Kasvattajan rooli

Keskustelua erästyksestä yleensä. Täällä voisi käydä keskusteluja koira-aiheiden ulkopuolella. Tarinoita ja turinoita harrastukseen liittyen.

Valvoja: Maarit Seppänen

Ville Halmesmäki
Juniori
Viestit: 6
Liittynyt: 26.3.2009 00:09
Paikkakunta: Lapua

Viesti Kirjoittaja Ville Halmesmäki »

Nimiä vaan esiin, olis aika puhuristaa tätäki savusaunaa. Muutenkin. Sisäpiiriä on olemas jo tarpeheksi. Avoommuus! Ja upseerit, joukkoja johoretaan kuulemma erestä, niiku te sanotta. Piiloos taas ollahan! Ja omalla nimellä kysyn Ville Halmesmäki. Sitten lisään, missäs se töpöhäntä touhu menöö??? Pannahako sekin johonki... samahan savusaunahan.
Tapaamieni ihmisten jälkeen aina arvostan vielä enemmän koiria...???

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Avoimuuden lisääminen ei lähde siitä, että kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa millä nimimerkillä tahansa kenestä tahansa. Se lähtee tosiksi näytettyjen asioiden tuomisesta esille oikeaa tietä. Tässä tapauksessa se tie on neuvottu hyvin selvästi.

Kysymys ei ole sisäpiiristä eikä mistään muustakaan salaliitoista ja juonitteluista, vaan siitä mikä on tämän foorumin rooli. Poiketen mm. SUOMI24.fi tai muista vastaavista juorupalstoista ja sontalaatikoista, on täällä tarkoitus keskustella asioista, ei ratkoa hlökohtaisia riitoja harrastajien kesken. Asiasta tämän ketjun aloittaja kysyy ja puhuu ja asiaa hänelle on myös vastattu ja neuvottu oikealle tolalle. Hyvä niin. Varsinainen ongelma ratkennee hienostikin. Hienoa on myös se, että ongelma tuotiin esille ja se myös muistuttaa meitä kaikkia siitä että ihmisten ja heidän - välillä ihmeellistenkin - tempausten kanssa ollaan lopulta tekemisissä tässäkin harrastuksessa.

Puskaradio ja kylän juoruämmät (ei ole muuten sukupuolisidonnainen termi) varmasti kertovat kuka teki ja mitä, mutta tämä palsta ei ole puskaradion välikappale. Kuten sanoin, niin paha kello se vasta kauas kuuluukin ja hyvä niin! Toisekseen jonkun on otettava vastuu siitä millainen on tämän foorumin linjaus kirjoittelun suhteen ja siitä on pidettävä kiinni - muuten menee taas ämmien temmellyskentäksi. Sen linjauksen löytää jokainen käyttäjä palstan netiketistä ja netikettiä voidaan toki muokata käyttäjien toiveesta. Aikanaan se on rakennettu nimenomaan palstan käyttäjien toiveiden mukaan.

Töpöhännistä voi keskustelun aloittaa kuka vaan, se on täysin mahdollista.
Viimeksi muokannut Petteri Nissinen, 18.12.2009 23:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva

Seppo Reinikainen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 54
Liittynyt: 8.4.2009 10:46
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Seppo Reinikainen »

Asiaahan moderaattori puhuu.

Nimimerkki Ihmettelijän kokema on pöyristyttävää käytöstä kasvattajalta. Kysymys on kuitenkin käytöstavoista, tai oikeammin niiden puutteesta. Oikeiden käytöstapojen koulutus ei kuitenkaan taida kuulua kerhon toimintaan. Ja aikuisikään ehtineen kouluttaminen hyville tavoille saattaa olla kerholle ylivoimainen tehtävä.

Toki moista käyttäytymistä on jokaisen lupa paheksua.

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Seppo Reinikainen kirjoitti: Toki moista käyttäytymistä on jokaisen lupa paheksua.
Se on suorastaan velvollisuus :D
Kuva

erkki heikkinen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 51
Liittynyt: 24.11.2005 18:03

Poliisin puheille

Viesti Kirjoittaja erkki heikkinen »

Kyseinen kasvattaja on ennenkin toiminut oudosti. Sille olisi hyvä saada piste. Ota yhteys kennelliittoon ja tee asiasta myös rikosilmoitus.

Heikki Sarvikivi
REPPUKOIRA!
Viestit: 257
Liittynyt: 25.11.2005 15:50
Paikkakunta: Kanakoiraharrastuksen kehto

Viesti Kirjoittaja Heikki Sarvikivi »

:roll:
Viimeksi muokannut Heikki Sarvikivi, 7.10.2013 10:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Heikki Sarvikivi
REPPUKOIRA!
Viestit: 257
Liittynyt: 25.11.2005 15:50
Paikkakunta: Kanakoiraharrastuksen kehto

Viesti Kirjoittaja Heikki Sarvikivi »

:roll:
Viimeksi muokannut Heikki Sarvikivi, 7.10.2013 10:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Malla Jokinen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 27
Liittynyt: 14.12.2005 10:27

Viesti Kirjoittaja Malla Jokinen »

Kyseessä on petos joten yhteys poliisiin ja rikosilmoitus, kennelliittoon voi asiasta ilmoittaa mutta se ei ole oikeuslaitos.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Valitettava juttu, mutta asia ei kuulu Saksanseisojakerho ry:n toimielimille. Tämän kaltaiset tapaukset ovat myyjän ja ostajan välisiä asioita(=tavaran kauppa), jotka tarvittaessa ratkotaan oikeusteitse.

Kasvattajille: Minkälaisia lisäehtoja olette laittaneet kauppakirjoihin vai oletteko laittaneet mitään? Kokemukset?
Kuva

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

katajamaaska kirjoitti:Kasvattajille: Minkälaisia lisäehtoja olette laittaneet kauppakirjoihin vai oletteko laittaneet mitään?
Oikeastaan mitään "ehtoja" kauppakirjaan ei kannata laittaa. Kannattaa muistaa että kasvattajan hallinta ja omistusoikeus koiraan päättyy, kun koira ja raha ovat vaihtaneet omistajaa. Sen jälkeen koiran "käytöstä" voivat "kissanhännänvetoa" käydä viranomaiset ja koiran senhetkinen omistaja.
"Porkkanoita" kauppakirjaan kyllä voi laittaa, esim. terveystarkastuksista, kokeista ym. Kunhan muistaa että on valmis "huutonsa" vastaamaan.

Yksi Tuollainen "velmumpi" tapa tietenkin olisi laittaa tänne kerhon sivuille kyseiselle kennelille kysely siitä, että onko asiat todellakin näin kun ostaja on asian ymmärtänyt, vai onko hän kaikesta huolimatta ymmärtänyt jotain väärin. Kysyähän saa kun ei syytä, niillä on aika iso ero.:wink:

Kaupanteko on kyllä melko julkista toimintaa, joten kennelin nimen ja syntyneet ongelmat voi mielestäni hyvin kertoa kunhan pysyy ehdottomasti sellaisessa totuudessa jonka pystyy tarvittaessa aukottomasti näyttämään toteen. Eli "kieli keskellä suuta" kannattaa kirjoitus laatia ja esiin laittaa. Tietenkin myös kennelin edustajalle on varattava samalla foorumilla mahdollisuus esittää vastineensa, mutta varsinaiset riidat kuitenkin käydään sitten aivan muualla.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

"Oikeastaan mitään "ehtoja" kauppakirjaan ei kannata laittaa. Kannattaa muistaa että kasvattajan hallinta ja omistusoikeus koiraan päättyy, kun koira ja raha ovat vaihtaneet omistajaa."

Toisaalta, kauppakirjahan on myyjän ja ostajan välinen sopimus, jonka he allekirjoituksillaan vahvistavat. :roll:
Mitään kohtuuttomia vaatimuksia ei tietysti pitäisi laittaa, mutta pyyntöjä kylläkin mielestäni voi... esim. yhteydenotto kasvattajaan ennen jalostuskäyttöä, tai vaikkapa jotain korvauskäytännöstä jos koira osoittautuu vialliseksi, tai vaikkapa kaikkien kasvattajien maksama SSK:n jäsenyys pennunostajalle.
Kuva

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Yleensähän se on niin että ostamalla saa oikeuksia, ja myymällä rahallisen korvauksen lisäksi saa vain pelkkiä velvollisuuksia.
Oikeus noita kauppa-asioita pohtii oletettavasti kohtuullisuuden kannalta, ja yleensä ostajan eduksi. Se ei pohdi niitä jalostuksen kannalta.

Pyytäähän saa mutta siitä ei synny sitovaa velvoitetta.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Vastaa Viestiin