahkera, jää siitä
pieniä munia perheenkin ruokapöytään 8)

rote

Viesti Kirjoittaja rote » 20.12.2006 23:26

En saanut meidän koiraa seisomaan siivelle kuin ihan pentuna 10vk.
Sitten kun ruvettiin enemmän treenaan kun koiralle tuli hiukan ikää, laitoin siiven nurmikolle ja koira vapaaksi niin sehän otti sen suuhun ja kantoi sitä. Siinä muutamat kerrat koitettiin niin eihän siitä mitään seisontoja saatu (pettynyt). Mut sitten mentiin sänki pelloille juoksuttaan koiria kaverin kanssa, aikansa siinä juokseena koira otti seisonnan! Se seisoi peltopyy parvea, siitä lähti turhat pettymyksen rippeet pois! :D
Ei ole seisonnat tuottanut ongelmia jos vaan lintuja on ollut. Eikös se näillä pitäisi olla ihan geeneissä...

Vastaa Viestiin