meille karkkari?

Pennun valintaan, hoitamiseen yms. liittyvää keskustelua. Tässä keskusteluosiossa ei pentukauppaa!

Valvoja: Maarit Seppänen

Nipsu

meille karkkari?

Viesti Kirjoittaja Nipsu » 5.2.2007 23:08

Heissan!
Olemme tässä nyt harkinneet kkss hankintaa. Rotu on ollus selvillä viimeisen 10 vuotta, miehen kotona kun oli karkkari (ja se se oli veijari), emmekä oikein osaa muita katsoakkaan tosissaan. Siinä kun yhdistyy kaikki mitä me koiralta toivotaan.; Käyttötarkoitus, luonne, koko, energisyys...

Nyt olemme vain miettineet sitä, että kuinka kauheasti isännän pitäisikään ehtiä metsälle vuodessa, jotta koira ei tulisi toimettomaksi.
Loma-aikaa ei ole mahdollista nääs pitää syksyllä, vaan se on pidettävä heinäkuussa, omaa lomaakaan ei oikein ole varaa ottaa. Siispä Jäljelle jää viikonloput (joista aina joku jää väliin) ja satunnaisesti viikolla iltaisin. Metsään koira pääsisi kyllä päivittäin juoksemaan, kun ulkoilu maastot ovat hienot ja olemme intohimoisia metsässä liikkujia.. Muutenkin koiran kykyjä on iän karttuessa tarkoitus pitää yllä kaikenlaisilla metsästykseen liittyvillä harjotteilla, mutta kun nehän ei sitä mieleisintä työtä korvaa.

Eli kysyn nyt viissaammiltani (toivottavasti), kuinka paha tilanne koiran kannalta on, jos se metsäkaudella pääsee vain pääsääntöisesti 2 pvänä viikossa metsälle tositoimiin? Haluamme, että koiralla on hyvä olla, mutta toistaiseksi emme parempaa voida luvata. Kyse ei ole tosiaan isännän haluttomuudesta kiinni, hän olisi metsällä vaikka 24/7, jos se olisi käytännössä mahdollista (eikä emäntäkään ei ole kaulimen kanssa ovella esteenä :) )

Toinen kysymys. Kuinka hyvin tuollaisen koiran kanssa pärjää kerrostalossa? Onko naapurisopu iäksi mennyt jos sen tänne tuomme. Omasta mielestäni, kun noin vaativan koiran paikka on kuitenkin omakotitalossa. Ok on kyllä haussa, mutta siihenkin voi mennä aikaa.

Nyt varmasti joku haukkuu suunitelmamme maan rakoon, koska perheesä ei ole yhtään himometsästäjää, mutta haluaisin oikeasti asiallisia ja kokemukseen pohjautuvia vastauksia. Emme tosiaan ole seisojaa summassa ostamassa, vaan tiedostamme vaatimukset tuon tason koiralle. Karkkari on mielestämme nimenomaan metsäkoira, vaikka onkin sen lisäksi erinomainen seuralainen koko pesueelle. Isännän mielestä muihin kanakoiriin sitä ei voi edes verrata.

Tommi Väisänen

Viesti Kirjoittaja Tommi Väisänen » 5.2.2007 23:43

jokainen metästää koirasa kans niin paljo ku siihen on mahollisuus,toisilla enemmän ja toisilla vähemmän.Pääasia että metästää!!
Kerrostalossa en oo seisojan kans asunu,monet muut kylläki.Vaatinee vaan aktiivista ulkoilua kun okt:ssa pääsee pihalle millon lystää.
Loppus vaan nuo pakkaset niin pääsis koiran kans mettään,tahtoo rueta energiaa kertymään taas.Toisaalta nyt voiki harjotella noutoja yms juttuja.

predator

Viesti Kirjoittaja predator » 6.2.2007 13:12

Itse otin tuossa 2 kuukautta aikaa lkssn jolla oli silloin ikää 7kk.
Kyllä sen kanssa varmaan kerrostalossa pärjää, kun jaksaa liikkua paljon.
Koirasta huomaa aika äkkiä, kun ei saa tarpeeksi aktiviteettia, ainakin seisojasta olen sen huomannu. 3-4h päivässä ulkoilua, niin tuo meidän koira nukkuu/makaa loppuajan. Tuo tietysti helpottaa meillä kun on kaksi koiraa. Ne päästää kahdestaan painamaan, ni ei tartte ite kävellä ku 2km ja koirat painavat ainakin yli kympin.

Eero Suokonautio

Viesti Kirjoittaja Eero Suokonautio » 6.2.2007 13:21

Me asutaan nykyään kerrostalossa kahden koiran kanssa, joista toinen on karkkari. Ei mitään ongelmia, muita kuin tuo jatkuva ulkona käyttäminen varsinkin pentuna. Mutta tuleepa itsekkin liikuttua ja pakko opettaa kulkemaan hihnassa kunnolla jne. Naapurit ovat ääneen ihmetelleet koirien hiljaisuutta.

Metsälle ei varmaan keskimäärin paria päivää viikossa enempää ehditä, mutta seisojaahan voi ihan lainkin mukaan treenata ympäri vuoden. Sitten kun ottaa vetojuoksun ja -hiihdon treeniohjelmaan +vielä nouto ja tottelevaisuus, niin ei varmasti ole vapaa-ajan ongelmia.

Tottahan tuo on, että kaupungissa vaatii vähän enemmän miettimistä tuollaisen koiran pito, mutta sehän voi parhaimmillaan olla vain yhteistyötä lisäävä juttu. Haaveena myös maallemuutto joskus, mutta ei aivan lähitulevaisuudessa toteudu.

Tiina Pakarinen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 23
Liittynyt: 26.11.2005 23:09
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tiina Pakarinen » 6.2.2007 17:48

Meilläkään ei ole ollut mitään ongelmia kerrostalossa kahden seisojan kanssa. Eivät välitä käytävästä/ulkoa kuuluvista äänistä, eikä naapureilta ole tullut minkäänlaisia valituksia :D

Arkisin yksi reilun tunnin lenkki hihnassa taikka irti, ja sitten tarpeidenteko ulkoilutukset päälle. Viikonloppuisin käydään sitten metsässä. Asutaan ihan järven rannassa niin tällä hetkellä saavat pojat painella jäällä.

Pentuna laitettiin pervekkeelle sanomalehdet paksun muovimaton päälle, jonne molemmat oppivat todella nopeasti pyytämään. Ja tietenkin ulos juostiin aina kun kerettiin.

Mielestäni ainakaan kerrostalo ei ole seisojan ottoon mikään este. :wink:
Kuva

Avatar
Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen » 6.2.2007 18:09

Isännän mielestä muihin kanakoiriin sitä ei voi edes verrata.
No ei tosiaankaan. Eihän se oikeestaan näytäkään kanakoiralta :-D (sori, oli pakko...)

Miten seisoja pärjää missäkin... Laskin itse, että vanhempi seisojani on asunut yhdeksässä eri paikassa ja nuorempikin jo viidessä. Että melkoista kiertolaisen elämää on vietetty ja jahtimaita etsitty.

Milloinkaan ei koirat ole olleet ongelmana meidän elämälle, eikä meidän elämä koirille. Naapureitten kanssa on pärjätty erinomaisesti ja jos jotain on joskus mielenpäällä ollut, niin se on johtunut ihmisistä, ei koirista. Välillä on päästy enemmän metille, välillä vähemmän. Viimesyksynä oli jo ihan ok määrä mettäpäiviä (noin 5 vrk / viikko).

Että ottakaa vaan seisoja - karkkarikin kelpaa paremman puutteessa alkuun. Kohta huomaatte muuttaneenne elämäntapanne seisojaharrastukselle soveltuvaksi ja lomaa on syksylläkin...
Kuva

Nipsu

Viesti Kirjoittaja Nipsu » 6.2.2007 19:09

kiitos ja kumarrus vastauksista. Ehkäpä uskallamme sitten pikkuhiljaa ruveta pentua etsimään. Jos vaikka kesäloman aikaan saisi pienen karkkarin pesueeseen lisättyä.

Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 7.2.2007 16:38

Petteri_N kirjoitti:
Että ottakaa vaan seisoja - karkkarikin kelpaa paremman puutteessa alkuun. Kohta huomaatte muuttaneenne elämäntapanne seisojaharrastukselle soveltuvaksi
Varsinkin jos tykkää siellä metsällä käydä niin silloinhan se karkkari on ainut oikea vaihtoehto. Näyttelyihin tykästyneelle henkilölle suositellaan poikkeuksetta nuita lyhkäreitä. :roll:
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Avatar
Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen » 7.2.2007 16:52

Susihukkanen kirjoitti:Varsinkin jos tykkää siellä metsällä käydä niin silloinhan se karkkari on ainut oikea vaihtoehto.
Ja jos taas metsästys on kokonaisvaltaisempaa (käy toki joskus kotonakin kääntymässä), kannattaa pelata varman päälle ja ottaa lyhytkarvainen jahtikaveriksi. :)
Kuva

Avatar
Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen » 7.2.2007 17:58

Susihukkanen kirjoitti:
Petteri_N kirjoitti:
Että ottakaa vaan seisoja - karkkarikin kelpaa paremman puutteessa alkuun. Kohta huomaatte muuttaneenne elämäntapanne seisojaharrastukselle soveltuvaksi
Varsinkin jos tykkää siellä metsällä käydä niin silloinhan se karkkari on ainut oikea vaihtoehto. Näyttelyihin tykästyneelle henkilölle suositellaan poikkeuksetta nuita lyhkäreitä. :roll:
Olet empiirinen todiste siitä, että väitteesi on epätosi. :D
Kuva

Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 7.2.2007 18:05

Minkähän takia kaikki lyhkäri-immeiset tuputtavat mulle noita kehäraakkeja..? Siksi mulla on karkkari että pääsee mettälle :lol: Useammin mä lyhkäreiden kanssa olen kehissä käynyt vaikka ittelläni ollu karkkari kotona aina. :lol:
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Avatar
Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen » 7.2.2007 19:01

Kysymyksiä joihin on yksinkertaisia ja selkeitä vastauksia.
Minkähän takia kaikki lyhkäri-immeiset tuputtavat mulle noita kehäraakkeja..?
Koska lyhkäri-ihmisiä ei kiinnosta näyttelyt - siksi he tuovat (tuputtavat) niitä händlättäväksi näyttelyihmiselle, so. karkkari-ihmiselle.
Useammin mä lyhkäreiden kanssa olen kehissä käynyt vaikka ittelläni ollu karkkari kotona aina.
Miksi näin on? Tähän on kaksi syytä:
A) Näyttelyihmiset (so. karkkari-ihmiset) käyttävät ne koiransa itse (sulle ei jää händlättävää)
B) Viittaan aikaisempaan sanomaani, eli lyhkäri sentään näyttää kanakoiralta

:D

Hyvää illanjatkoa, toivoo entinen karkkarimies, nykyinen mettästäjä ;)
Kuva

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 7.2.2007 20:04

Näyttelyihin tykästyneelle henkilölle suositellaan poikkeuksetta nuita lyhkäreitä.
lyhkäri sentään näyttää kanakoiralta
pelata varman päälle ja ottaa lyhytkarvainen jahtikaveriksi.
entinen karkkarimies, nykyinen mettästäjä
Hmmmm.. :shock: :mrgreen:

Tommi Väisänen

Viesti Kirjoittaja Tommi Väisänen » 7.2.2007 20:24

niin monenko maan MVA:n jälkeläinen se susihukkaselle olikaan tulossa?? :lol: Käsittääkseni sillon on pitäny jonkuverran näyttelyissä olla... :shock:

Tommi Väisänen

Viesti Kirjoittaja Tommi Väisänen » 7.2.2007 20:26

ja Käpälämäen ukkokaa eijoo enää reppukoira! :lol: :lol: :lol:

Vastaa Viestiin