poikueet 2005

Kohteena olevien harjoituslintujen vaikutus koiran kykyyn käsitellä riistaa

Valvoja: Maarit Seppänen

Petteri_N

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

Hähäää!

Siinä helvetissä (h.kärpäset) eläneenä ei tee mieli takaisin 8-)

Taas yks hyvä syy muuttaa pohjoseen.

Muutamia riistatöitä riekoille tehtiin eilen rimpiä kierrellessä ja mettiläiset säikytteli lentämällä melkein päälle. Oikein kun huidottiin ja heiluttiin niin älysivät kääntyä. Pari pienempää pudoteltiin.

Että on niitä ainakin täällä. Lintuja.

Tero

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja Tero »

Pohjois-Savossakin tuntuisi poikueet onnistuneen ainakin paikallisesti hyvin. Tuossa toissailtana sorsajahdissa ollessa rannasta lähti ensin puolenkymmentä teertä ja pian toiset puolenkymmentä. Kuulosti ja näytti hyvältä/lupaavalta, sillä ei noita nyt ihan pilvin pimein täälläpäin oo näkynä. Sorsiakin ilmeisesti ihan kohtuudella. Ja hirvikärpäsiä nin ...keleesti X)

[%sig%]

Käpälämäen Ukko

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko »

Hirvikärpäsiä kerräilen, elävänä, Kaunispään rinteellä aattelin nakata vappaaksi, Iijärvelle mennessä ;-D. Yhteinen ilo on paras ilo !!

erakko

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja erakko »

Viime syksynä kiikutin yhen kärpähirvisen Mäntyrannan Eeron suksen juureen Pelloon. Eiköhän ne tämmösestä massiivisesta ja suunnitelmallisesta siirtoistutuksesta levinne sinne Ruottinkin puolelle!

Löytyi jo täältäkin Puruveen rannalta kopelopoikuuksia ja teeriäkin sieltä täältä.

[%sig%]

veijo toimela

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja veijo toimela »

Keski-Lapin maisemissa parin päivän aikana huomio kiinnittyny siihen samhan kuin viime syksynäki; riekkoja yhytetty vähän. Yks ainua poikue (puolenkymmentä poikasta) sattu meän kohalle, ja yhtä lukkuunottamatta luultavasti lentävät vieläki. Ellei joku toinen ole rohomunnu =o)

Sen sijhan koppeloita ja teeriä aivan mukavasti, jopa enemmän kuin viime syksynä. Joskin hyvin suojassa noissa maissa, joissa niitä koirat löysi ja seiso. Eli ampumhan ei kannata alakaa, rääsikköä eessä usseimmiten. Joskin on senthän jo teeren ja riekon rintaa syöty, joten sinänsä homma lähti hienosti liikhelle.

Huomenaamulla sitten starttaamma taas semmoshin maihin, joissa ei ennen ole käyty mettästämässä, sorsastusreissulla yhytimmä pirusti koppeloita sieltä.

Siitäki sitten saat lukia tietenki noilta meän sivuilta =o)

edit: krijotusvihreitä

[%sig%]

Viestiä muokattu (12.09.05 20:37)

erakko

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja erakko »

Eteläisellä Puolangalla mukavasti teeripoikuuksia ja niukanlaisesti koppelopesueita. Muutamia hyvän kokoisia riekkokatraita.
Teeret joko aukkojen laitapöheikössä (1 keskellä tuoretta aukkoakin), äestetyissä taimikoissa, joenranta koivikoissa tai kuivahkoilla soilla, joisa kitukasvuista, matalaa puustoa.
Kopelot puronvarsikorvikoissa.
Riekot hiukan aukeammilla soilla kuin teeret, sekä yksi iso (2 yhdistynyttä?) poikuus upealla jäkälikkökankaalla (ei poronhoitoaluetta).

Seisoskeltavaa ihan passelisti, joten pääseehän sitä herkkuttelemaankin!

[%sig%]

mauri harju

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Kyllä olivat teeret pieniä Sodankylässä verrattuna etelän lintuihin.Epäilin jo uutta rotua. Meillä metsäkokeissa elokuun lopulla poikueet olivat jo levällään
ja oikean linnun näköisiä ja arkoja.Iso osa linnuista löytyikin puusta, jonne olivat koiraa karkonneet. Mutta ihmekös tuo. Kun etelässä koppelo alkaa
hautomaan, on pohjoisessa vielä puoli metriä lunta.

Petteri_N

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

Sodankylässä on linnut muutenkin semmosia käppänöitä. Viime syksynä puotin sieltä meton, joka meinasi tiskipöydällä mennä sekaisin riekon kanssa kun nahka oli päältä kiskaistu.

Napapiirin korkeudella tyypillistä tälle syksylle ollut koppeloiden ja teerien paljous. Riekot vaikuttivat aluksi hävinneet, mutta löytyivät sitten "mangrove-metsistä" ja ovat nyt alkaneet reisiä kankaille. Lintuja siis riittämiin ettei tyhjää tartte haroa eikä reppua vain eväitten kantoon.

veijo toimela

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja veijo toimela »

Jos ei prkl meän perän linnut herroille kelepaa, niin en kyllä pistä hanthin, vaikka pysysittä omilla mailla tekki =o)

Lapin Kansassa oli tännään juttua teeri-riekoista, joita oli saatu männä viikolla ainaki Ranuan kairoissa, jos en nyt ihan väärin muista. Oli aika veikeän näkösiä.

Itte tänä syksynä hienoista tilantheista ympäri Sodankylän kommeita mettiä saatujen riekkojen, teerien ja koppeloitten niin kokkoon kuin ennenkaikkia makkuun olen ollu oikein tyytyväinen. Ja Petterihän tietää mettämiehenä, että mettä antaa sen mitä mettämies ansaittee. Sulle täältä viemisenä oli se "käppänä metto". Mietippä sitä ;o)

edit; kirjotusvirheitä

[%sig%]

Viestiä muokattu (11.10.05 23:29)

Petteri_N

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

Mietin ja vedin johtopäätöksen. Oisko se kuihtunu lähes lihattomaksi ku Toimelan koirat on sitä pöllyytelly pitkin kairoja? Muuta järkevää en oikein keksi :-D

Mettä antaa ja röyhkee omahyvänen koira ottaa kaiken minkä saa.

erakko

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja erakko »

Tuolla Sotkamon suunnalla meni vielä hullummaks: Ammuin teertä, mutta koira toi jäniksen...!

[%sig%]

mauri harju

Re: poikueet 2005

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Veijolle tiedoksi että herroja en nähny kun Sodankylän marketissa muissa
asioissa. Kyllä se on varmaan sitten uus rotu kyseessä jota tapasin.
Käppänä liennee sitten uusin metsäkanalintu.

Vastaa Viestiin