SSK:n Pääkokeet

Täältä voit lähettää terveisiä kerhon toimihenkilöille. Tämä osio toimii myös tiedotuskanavana käyttäjille.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Jussi Järvinen
KVA -keskustelija
Viestit: 80
Liittynyt: 23.11.2005 20:06
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

SSK:n Pääkokeet

Viesti Kirjoittaja Jussi Järvinen »

Saksanseisojakerholla on Riistakoira sekä Junkkari kokeet vuosittain, jonne kerhon koetoimikunta esittää hallitukselle päätuomariehdokkaan sekä varapäätuomarin joka toimii taas seuraavana vuonna päätuomarina. Jo vuosia olleen käytännön mukaan päätuomariksi sekä varapäätuomariksi kutsutaa ylituomareita siinä järjestyksessä milloin kukin on ylituomarin oikeuden saanut. Aikajärjestyksessä. Päätuomarin suostumusta tehtävään kysytään yleensä muutamaa vuotta aijemmin sekä varapäätuomarin kohdalla samoin.
Nyt kuitenkin kerhomme hallituksen jäseneltä on vuotanut tietoa että koetoimikunta on kaikessa hiljaisuudessaan muuttanut historiallista tapaa kutsua päätuomarit perinteisessä järjestyksessä.

Ylituomareitten keskuudessa olemme keskustelleet asiasta vakavalla äänensävyllä ja pyytäisin näin koetoimukuntaa tiedottamaan sekä oikaisemaan tämän asian.

Nyt 2012 Riistakoiran varapäätuomari ilmoitettiin Riistakoira tapahtuman aamuna. Samalla ilmoitettiin että varapäätuomari ei välttämättä olekkaan seuraaavassa Riistakoirassa päätuomari. Paikalla oli myös ylituomari joka mainitsi että hänet on kutsuttu neljästi varapäätuomariksi. Joka pitänee paikkansa. Ihmetystä ylituomareitten keskuudessa riitti, tähän koetoimikunnan epäjärjestykseen.
Ylituomareista on selvä lista jonne on merkitty yllituomariksi valmistumisajankohta meistä jokaisesta.
Kerhon ylituomereissa on pitkän talkootyön tehneitä henkilöitö. Talkootyön edellytyksenä on herrasmiesmäisyys ,jotta talkootyö jatkuisi....

Jussi Järvinen

Jussi Järvinen
KVA -keskustelija
Viestit: 80
Liittynyt: 23.11.2005 20:06
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

Junkkari 2012

Viesti Kirjoittaja Jussi Järvinen »

Junkkari 2012 on käynnissä. Päätuomarin puhuttelu on pidetty 20.00. Tuomarit arvottu huomiselle. Ilma hieno vaikka luvannut huomiselle sadetta. Mieli varmaan ohjaajilla silti korkealla,hyvä näin.

Ylituomarin puhuttelun jälkeen päätuomari kysyi kerhon edustajalta hänelle varatuomaria,jos jotain sattuu ja käytännön mukaan varapäätuomari on ollut paikalla Junkkarissa koska hän arvostelee seuraavan vuoden Junkkarin.
Mutta ei ole varapäätuomaria?

Täytynee laittaa tänne lista ylituorareitten ajakohtalista jolloin he ovat valmistuneet ylituomareiksi jotta kerhon toimihenkilöt pysyy ajantasalla. Jotta historia ja kullttuuri periytyisi..

Kopioin listan kun pääsen tästä kotiin Junkkarista.

Jussi Järvinen

Jukka Rohkimainen

Koetoimikunnan vastaus / J. Järvisen tiedusteluun

Viesti Kirjoittaja Jukka Rohkimainen »

Toimikuntien / hallituksen kaikkien eri päätösten vatulointi netin keskustelupalstoilla, vaikka se onkin nykyaikaa lieneen turhaa.
Jos jonkun asian tiimoilta meinaa menettää yöunensa voi lähestyä eri instansseja puhelimitsi, kirjein tai sähköpostein, tietenkin mieluiten jos mahdollista niin kasvotusten.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Ymmärrän hyvin Jussi J:n ihmettelyn varapäätuomariasiassa. Kuulun itse Riistakoira 2012 –järjestelytoimikuntaan ja toivoisin, että vastedes järjestävälle yhdistykselle ilmoitetaan hyvissä ajoin kuka on varalla päätuomarille mahdollisen esteen ilmaantuessa finaalipäivänä (sairaustapaus/esteellisyys); näitähän voi aina sattua ja on jo sattunutkin. Esimerkiksi tänä vuonna meillä ei olisi ollut taloudellisia resursseja lennättää päivän varoitusajalla ketään ”eteläntuomaria” arvostelemaan varalle, koska SSK:n hallitus kieltäytyi kahdesti tukemasta pyytämällämme pienellä summalla Ylä-Lapissa järjestettyä riistakoiratapahtumaa (mitä asiaa on ihmetellyt moni SSK:n jäsen ympäri Suomenmaan).

Onko keskustelupalsta sitten oikea foorumi ”vatvoa” näitä tuomariasioita – mene ja tiedä – mutta mielestäni asia olisi ollut hyvä tuoda esiin edes ylituomaripäivillä. Lisäksi edelleen olen sitä mieltä, että toimikuntien/hallituksen pöytäkirjat olisi hyvä saattaa SSK:n nettisivuille, niin jäsenistö näkee missä mennään. Sieltä olisi Jussi J:kin pystynyt lukemaan päätuomareiden kutsujärjestyksen mahdollisista muutoksista.

t. SSK:n jäsen
Kuva

Jussi Järvinen
KVA -keskustelija
Viestit: 80
Liittynyt: 23.11.2005 20:06
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

SSK:n Pääkokeet

Viesti Kirjoittaja Jussi Järvinen »

Asiaa pitää purkaa julkisesti,ei kuppikunnissa. Tieto pitää olla koko ylituomarikunnassa sekä jäsenistöllä.
Palaan asiaan tuomarilistan muodossa kun kotiudun,kenties.
Asiaa olisi voinut puida Junkkarissa,olimme siellä kaikki läsnä. Mutta näytti tervehtiminenkin olevan toimikunnan jäsenillä hyvin vaikeaa. Samoin ylituomaripäivillä olisi koetoimikunta voinut tuoda asian esille,mutta ei tuonut. Ylituomareitten kantaa asiaan ei ole tiedusteltu lainkaan, vaikka asia koskee nimen omaan ylituomareita.
Omavaltaisesti seuraavan vuoden Junkkarin ylituomari on koetoimikunta valinnut omasta joukostaan kuin Riistakoira 1013 Ylituomarinkin. Joka on vastoin SSK historian kulkua ja tapaa hoitaa ylituomarinpestejä.

Jussi Järvinen

Pertti Tuorilainen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 61
Liittynyt: 1.10.2008 18:39
Paikkakunta: Kiuruvesi

Viesti Kirjoittaja Pertti Tuorilainen »

Hyvä, siinä on mies jolla on selkärankaa. Eihän me jäsenet muuten tiedettäs mistään mitään jos näitä puidaan kuppikunnissa.

Markku Viitala
Pentu
Viestit: 3
Liittynyt: 1.4.2012 18:50
Paikkakunta: Kaamanen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Markku Viitala »

Jussi kirjoittaa asiaa. Olen samaa mieltä. Samoin Marjan ehdotus pöytäkirjojen saamisesta nettiin olisi ihan jees.

Kalevi Yrttiaho
Pentu
Viestit: 1
Liittynyt: 8.10.2012 05:12
Paikkakunta: Inari

Viesti Kirjoittaja Kalevi Yrttiaho »

Hyvä Jussi otit asian esille, mistä minä puhuin vuosia sitten ylituomaripäivillä. Oikaisuna saanen ilmoittaa jos tarkoitit allekirjoittanutta, niin en ole neljää kertaa ollut Riistakoiran päätuomarin varamiehenä vaan kahdesti Nuorgamissa 2008 ja Kuusamossa 2010. Koepäällikön kannanotto oli vähintäänkin erikoinen, vai ei asioista saisi julkisesti keskustella, onkohan perua menneiltä vuosikymmeniltä. Avoimuus on tätä aikaa, mutta jos pienissä kuppikunnissa sovitaan asioista ja niitä ei uskalleta edes saattaa jäsenistön tietoon, niin ei hyvä. Mutta asiaan, kerhon arvokisoihin tulisi saada hyväksi vanha tapa taas käyttöön eli valitaan päätuomari ja hänelle varamies, joka on seuraavan Riistakoiran päätuomari, samoin tämä käytäntö voisi olla myös Junkkarissa. Hallituksen on syytä pohtia vuorojärjestelmää tuomareitten valinnoista ("palkitsemisesta") kerhon arvokisoihin, kaikki ei elämänsä aikana voi eikä voi saada vuoroa arvostella kaikkia kerhon kokeita. Kyllähän se on tuomariuran kruunu arvostella joko Junkkari tai Riistakoira. Mielestäni me ylituomarit olemme taidoiltamme kaikki erilaisia, em. kisojen läpivieminen vaatii selkeää johtamista, niin ollen parhaat voimat kehiin. Ei ole oikein, että kaverilla on muutama vuosi ollut kortti ja puhaltaa jo "huippumatseja". Jään odotteleen kritiikiä vai paniikkiko se on.

Jussi Järvinen
KVA -keskustelija
Viestit: 80
Liittynyt: 23.11.2005 20:06
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jussi Järvinen »

Palataanpa aiheeseen jonka kirjoitin 26.9.2012.
Koetoimikunnan toimesta kaikki tietenkin kiellettiin mitä kirjoitin.

Jokainen meistä ylituomerista voi kieltäytyä kerhon pääkokeitten Junkkari ja Riistakoiran päätuomarin tehtävästä itse niin halutessaan. Lisäksi on mahdollista sopia esim Riistakoirassa että jotkut tuomari haluavat arvostella riistakoiran metsässä toiset pellolla, näitä vaihtoja tapahtuu.
Nyt edellisessä saksanseisojalehdessä tiedotetaan että seuraavilla ylituomaripäivillä on aiheena ylituomarivalinnat pääkokeisiin. Ylituomaripäivät taitaa olla muutaman vuoden päästä seuraavan kerran.

Nyt kuitenkin koetoimikunta on esittänyt hallitukselle 2013 päätuomarit omasta porukastaan Riistakoiraan ja Junkkariin. Hallitus on hyväksynyt esitykset.
Molemmissa tapauksissa kyseisiä nimettyjä päätuomareita ei noudateta SSK:n tapaa toimia,vaan aivan omaa tapaa. Niin Riistakoiraa kuin Junkkarin 2013 päätuomareita ennen on valmistunut toistakymmentä ylituomaria jotka eivät ole arvostellet SSK:n pääkokeita.
Vaikka ottaa huomioon että osa kieltäytyy tai jostain muusta syystä ei arvostele päätuomarina pääkokeita. Monilukuinen määrä ylituomareita jää välistä,eikä heiltä joiden kanssa ollaan puhuttu asiasta ole kerhosta edes kysytty halukkuutta tehtävään.
Ylituomaripäivät olivat hetki sitten. Päätuomarivalinnat olisi pitänyt varapäätuomarineen olisi pitänyt olla ylituomaripäivillä käsittelyssä , näin kuin nyt on toimittu ei voi omavaltaisesti tomina ja muutaman ihmisen ryhmässä toimia tässä sosiaalisessa yhteiskunnassa,saatikka SSK:ssa..

Nyt kuitenkin Junkkarissa sekä Riistakoirassa 2013 päätuomarit hoitavat rinta kaarella päätuomarin tehtävää,itse kutsuneena itsensä tehtävään.

Tästä on tullut puukkoa selkään aiheettomasti sille joka ottaa asian esille,pyydetty vaikenemaan.
Me kaikki jäsenet vuosikokouksessa olleet tai valtakirjalla, olemme äänestäneet hallituspaikoille ihmiset. Niin myös minäkin,kaikki ei mennyt niin kuin piti. Itse ainankin tulevaisuudessa olen tarkempi minne ääneni annan.

Vastaa Viestiin