Penturuoka?

Pennun valintaan, hoitamiseen yms. liittyvää keskustelua. Tässä keskusteluosiossa ei pentukauppaa!

Valvoja: Maarit Seppänen

Vieras

Penturuoka?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

miten ootte ruokkinut pentuanne..
Kuinka monta kertaa päivässä ootte antanut ruokaa ja kuinka paljon?
kuinka kauan ootte syötelleet pennulle pentumurkinaa?

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Oon antanut Hill's large puppyä 3 kertaa ihan pennusta johonkin puolivuotiaaksi ja sen jälkeen 2 ateriaa päivässä. Tietty välillä raakaa jauhelihaa ja rustoluita. Piimää ja ruoantähteitä myös joukkoon välillä. Ja penturuoan syöttämisen lopetin koiran ollessa 8 kk, eli kun ei kasvanut enää oikeastaan. Jokainen silti tavallaan, näin minä tein ja hyvä tuli. Yrjölän puuro on myös erittäin hyvää koiralle välillä.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Meillä syötettiin Nutra Nuggettsia 3 krt päivässä ja lisäksi joskus riisiä, piimää, puuroa, jauhelihaa tms tähteitä. 6kk iässä ruokittiin 2 krt päivässä ja ruoka vaihdettiin Nutro Choiceen ja n. 7kk iässä siirryttiin aikuisruokaan. Ohjeet, kuinka paljon ruokaa päivässä annetaan, löytyy ruokasäkin kyljestä ja riippuu pennun iästä ja painosta. Ja vanha hyvä sääntö on että kylkiluut saa tuntua mutta ei näkyä. :)

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Meillä pentu ruokittu n. 7 kk alkaen kahdesti päivässä. Aamuisin euganuban medium breediä (aikuisruokaa) ja kaurapuuroa sekä iltapäivällä vaihtelevasti raakaa lihaa, jauhelihaa, rustoja sekoitettuna yrjölänpuuroon, toisinaa keitettyjä silakoita, lohta ja raastettuja vihanneksia y.puurossa, loraus hyvää öljyä. Hieman energian tarpeen mukaan (liikunnan määrän mukaan). Koira voi erinomaisesti, karva kiiltää, sutjakka runko, paskamäärä hyvä, ei perä ei paukuttele.

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Pentu on tulossa parin viikon päästä niin on sit ruuat valmiina.
Sen takia aattelin täältä kin kysellä kokemuksia...
Toi meni vähän ohi yrjölänpuuro mitä se on??

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Tällainen ohje löytyi sivulta http://koiruuksia.tripod.com/id32.html

YRJÖLÄNPUURO
175 - 200 ºC 2 - 3 h
1 dl riisiä
1 dl ohrasuurimoita
1 dl tattarisuurimoita
1 dl hirssisuurimoita
runsaat 2 l vettä
5 g merisuolaa

Liota ryynejä yön yli ja huuhdo. Säilytä myös liotusvesi puuroa varten.
Lisää suola vasta liotuksen jälkeen.
Hauduta kunnes kypsää.


YRJÖLÄN PUURON LISUKKEET:
Lisää valmiiseen puuroon seuraavat ainekset

300g raastettua porkkanaa
1 tl hienonnettuja munankuoria
1 rkl kuivattua nokkosta
1 valkosipulin kynsi

Tarjoile kylmäpuristetun rypsiöljyn ja raa'an lihan kanssa.

vieras nro 3

yrjölänpuuro

Viesti Kirjoittaja vieras nro 3 »

Meillä (vanhempieni koiralle) yrjölänpuuroon on lisätty porkkanaraastetta, tonnikalaa öljyineen tai raakaa jauhelihaa. Porkkanan ja lihan kaveriksi ollaan lorautettu hiukan öljyä. Hyvin on maistunut. Ei olla noita munankuoria eikä nokkosia laitettu.

Meidän oma retkunrontti n. 4 kk syö nappuloiden kanssa kotiruokaa, raakaa lihaa, kalaa, raejuustoa, piimää, mitä milloinkin. Joskus jopa koiranmakkaraa. Yrjölänpuuroa ei olla vielä kokeiltu mut tarkoitus olisi sitä jossakin vaiheessa tehdä maisteltavaksi. Yritettiin ensin sille antaa ruokaa kolme kertaa kuten kasvattajien luona mut eihän se syöny. Voipi olla annoskoissa se vika... Mut kaks kertaa päivässä ollaa annettu ruokaa ja poika on ihan hyvässä lihassa. Energiaa riittää vaikka muille jakaa! Vatsa täynnä ja silti maistuu pihalta kaikki mahdollinen kanan rehusta männyn käpyihin, puun palikoihin ja vanhoihin sukkiin...

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Anonymous kirjoitti:Pentu on tulossa parin viikon päästä niin on sit ruuat valmiina.
Sen takia aattelin täältä kin kysellä kokemuksia...
Yleensähän kasvattajalta saa kirjallisena pennun ruokintaohjeet ja mukaan vielä pienen pussillisen ruokaa mitä pentu on tottunut syömään kasvattajan luona. Kannattaa jatkaa sillä samalla ruualla kasvattajan ohjeiden mukaan, eikä heti muuttaa kovin rajusti pennun ruokavaliota.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Kannattaa tosiaan (jos mahdollista) ostaa samaa ruokamerkkiä kuin kasvattajalla. Ja meillä kasvattaja oli lisännyt pennun ruokaan apteekista saatavaa Tehobakt-maitohappobakteeri valmistetta, jota on hyvä syöttää ruokavalion/ruokamerkin muutoksen yhteydessä. Itse olen käyttänyt sitä siirtyessä merkistä toiseen, näin ollaan vältytty sitä ruikulilta.
Mekin siirryttiin pennun kanssa pikkuhiljaa toiseen ruokamerkkiin, ja annettiin raakaa jauhelihaa nappuloiden ja piimän lisäksi. Noh, viikon mittainen verinen ripulihan siitä seurasi ja reissu eläinlääkäriin tiputukseen. :( Epäiltiin jo parvo-virustakin. Mitään ei löytynyt. Ilmeisesti meidän neidillä on niin herkkä masu (mikä on todettu monesti jälkeenpäinkin...) että ruokavalion muutos oli liikaa. Sitä raakaa lihaa en sen koommin ole antanut. Nyt vois taas pienissä erissä alkaa kokeilemaan. Se ripuli ei ole kauhean kivaa pienen pennun kanssa, varsinkaan kun se ei ole vielä sisäsiisti.. :oops: Nimim. "Voi sitä siivoamisen määrää..."

rote

Viesti Kirjoittaja rote »

Onkos siinä mitään perää kun kuulin että syöttää vain pentu ruokaa noin 8vk:asti ja sit siirtyy aikuis ruokaan.. että ei kehity liian nopeasti ettei tule mitään kasvu häiriöitä?

(entinen vieras)

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Sko jollakin kerhon sivuista julkaisi muistaaksen Skutnapin kirjoituksen tuosta ruokinnasta, etsippä se.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

rote kirjoitti:Onkos siinä mitään perää kun kuulin että syöttää vain pentu ruokaa noin 8vk:asti ja sit siirtyy aikuis ruokaan.. että ei kehity liian nopeasti ettei tule mitään kasvu häiriöitä?
Kuulostaa aika kummalliselta, että 8 viikon ikäisenä siirryttäisiin aikuisruokaan..ymmärsinköhän ihan oikein? :roll: Jos epäilyttää että pentu kasvaisi liian nopeasti, voisi isojen rotujen penturuoka olla hyvä vaihtoehto. Eikös aikuisten ruuassa ole vähemmän kalkkia yms. tärkeitä aineita jotka on pennulle tärkeitä kehityksen kannalta.

Niinku varmaan jossain aikaisemmassa kirjoituksessa olikin jo puhetta, meillä siirryttiin n.6-7 kk:n iässä aikuisten nappuloihin. :)

rote

Viesti Kirjoittaja rote »

Niin kuulostaa kummalliselta. Kun penturuuassa on kaiken näköisiä aineita mitä se tarvitsee kasvaakseen/vahvistuakseen. Tälläi maalaisjärjellä ajateltuna!

Mä syötän sille: Hill`s puppy, large breed

Täytyypä etsiä se, Skutnapin kirjoituksen tuosta ruokinnasta.[/img]

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

heti pennuille aloitetaan lisäruokinta 3-4 viikkosena, niin pelkkää pikkupennunruokaa (robur breeder) turvotettuna ja sauvasekottimella mössättynä puuromaiseks. ei sekaan muita sörsseleitä!
Kuva

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

ai niin, ja sit luovutuksen jälkeen sitä samaa mutta pelkästään turvotettuna 8-9 kk ikään saakka. aluksi 3-4 kertaa päivässä - pikkuhiljaa kertoja vähentäen. aikuisena vain 1 kertaa päivässä iltalenkin jälkeen.
Kuva

Vastaa Viestiin