Hajusteet

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Tottakai pahanhajuisiakin koiran on kannettava kun käsky käy, mutta nythän kyse olikin siitä pitääkö treenaaminen aloittaa "pahoilla linnuilla".
Kuva

Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen »

Jukka Hokkanen kirjoitti: Ja niin kuin edellä todettiin, lehtokurppa ei ole ollenkaan mieleinen noudettava.
:o
En ainakaan itse niin tarkoittanut - päinvastoin!
Kuva

kkssu

Viesti Kirjoittaja kkssu »

No se ajatus ei ollu tässä asiassa se, että epämielyttävällä asialla vahvistetaan noutohalukkuutta. Vaan se, että kun nuori koira saahaan ottamaan varis/lokki suuhun ja kantamaan sitä, niin se kantaa sen jäläkeen muitaki riista eläimiä. Kun taas jos se opetetaan noutotyöhön kanalinnulla, voi myöhemmin olla eessä uudelleen opettaminen vesilinnulle jo tässä keskustelussa mainituista syistä.

Ja noutoharjotteluahan ei lienee aloteta yleensäkkää linnulla vaan damilla. Ja ensi kosketustenhan tulee jätää mielyttävät muistot asiasta kuin asiasta joita koiran pitää oppia/omaksua. Mutta epämielyttävästäki asiastahan saahaan mielyttävämpi kun lisätään aluksi vähä leikkisyyttä koulutukseen ja edetään aluksi lyhyinä koulutus sessioina.

Ja snj:n virallisesta kannasta asiaan en tiiä, mutta lokki ja varishan on lienee yleisin koulutusväline snj:tapahtumissa. yhtenä syynä kuitenki helppo saatavuus

Jukka Hokkanen
REPPUKOIRA!
Viestit: 127
Liittynyt: 23.11.2005 16:19
Paikkakunta: Petäjävesi

Viesti Kirjoittaja Jukka Hokkanen »

Sori, erakko :oops: . Omilla on vain lehtokurpan kanssa ollut suupielet paremminkin näin :? kuin näin :D. Ja vareksilla sun muilla pahiksillahan ne on sitten näin :?:

Vastaa Viestiin