Peltopyyn metsästys

Kohteena olevien harjoituslintujen vaikutus koiran kykyyn käsitellä riistaa

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
vieras

Peltopyyn metsästys

Viesti Kirjoittaja vieras »

Talouden mahtimiehet aikovat elvyttää peltopyyt säätiön avulla
Julkaistu: 14.6.2006 22:10


Suomen suurimpien yritysten pääjohtajat ja toimitusjohtajat ovat yhdistäneet voimansa peltopyyn, lähes kadonneen perinnelinnun, puolesta. Koneen pääjohtaja Antti Herlin, Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä, Sammon toimitusjohtaja Björn Wahlroos ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila työskentelevät asian puolesta Luonnon- ja riistanhoitosäätiön hallituksessa. Säätiö kirjattiin Suomen säätiörekisteriin pari viikkoa sitten.

"Kaikki suhtautuivat erittäin myönteisesti alusta asti. Ovathan luonto- ja riista-aiheet lähellä heidän kaikkien sydäntä", säätiön asiamies Fredrik von Limburg Stirum kuvailee.

Säätiön hallituksen miehitys edustaa noin puolta koko Helsingin pörssin markkina-arvosta. Itse säätiötyössä he edustavat tosin vain itseään.


Säätiöllä on käytännössä jo nyt noin 50 000 euron omaisuus. Alkupääoman lahjoittajat ovat halunneet pysyä salassa. Hallituksessa istuvat yritysjohtajien lisäksi Taloudellisen tiedotustoimiston toimitusjohtaja Jukka Koivisto ja Raha-automaattiyhdistyksen johtaja Hannu Salokorpi. Myös Kosken kartanon nuorempi isäntä ja asiamies Limburg Stirum kuuluu hallitukseen.

"Tarkoitus on toimia luonnon- ja riistanhoitoprojekteissa. Säätiö vetää omia hankkeita tai tukee muiden hankkeita", Limburg Stirum sanoo.


Suomessa toimii samalla saralla jo toinenkin säätiö, Suomen Riistanhoitosäätiö. "Meidän säätiömme tavoitteena on vetää aktiivisemmin omia projekteja", Limburg Strirum sanoo. Uusi säätiö painottaa toiminnassaan myös kansainvälisyyttä.


Peltopyiden palauttaminen on ensimmäinen projekti, jonka säätiö aloittaa. Yritysjohtajien rooli onkin saada Suomen yrityskenttä innostumaan peltopyyn suojelusta. Säätiö aikoo tarjota yrityksille vastapalvelukseksi myönteistä julkisuutta tapahtumissa ja median välityksellä.

Limburg Stirum on tehnyt työtä Suomen Metsästäjäliitossa. Myös Härmälä, Herlin, Wahlroos ja Ollila tunnetaan jahtimiehinä.


Onko sittenkin tarkoitus vain taata herroille metsästysmahdollisuuksia? Limburg Stirum myöntää, että peltopyytä tultaisiin myös metsästämään, mutta kannan elvyttäminen on pääasia.

linkki: http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Talou ... 5220294597

Heikki Sarvikivi
REPPUKOIRA!
Viestit: 257
Liittynyt: 25.11.2005 15:50
Paikkakunta: Kanakoiraharrastuksen kehto

Viesti Kirjoittaja Heikki Sarvikivi »

:?:

Vastaa Viestiin