Seisoo, nostaa ja perään

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Antti

Seisoo, nostaa ja perään

Viesti Kirjoittaja Antti »

Tulipa käytyä mettässä ja seisontoja tuli mukavasti.

Ongelmana on kuiten peräänmeno. Koirus lähtee ko hullu linnun perään sen siivettäessä. Ei aja itse lintuja omia aikoja vaan lähtee silloin kun lintu siivettää ja menee perässä aika kauas. Tämä peräänmeno esti ampumasta kun koira sattui olemaan linnun ja itseni välissä ja tuolla menolla linnutki menee yleensä niin kauas et huhhuh.

Pitääkö tässä nyt alkaa roikuttaan köyttä koiran perässä, jonka epäilen haittaavan koiran menoa huomattavasti. Ja jos sitä ei piä kokoajan miten sen muka siinä seisonnalla saa kiinni ko linnut luultavasti siivettää ko menee koiran viereen. Vai lopettaako koira nuitten lintujen ajamisen itestään ko on saanu niitä tarpeeksi ajella.

Mukavaa oli kuitenkin huomata koiran löytävän ja seisovan lintuja mukavasti. Kyllä se sekarotuinenkin näköjään ossaa jotain tehä.

kauhanen

Re: Seisoo, nostaa ja perään

Viesti Kirjoittaja kauhanen »

jotkut koirat eivät lopeta itsestään peräänmenoa ikinä.
mee vähän seisovan koiran ohi ja aja niinkuin itse linnut ilmaan ja komenna sitten koiraa pysymään paikalla, ja kun olet vähän koiran edessä niin saat mentyä lintujen ja sen väliin ja pysäytettyä peräänmenon kopilla koirasta, sitten rauhoittelut ja kehut, äläkä päästä sitä hetkeen irti.
sitten sillai että istuta koiraa komennolla vähän väliä kesken haun ja jos liikahtaakin niin kovalla kiroilulla uudestaan istumaan, näin koira on vähän niinkuin kokoajan valmiina komentoon ja sattaa lintutilanteessa totellakkin.
muuton vaan tilanteita paljon ja treeniä paikallapysymiseen, kyllä se siittä, muista tosiaan kehua ylenpalttisesti kun pysähtyy ja toivotaan että homma hoituu, peräänmenevä koira on metsästyksen pilaaja, ennemmin etenemätön kuin peräänmenijä, jos saan valita.

Lipsetti

Viesti Kirjoittaja Lipsetti »

Meillä on sellainen ongelma, että koira seisoo hyvin, nostaa linnun ok, ja pysähtyy käskystä, on hetken paikallaan, lähtee perään, pysähtyy taas käskystä ja sama toistuu uudelleen. Siis mitä pitäisi tehdä, että koira jää paikalleen. Ollaan harjoiteltu liinan kanssa ja jos kerkeän liinalle kaikki hyvin, mutta kun en kerkeä, niin kuvio on kuvatunlainen. Pudotusta ei ole vielä tehty, sen aika on vielä edessäpäin...

Anna Pesonen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 67
Liittynyt: 23.11.2005 12:37
Paikkakunta: Ruokolahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anna Pesonen »

Oltiin viime viikon lopulla 10 kk kkssu:n kanssa ensimmäistä kertaa fasaanitilalla. Otetaan näin aluksi riistatilanteet "varman päälle", joten naru (n. 5 m) huitelee koiran perässä. Ainakin fasut olivat sen verran rauhallisia, että laskivat isännän seisovan koiran vierelle. Sitten vaan narun päästä kiinni ja käsky avanssiin. Naru ei haitannut menoa missään vaiheessa, kerran koira jäi liivistä kiinni.. Vaikka uskon, että jokainen oppii myös virheistään, on kuitenkin helpompi vahvistaa oikeaa toimintaa kuin korjata virheitä.

Ja sitten tietysti se perustottelevaisuus, joka vähenee ainakin puoleen riistatilanteessa. Ei meidänkään pentu heti avanssin jälkeen mennyt maahan, mutta pysähtyi kuitenkin, mikä lienee pääasia. Käskeekö Lipsetti avanssin jälkeen koiransa maahan vai riittääkö pysähtyminen seisaalleen tai istumaan? Itse aloittelijana järkeilin, että maahanmeno antaisi isännälle ainakin himpun verran enemmän aikaa reagoida mahd. varastamiseen.. Vaikka se onkin etenkin uroskoiralle ehkä se maailman ikävin asia, niin uskon, että sen eteen kannattaa tehdä töitä. Meillä harrastetaan myös aika paljon "malttiharjoituksia" = maataan paikallaan emännän hyppiessä ympärillä, pysäytetään koira esim. oven eteen ja lasketaan sisälle/ulos käskystä, heitetään siankorvia koiran eteen ja perään ei saa mennä kuin luvalla jne..

Lipsetti

Viesti Kirjoittaja Lipsetti »

Koira on komennettu seis-käskyllä ja ajattelin seuraavaksi yrittää maahankäskyä, jota on treenailtu sen verran, että onnistuu rauhallisessa paikassa siis käsky ja käsimerkki. Todellakaan koiraneitimme ei ollut siinä jonossa jossa malttia jaettiin, joten malttiharjoitukset otetaan myös ohjelmaan tälle Hulda Huolettomalle. Kiitos neuvoista, ilmoittelen miten edistymme asiassa!

j-p

Viesti Kirjoittaja j-p »

Pakko kuitata tänne kun sain hyvän mielen tänään koiraa ulkoiluttaessani.
Oltiin Roopen kanssa (1v1kk kkssu) ulkoilemassa. Koira oli minusta irti n. 70-100m, kun heinuri siivitti ojasta sen edestä. Roope tietysti tyypilliseen tapaansa perään.
Tässä välissä on kerrottava, että Roope kyllä on seisontoja ottanut, mutta viime syksynä useimmiten metsälläkin törmäsi, jonka jälkeen lintu saateltiin kiljuen horisonttiin. Joka tapauksessa, koira juoksi siis heinurin perässä pitkin peltoa ja ajattelin, en kovinkaan toivorikkaana, että puhalletaan pilliin ja kokeillaan mitä se sankari tuumaa. No älähän mittään, koira ikäänkuin reagoi, hidasti vauhtiaan ja 5-10 metrin matkan jälkeen painui maahan ja jäi tuijottaan, että mitä se äijä nyt nuin viheltää kun oli hyvät ajot. :o Palkkasin sen jälkeen narupallolla.

Kyllä siitä vielä voi lintukoira tulla... *toivorikkaana* :D

Eero Suokonautio

Viesti Kirjoittaja Eero Suokonautio »

No mutta no mutta! Onneks olkoon edistyksestä, toivo heräs itelläkin, samoja onkelmia. Onko muuten kyseessä sama Roope, josta löytyy varsin ansiokas toko-video netistä?

j-p

Viesti Kirjoittaja j-p »

Sama kaveri. :wink:
Ajateltiin osallistua Kuopiossa päänäyttelyn yhteydessä pidettävään TOKO-kisaan kesäkuussa. Tavalliset TOKO-kotkotukset nyt alkaa olla jollain mallilla, mutta seisojien liikkeistä luoksetulo käsimerkillä ja maahanmeno käsimerkillä on vielä täysin treenaamatta.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko »

Kannattaa harjoitella piilotetun esineen noutoa... siinä ne pahimmat kämmit tulevat kun mä piilotan niin hyvin.. :twisted:

Miikka Kirjalainen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 32
Liittynyt: 31.5.2006 08:20
Paikkakunta: E-S
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Miikka Kirjalainen »

Mulla tänään tuo piilotetun esineen nouto, muuttui yllättäen jänisajon seurauksena, piilotetun koiran noudoksi.

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Njaa, ei kuitenkaan pilkotun jäniksen noudoksi?
Kuva

Miikka Kirjalainen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 32
Liittynyt: 31.5.2006 08:20
Paikkakunta: E-S
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Miikka Kirjalainen »

Ei onneksi. Mutta korvat lukossa täysin. Aiemmat pillillä ajosta pois tilanteet nollautui ja ajo raikui noin varttitunnin.

Tommi Väisänen

Viesti Kirjoittaja Tommi Väisänen »

siinä ne koirien taijot (ja Käpälämäen ukon kunto) punnitaan ku Käpälämäen ukko painelee pitkin Kuopijova noutoesine kainalossa karkuun/piiloon.Ilimanko kehhuu hyvin piilottavasa.Nythä se selviski syy siihen Käpälämäkisen jumalattoman kovalle reenaamiselle :lol:
Pitkin talvia on mies painellu pitkin Kallaveen jäätä...ilman vetoapua.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko »

Kymenlaakson karvanaama särki multa polven ja teki minusta majavammetsästyssodan invaliidin..Kuva ei voi reenata..Kuva.... häätyy olla muuten vaan kiero.. siis perus-savolainen..
Vappu on pilalla jos ei voi kontata..Kuva

http://www.hunt101.com/img/490563.jpg

Heikki Sarvikivi
REPPUKOIRA!
Viestit: 257
Liittynyt: 25.11.2005 15:50
Paikkakunta: Kanakoiraharrastuksen kehto

Viesti Kirjoittaja Heikki Sarvikivi »

:?:
Viimeksi muokannut Heikki Sarvikivi, 7.10.2013 14:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin