Koska toinen seisoja taloon?

Pennun valintaan, hoitamiseen yms. liittyvää keskustelua. Tässä keskusteluosiossa ei pentukauppaa!

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Viivi

Koska toinen seisoja taloon?

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Ajattelin kysäistä mielipiteitänne että koska olisi hyvä aika ottaa seisojalle pentu kaveriksi? :) Eikös perinteisesti odoteta että se ensimmäinen koiruus olisi "aikuistunut" tai ehtinyt parin vuoden ikään, ennenkuin seuraava pikku vihulainen tulee taloon?
Silloin kun koira otettiin, oli ihan selvää että niitä tulee kaksi olemaan, mutta kysymys kuuluu että milloin? :?: Kk neiti on 7 kk:n ikäinen ja ihan pentu vielä sekin. Mutta ajateltiin että olis kiva ottaa mahdollisesti jo tänä kesänä toinen karkkari. Sen verran seurallisia nuo seisojat tuntuu olevan, ja olishan se kivaa että sen ei tarvis yksin olla tarhassa/kotosalla kun ollaan töissä. Ja molemmat kuljetaan metsällä, minä tosin vasta sain sen kortin että aloittelijan kengissä olen vielä metsästyksessä. :oops: Olis mukava, että molemmat koirat olis aika samanikäisiä, niin jaksaisi vanhempi koirakin leikkiä vielä pennun kanssa.
Vai olisiko parempi olla vanhemman koiran jo "täysoppinut" metsälläkin ennenkuin seuraava tulee.. :roll: Olisi kiva kuulla kokeneempien mielipiteitä!

Tommi Väisänen

Viesti Kirjoittaja Tommi Väisänen »

vaikka ei kaeksta seisovasta koirasta talossa yhtäaikaa ookkaa kokemusta niin siltiki laitan...
Se eka jos ei kerran oo vielä aikuinen ja kunnolla "oppinut" niin ei siinä se pentukaa sen rinnalla opi.pAremmin se pentu oppii asioita kokeneelta ja "oppineelta" koiralta.
Eli turhaan niitä virheitä lähtee maksimoimaan,vaikka kuin mukavia koiria nämä onki. :)

Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Se on totta että aikuinen koira opettaa pennulle niin ne hyvät, kuin myös huonotkin tavat. Kun isompi koira on jo "valmis", pääsee uuden pennun kanssa puolta helpommalla normaalissa kotielämässä. Meillä tuntuu ettei pentuja tarvii ees opettaa tavoille sen kummemmin ku aikuiset koirat tekee sen. :P
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

King-Kong

Viesti Kirjoittaja King-Kong »

Mitäs siinä jos teitä asuu kaks samas taloudes niin pitäähän sitä molemmilla koira olla jos kerran molemmat metsästää ja kouluttaakin myös niitä. Eipä tuu ainakaan kismaa siitä ,kumpi menee tällä kertaa koiruuden kans jonnekkin rientoihin. :lol:

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kannatta ajatellan myös hieman pitemmälle. Kaksi suunnilleen samanikäistä myös vanhenee yhtäaikaa. Jos niitä ei raaski lopettaa, niin käsissä onkin kaksi eläkeläistä ja sitten uusi pentu. Huonosti kun käy, niin millään niistä ei voi täysipainoisesti metsästää.

Minä olen ottanut pennun siinä vaiheessa, kun edellinen on 5-6 vuotias. Näin ei ketju katkea ja talossa on aina metsästyskelpoinen koira tai kaksi.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Silloin kun eka seisoja tuli taloon, siitä piti tulla pelkkä metsästyskoira ukolle. Nyt on vannoutunut sohvaperunakin (minä siis) lähdössä metsälle, tokoon, näyttelyihin, kokeisiin... :wink: Ja tuo pikku otus (no ei se nyt enää niiin pieni ole) on niin rakastettava :) perheenjäsen, että "perheenlisäystä" pitäis saada piakkoin!!!
Mutta onhan se tietysti tosi, että kahdesta pennusta on oma vaivansa, ja olisi parempi että vanhempi olisi jo aikuinen. Ei tulis sitte kaksin verroin virheitä ja vanhempi koira opettaisi sitten nuorempaa. Täytyy ilmeisesti odottaa vielä vuosi..huokaus. :?

Sami G

Viesti Kirjoittaja Sami G »

Moi vaan Viivi! Kehotan kyllä lämpimästi vielä malttamaan sen toisen pennun ottamista. Muista että kahdesta on KAKSIN VERROIN VAIVAA ja koulutuksen laatu heikentyy väkisinkin, jos koulutusiässä on kaksi koiraa yhden sijasta. Oma "reppukoirani" oli 3,5 vuotias kun tuo oranssi junnu tuli taloon. Olen myös samoilla linjoilla edellisen vieraan kanssa siitä, että koirilla olisi hyvä olla sopiva ikäero jo homman jatkuvuuden kanssa.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

Totta turiset, Sami G. Viivikin on syyspentu, ei olla päästy vielä metsälle "oikeita" ja kokonaisia lintuja ihmettelemään. Riekonsiivet on seisottu ja metsässä kuljettu haistelemassa jälkiä, riekonpipanat neiti on pistelly aikansa haisteltuaan poskeensa. :lol: Elikkäs sit olis kaks hulttiota yhtä aikaa koulutuksessa. Perustottelevaisuus alkaa olemaan jo ihan voiton puolella. Mut metsästyksessä ollaan vielä ihan "raakileita".
Maltti on valttia ilmeisesti tässä toisen koiran hankinnassakin :)

Lumo

Viesti Kirjoittaja Lumo »

Terve! Omasta kokemuksesta voin suositella että odottaa kannattaa... Itse odotin 5 vuotta kunnes toinen tuli taloon ja siitä 3 vuotta kunnes otin kolmannen. Kun sulla on koira, joka pelittää varmasti riistatilanteissa, oppinut talon tavoille yms. seuraavan koiran kanssa on paljon helpompaa koulutuksen suhteen kun se "apinoi" vanhempaa koiraa :D .

Mutta heeeiiii, voit ottaa Lumon parix viikox meiän pääsiäisreissun jälkeen, niin kysyn sitten uudelleen et vieläkö tekee mieli toista koiraa :lol:

Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Juuh, ja jos tuntuu että kolme koiraa olis kiva ni toi mun ADHD joutaa mukaan kans... :P
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi »

No niin, sehän kuulostaa hyvältä, meillähän on kohta kolme koiraa!! :lol:
Meijän neitillä on nyt varmaan jotain pahaa mielessään, kun viime aikoina on totellut epäilyttävän hyvin ja ollut muutenkin kuin herran enkeli. Tässä on sitten tullut ajatus mieleen, että josko sen toisen voisi ottaa jo.. Taitaa aika kullata muistot pentu ajasta, ja unohtaa millaista oli herätä kolmesti yössä käyttää pikkuista ulkona -25 asteen pakkasessa yöpaitasillaan, ja kello soi aamu viideltä töihin.. Ja kiireessä astua vielä johonkin pissalammikkoon lähtiessä. :mrgreen: Puhumattakaan siitä ripulista, joka kesti viikon..
Huokaus. Ei se auta kuin odottaa sen toisen hulttion kans. Jos ei sitten jostain oteta aikuista seisojaa, jolta tämä neiti vois opetella niitä hyviä tapoja... :wink: Tähä koirakuumeeseen ei tainnu olla sitä lääkettä..

Vastaa Viestiin