ultrapoint avance tms. seisonnan ilmaisin

Keskustelua erästyksestä yleensä. Täällä voisi käydä keskusteluja koira-aiheiden ulkopuolella. Tarinoita ja turinoita harrastukseen liittyen.

Valvoja: Maarit Seppänen

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Nimenomaan reissun suunnittelu kesken kulkemisen on muuttunut noitten tositarkkojen karttojen kanssa. 1:20 000 tai edes 1:50 000 paperikarttaa ei läheskään koko jahtialueeltani ole (edes vara ostaa) ja vaikka olisikin, niin en kyllä sitä usein repusta kaivaisi. Nyt esim. kankaalla olevat kosteikot tulee aivan eri tavalla huomioitua, samoin soistuneella alueella olevat pläntit. Nämä eivät näy noissa vapaa-ajan kartoissa, vaikka toki niissäkin karkeasti on moni isompi hotspotti merkitty.

Suosittelen tosiaan kokeilemaan, ei maksa mitään.
Kuva

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

Petteri_N kirjoitti:kankaalla olevat kosteikot tulee aivan eri tavalla huomioitua, samoin soistuneella alueella olevat pläntit. Nämä eivät näy noissa vapaa-ajan kartoissa, vaikka toki niissäkin karkeasti on moni isompi hotspotti merkitty.
Juu ja ei.. ne hotspotit ja linnut on löytynyt vapaa-ajan kartan/1:50 000 kartan yhdistelmälllä lisättynä ahkeraan kävelyyn ja tuuriin. :lol: Jotain voi päätellä jo pelkän maan muodon ja ojitusten mukaan ja silmiäkin voi käyttää. Koirastakin on aika useasti ollut apua niiden hotspottien löytymiseen, jopa loputtoman tuntuisessa suometsässä. Tarvittaessa sitten vain gepsiin linnun kuva ja joku mukava nimi paikalle, niin löytyy uudestaankin.

Varmasti olisi tarkemmista kartoista vielä enemmän helpottamaan kulkua, mutta ei ne välttämättömiä ole. Vähentäisi vaan sen paperikartan pläräämistä. Mulla on karttojen suhteen helppoa, kun vakituiset metsästysmaat mahtuu reilu puoleenkymmeneen 1:50 000 karttaan ja kahden seuran metsästyskarttoihin. Jos/kun meen turistiksi johonkin, niin reissun budjettiin kuuluu se 1:50 000 kartta tai pari (17-32€), sillä pelkän gepsin varaan en uskalla oudossa paikassa suunistusta jättää - saati sitten kännykän. Eihän nuo toimi aina puhelimenakaan..
Petteri_N kirjoitti:Suosittelen tosiaan kokeilemaan, ei maksa mitään.
Varmasti miekin kokeilisin, jos se ei edellyttäisi uuden puhelimen tai gepsimokkulan ostoa tähän vanhaan. Eli kylläpä vain kustantaa.

EDIT: Kuitenkin näen että juuri tuo kännykkä tai pikemminkin gps:n ja gprs tms yhteyttä käyttävän laitteen yhdistelmä näihin päivitettäviin karttoihin on se tulevaisuuden juttu. Nyt vain minun (ja monen muun) kohdalla tökkii nuo helv***n huonon päätelaitteet (kännykät ja kämmen tietokoneet), jotka ovat tosi epävakaita, huonosti kylmää sietäviä, eivät toimi normi hätäpatterilla ja ovat joko täysin maastokelvottomia tai sitten niin pienellä näytöllä ettei niitä voi edes kuvitella käyttävänsä.

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Juu ja ei.. ne hotspotit ja linnut on löytynyt vapaa-ajan kartan/1:50 000 kartan yhdistelmälllä lisättynä ahkeraan kävelyyn ja tuuriin.
Niinpä, osa löytyy, osa ei... kun hoksaa ne loputkin niin... ;)

Enhän mie pakota, mie vaan suosittelen. Toimii muuten tuo ohjelma mm. 4 vuotta vanhassa soni erkinpojassa ihan muitta mutkitta. gepsimokkulat taitavat maksaa jotain 50 €:n kahta puolta.
Kuva

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

Petteri_N kirjoitti:Niinpä, osa löytyy, osa ei... kun hoksaa ne loputkin niin... ;)
kyllä ne loputkin hoksaa, kunhan jaksaa ettiä ja ettiä. Se ettiminen kuuluu metsästykseen ja on yksi sen suola. :wink:

Sillä viidelläkympillä saa apaut 40 pakettia makkaraa jota voi paistella sen ettimisen lomassa :lol:

No myönnän mie, että mitä tarkemmat kartat, niin sen parempi. Mutta kännykän ja suunistusvälineet mie pidän erillään.

EDIT: Taas hyvä esimerkki näitten puhelimien toimintavarmuudesta: Tää kapula kaatui kun selain oli auki ja sain samalla tekstiviestin. Eerikin pojan "vesitiiviis" kapula oli jotain ~200 ekua

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

No ei siitä sitten hyötyä ole. Pitää vaan jaksaa tutkia joka monttu tästä 450000 ha alueelta, että tulee tutuksi. Samoin sitten nuo pohjanmaan 60000 ha alueet ja vielä kotikylän kymmenkunta tuhatta. Pitää ostaa muutamat kengät lisää ja semmonen karttakaappi vissiin. Tai karttahuone... :lol: :D :roll:
Kuva

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

:lol: heh.. Saattaapi olla ettei ees hyper tarkat jatkuvasti päivittyvät 1:1 kartat tee autuaaksi, jos meinaat yhen elämän aikana metsästää jokaisen potentiaalisen aarin läpi.

Kyllä sitä jahtitonttia mullakin piisaa, mutta ei ole edes käynyt mielessä että joka aari pitäisi käydä samantien läpi..

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

Petteri_N kirjoitti:Nimenomaan reissun suunnittelu kesken kulkemisen on muuttunut noitten tositarkkojen karttojen kanssa..
Jos niihin karttoihin päivitettään myös tamikoiden ristiin raivaukset, niin ostan heti huomenna vaikka kaksi puhelinta jossa tuo up:n gepsi vörkkii... Voi kilin tutu kun korpesi välillä.

Hukkis

Astro Nordic

Viesti Kirjoittaja Hukkis »

Pitää sen verran mainita tästä Astrosta, kun niitä jokunen on tuossa tullut ajokoirapaapoille tullut laitettua käyttökuntoon " Asetukset oikeisiin järjestelmiin ymm". Edut tulee lähinnä siinä, että toimii siellä missä gsm panta ei toimi, kartta suomi tai hurrienpro on selkeä ja näkymä laitteessa hyvä. Käsilaite ja panta on oikeasti vesitiiviit. Seisojalla lähinnä koulutusmielessä tai sitten koiralle joka ei tiedota on hyvä seisontailmaisin (asento ja liiketunnistin).
Omalla koiralla tuo tunnistin teki joskus myös sitä että näytti koiran ensin istuvan jonka jälkeen tuli seisonnasta hälytys. Hinta on hurreissa tällä hetkellä 450-520 euroa sellaiselle joka voi saada verot pois.
Isoin negatiivinen puoli on se ettei laitetta saisi käyttää Suomessa. Kun taajuus on viestintäviraston mukaan varattuna Ruotsin meri taajuudeksi kas kummaa kun sitä saa Ruotsissa käyttää :shock:
Hetken Kuluttua kuulemma tulee päivitys jolla Nordicin saa muutettua 5w tehoiseksi (Ruottin huhu).

Hans Nakari
Juniori
Viestit: 4
Liittynyt: 6.11.2008 23:30
Paikkakunta: Paijala - Tuusula

Garmin Astro vihdoin lailliseksi

Viesti Kirjoittaja Hans Nakari »

Astron käyttö Suomessa - vt. linkit alla...

Taajuusselvitys
http://www.lvm.fi/c/document_library/ge ... Julkaisuja

Lupahakemus
http://www.ficora.fi/index/viestintavir ... /P_21.html


Lupahakemukseen tarvittavat tekniset tiedot

Astro 320 - DC-40-panta
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=209&pID=89564


:lol:
Hans

Vastaa Viestiin