Luonteesta

Pennun valintaan, hoitamiseen yms. liittyvää keskustelua. Tässä keskusteluosiossa ei pentukauppaa!

Valvoja: Maarit Seppänen

Jennika

Luonteesta

Viesti Kirjoittaja Jennika » 1.4.2006 19:26

Olen harkinnut lyhytkarvaisen saksanseisojan hankkimista, mutta netistä ei ole oikein löytyny tietoa ko. rodun luonteesta. Eli haluaisin tietää että minkälainen luonne on, kulkeeko hajujen perästä paljon, onko helppo kouluttaa ja ennen kaikkea, sopiiko ei-niin-aktiivisesti metsästävälle ihmiselle? Niin ja voiko käyttää mejässä?

jantsa

Viesti Kirjoittaja jantsa » 1.4.2006 20:27

kannattaisi varmaan katella jotain noutajaa mielummin :?

Avatar
Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Re: Luonteesta

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen » 1.4.2006 20:51

Jennika kirjoitti:ja ennen kaikkea, sopiiko ei-niin-aktiivisesti metsästävälle ihmiselle?
Ei sovi.
Kuva

Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 1.4.2006 21:43

Ei sovi, Suomessa kaikki seisojat ovat vielä täysin metsästyskoiria, jenkkilässä tilanne on vissiin huonompi, eli osa on jo pelkkiä näyttely- ja kotikoiria.

Ota tanskandoggi, sen kanssa pääsee helpolla. :) Kokemusta on. Esim. vesisateella ei välttämättä tarvitse ulkoilla ollenkaan. :roll:
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Jennika

Viesti Kirjoittaja Jennika » 2.4.2006 15:06

Eli ilmeisesti ei kannata edes hakita ellei metsästä ympäri vuoden koko ajan :roll: Noutaja mulla jo oli ja tanskandoggia en harkitse. Kyllä sen tajuan että se on metsästyskoira mutta siitä luonteesta vaan olisin kysyny...

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 2.4.2006 15:47

Luonne on vilkas, energiaa kymmenen tavallisen koiran edestä ja vaatii aika kovaa auktoriteettia. Määrätietoinen ja johdonmukainen pitää tietty olla. Jos ei pääse vapaana päivittäin lenkille, repii kohelluksellaan kaikkien hermot. Ja luonne on näiden lisäksi itsevarma, kaikkien kaveri ja koiratappelussa (ei aloita itse) melkoisen varma voittaja. Periksiantamaton otus.

2.vieras

Viesti Kirjoittaja 2.vieras » 2.4.2006 16:40

Edellinen vieras tuntee rodun! Tänään olimme hihnalenkillä ja liukkaalla maantiellä suututti,kun koira nokka pystyssä eli hajumaailmassaan ja karjuin seuraa komentoja,mihin perässä kulkeva mieheni totesi,että ei se mikään palveluskoira ole.Palveluskoirista minulla on kokemusta ja voin todeta,että seisojilla on niin voimakas riistavietti,että metsästyksessä ne on omalla alallaan.

Viivi

Viesti Kirjoittaja Viivi » 2.4.2006 19:25

Ehkä joku palveluskoira rotu sopisi "Jennikalle" paremmin? Itselläni on kokemusta sen puolen roduista vain rottweilerista, mutta omalla tavallaan hieno rotu sekin. :) Auktoriteetti pitää senkin rodun kanssa olla hanskassa, samoin perustottelevaisuus. Sitäkään rotua ei saa päästää isännän paikalle, mutta uskollinen viimeiseen asti omalle perheelleen. Vartiointi vietti on aika vahva kyseisellä rodulla, mutta kannattaa miettiä mitä ominaisuuksia tulevalta koiraltaan haluaa ja tutustua eri rotuihin. Tämä oli vain yksi esimerkki monista. Toivottavasti löytyy sopiva "elämänkumppani"!! :)

haukku

vasta aloittaja myös...

Viesti Kirjoittaja haukku » 13.10.2006 20:54

kyllä netistä sen verran löytyypi tietoa, että selvästi ymmärtää rodun olevan metsästys koira, ei sohva peruna. me olemme haaveilleet 2v seisojasta. tukineet kirjallisuutta, keskustelleet eri kasvattajien ja harrastajien kanssa. käyneet näyttelyissä ja kokeissa ym. olemme asennoituneet siihen että unelma kun toteutuu, täytyy sen eteen tehdä töitä :) !säällä, kun säällä ulos vain ja on pitkä ja sinnikäs urakka edessä.meillä sen haaveen pitäisi toteytua ihan pian! jos seisojaa harkitset, kehottaisin sinuakin tutkimaan ja keskustelemaan kokeneempien kanssa. valottaa asiaa aika paljon

Nemo

Viesti Kirjoittaja Nemo » 23.10.2006 20:47

Seisoja vain metsästystä harrastavaan perheeseen! Kaikki muu harrastaminen on plussaa, mutta metsästys on se mitä sen koiran kuuluu ja ennenkaikkea mitä se haluaa tehdä! :)

anu

Viesti Kirjoittaja anu » 8.11.2006 18:40

Täälläkin yhdytään edellisiin, saksanseisojaa ei pitäisi ottaa sellaiseen taloon, jossa ei metsästetä. Se on kumminkin se, mitä seisojan kuuluu tehdä. Kaikki näyttelyt, tokot yms, ovat meillä ainakin vain lisävirikkeitä joita harrastetaan silloin kun metsästys ei ole mahdollista.

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa » 8.11.2006 20:47

Jennika kirjoitti:Eli ilmeisesti ei kannata edes hakita ellei metsästä ympäri vuoden koko ajan :roll:
No ei se nyt noin ole. Kesä-heinäkuussa ei paljon metsässä tarvi tarpoa. Kunhan antaa koira levätä ja uida, noutaa jne. Talvellakaan ei tarvi olla metsässä kuin valosan aikaan. Syksyllä vähän enemmän.

kipittaja

Viesti Kirjoittaja kipittaja » 21.4.2008 18:14

Eikun seisojaa vaa ottamaan, ei se siitä ole kiinni jos et metsästä koko vuoden ympäri, voi sen metsästyshalun tyydyttä varmasti just metässä hyppäämäällä ja uimalla ja erinlaisia noutoja ja hakuja harrastamalla jne, tarvitse aina metsämies olla välttämättä kun vain saa tarpeeksi virikettä ja LIIKUNTAA nämä koirat tarviii :)
suosittelen, saksanseisoja kyllä menee seurakoirana ja kotikoirana kunha virikettä on vain tarpeeksi ja tyydyttää sen liikkumisvietin.

Avatar
Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen » 21.4.2008 18:38

kipittaja kirjoitti:...tarvitse aina metsämies olla välttämättä kun vain saa tarpeeksi virikettä ja LIIKUNTAA nämä koirat tarviii :)
suosittelen, saksanseisoja kyllä menee seurakoirana ja kotikoirana kunha virikettä on vain tarpeeksi ja tyydyttää sen liikkumisvietin.
Tsot, tsot... Saksanseisoja on metsästyskoira, eikä sitä hommaa tehdä muuta kuin metsästämällä! :?
Kuva

Avatar
Emma Pirilä
REPPUKOIRA!
Viestit: 136
Liittynyt: 11.4.2007 09:25
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Emma Pirilä » 22.4.2008 09:17

Ei muuta kun seisojaa hankkimaan vaikket metsästä, saat näppärästi hävitettyä kaikkia pikkulinnut, oravat, siilet (!), pikkujyrsijät, naapureiden kissat ja todennäköisesti myös pikkukoirat muutaman kilsan säteellä. Lisäksi saat kivasti hankittua uudet sohvat ja muitakin huonekaluja parin vuoden sisällä.
Eiku ihan vakavasti, säästä itsesi kaikelta tuolta sillä nämä koirat ovat helppoja vain metsästäessä.
Oletko miettinyt esim. dobberia tai belggaria? Hyviä harrastuskoiria eikä tarvitse metsästää. Itsekin joskus harkinnut malikkaa harrastuskoiraksi mutta nyt ei riitä rahkeet muutaku näille seisojille :)

Vastaa Viestiin