Voorumin tila?

Keskustelua erästyksestä yleensä. Täällä voisi käydä keskusteluja koira-aiheiden ulkopuolella. Tarinoita ja turinoita harrastukseen liittyen.

Valvoja: Maarit Seppänen

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Titta Pitkänen kirjoitti:Kyllä tämä koko foorumi taitaa joutaa roskakoriin. Ei tällä ole enää mitään annettavaa jäsenistölle, ja nuo linkkien linkit taitaa löytyä facabookista ketä sattuu kiinnostamaan.
Ei kerhon tehtävä ole tänne keksiä keskustelunaiheita, tämä foorumi on jäsenistön kanava keskinäiseen keskusteluun. Nostakaa asioita esiin keskusteltavaksi.

Ehdotuksia:
Mikä on suurin ongelma mikä jokaisen kanakoiranohjaajan tulisi kyetä ratkaisemaan jotta koirasta saataisiin irti se mitä siitä on irti saatavissa?

Minkälainen painoarvo pitäisi koirassa havaituilla "toimintavirheillä" olla jalostustason ylläpidon kannalta?

Otetaan keskusteltavaksi esimerkiksi "paukkunouto". Pitäisikö sen vaikuttaa koiran jalostuskäyttöön? Mikä paukkunouto on? onko se perinnöllinen ominaisuus vaiko koulutuksella aikaansaatu ongelma?
Minä väitän, että koiralla varsinaista periytyvää (sanatarkasti otettua) "paukkunouto-ongemaa" ei ole edes olemassa.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Hyvä Seppo! Taitaa sitä löytyä vielä näköjään joku muukin SSK:n jäsen, joka ei ole menettänyt totaalisesti elämäänsä Facebookille. 8)
Kuva

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

En kuulu noihin facebookkiin "retkahtaneisiin". Noiden käyttäjistä monella on lähes samansuuntaiset oireet kuin alkoholisteilla. Alkoholistin kanssa et pitkään voi keskustella niin ettei keskustelu jotenkin nivoudu alkoholiin tai sen käyttöön. Aivan samat oireet näiden joidenkin "naamakirjan" käyttäjien kanssa. Sääliksi käy.
Niin se vain Lamakakin ilmoitti että jäsentiedotteita ei enää ilmesty, menkää facepookiin? Jos olisin vuosijäsen niin olisi viimeinen vuosi jäsenenä menossa, vaikka eipä kait tuolla mitään merkitystä olisi.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Atte Miettunen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 47
Liittynyt: 15.9.2008 10:40

Viesti Kirjoittaja Atte Miettunen »

LaMaKan siirtymisestä facebookiin keskusteltiin LaMaKan vuosikokouksessa. Yhtään ainoaa vastustavaa mielipidettä kokouksessa ei asiaan tullut. Hallitus päätti facebookiin liittymisestä omassa kokouksessaan. Jäsenten kannattaisi käydä kokouksessa niin ei tarvitsisi jälkikäteen rotujärjestön foorumilla LaMaKan kokousasioita puida.

Toiseksi, kaikki LaMaKan tapahtumien infot, LaMaKan koekalenterit, ykköskaartit jne. tullaan päivittämään yhdistyksemme kotisivuille aivan samalla aktiivisuudella kuin ennenkin. Ainoa asia, mikä muuttuu jäsentiedotteista luopumisen seurauksena on, että minun vapaa- aikani ei enää jatkossa tuhlaudu entiseen malliin tietokoneella jäsentiedotteiden kirjoittamiseen. Eikä sihteerimme aikaa tuhlaudu entiseen malliin kirjoittamani jäsentiedotteen postittamiseen. Eikä webmasterimme aikaa tuhlaudu entiseen malliin jäsentiedotteiden lisäämisessä LaMaKan kotisivuille.

En ollut naamakirjassa itsekään ennen tuota päätöstä viedä LaMaKa facebookiin. Päätöksen myötä sinne puolipakolla liityin ja siellä nyt ollaan. Enkä pane pahakseni ollenkaan, vaikka pystyn facebookin myötä omalla vapaa- ajallani tekemään enemmän omia- ja vähemmän LaMaKan asioita.

LaMaKan jäsentiedotteita olen tietokoneella oman osani talkoillut viimeisen neljän vuoden aikana. Arviolta puolentoistasadan A4 -sivun verran. Ei muuta kun Seppo ja Marja nyt kilpailu pystyyn, teistä ensimmäisenä ilmoittautunut pääsee naputtamaan LaMaKan jäsentiedotteita seuraavan neljän vuoden ja puolentoistasadan A4- sivun verran. Ja kilpailussa hopealle jäänyt saa lohdutuspalkintona seuraavat neljä vuotta sähköpostittaa jäsenistölle sekä lisäillä kotisivuillemme nuo kilpailun voittajan kirjoittamat jäsentiedotteet.

Kannattaa muistaa ettei asiat yhdistyksissäkään taivaasta itsekseen tipahtele vaan joku ne asiat aina joutuu tekemään.

Omalta osaltani päätän alueyhdistyksemme asioiden pyörittelyn rotujärjestömme keskustelufoorumilla tähän.

Terveisin,
Atte Miettunen
Hallituksen puheenjohtaja
Lapin Mannermaiset Kanakoirat ry

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Hupsista, siinä meni Marja pesuveden mukana. No.. oikeastaan, sinä kuitenkin kirjoitit sanan facepook kielteisessä merkityksessä. Tuhma tyttö. Nyt sinne kirjastonnurkkaan vähäksiaikaa istumaan ja miettimään. :D

Duoda duoda, itse asiassa juuri eilen keskustelin erään hallituksen jäsenen kanssa tuosta toiminnan ja aktiivisuuden elvyttämisestä. Olen kyllä valmis osallistumaan, auttamaan ja tekemään sen mitä vielä pystyn. Mutta minulle on kyllä turha yrittää pistää suitsia ja kuolaimia suuhun. Tällaisen vanhan kaakin ohjastaminen ja suitsiminen voi osoittautua mahdottomaksi tehtäväksi. Minähän teen vain sitä mitä haluan ja parhaiten osaan. Tai sitten en. :?
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Täällä sitä istutaan tälläkin hetkellä :oops:

Tuohon Aten kommenttiin voisin sanoa, että samalla tietsikalla sitä kotisivuja voi päivittää kun olla siellä Facebookissakin. Onnistuu myös näillä nykyajan älykkäillä puhelimillakin, jos kotisivuohjelma antaa myöden. Sitä olen kyllä hieman purnannut (en siis täysin viaton :oops: ), että jäsenistöä ei pitäisi pakottaa kirjautumaan mihinkään tuommoisiin someihin, vaan tieto pitäisi olla kaikilla vapaasti saatavissa - oli sitten naamakirjassa tai ei. (Ajattelumalli varmaan ammattini syytä) Mutta mikäli jäsentiedotteille ei löydy ketään vapaaehtoista tekijää, niin silloin sellaisten tarjonta pitää lopettaa. Minä en ilmoittaudu ekana enkä tokana siihen vapaaehtoiseksi - enkä pakotettunakaan, koska talkoilen jo SSK-lehden hyväksi. Se minulle tällä erää riittäköön... 8)

Mutta saatiinhan tänne sentään jotain keskustelua aikaiseksi, hyvä Seppo!
Kuva

Petri Allén
KVA -keskustelija
Viestit: 96
Liittynyt: 22.11.2005 17:11
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Petri Allén »

Lamakan kotisivuille päivitetään jatkossakin oleellinen tieto ja tulokset. Jäsen ei jää virallisesta tiedosta paitsi, vaikkei facebookissa viihtyisikään.

Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen »

Naamakirja, tuo helvetin esikartano...! :twisted:
Kuva

Jussi Järvinen
KVA -keskustelija
Viestit: 80
Liittynyt: 23.11.2005 20:06
Paikkakunta: Ivalo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jussi Järvinen »

Hampaat kiristellen ittekkin hommaan suostuin. Mutta kaikenlainen kehitys koirien eteen tuon näköjään tulosta. Homma kauemmaksi katsottuna ehkä tuo näin paremman tuloksen "facebookin" myötä,osittain.
Kehitystä ilman tuskaa ei lie olemassa,yritysmaailamssa. Kirjastossa kenties tädit päättää toisin..
Kokeilemme ja teemme uusia päätöksiä jos jäsenistössä tuntuu kaipuuta jonnekkin muualle päätöksissä,teemme sitten niin,uusia päätöksiä.
-j-

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Jussi, viitatessani ammattiini tarkoitin kirjaston arvoja (mm. tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, tieto kaikkien saatavilla.). Toivottavasti bisnesmaailmasta ei tarvitse hakea "arvoja" tähän meidän leppoisaan koiraharrastukseemme - ikinä. Vaikka kirjastotädit (ja myös -sedät) "joutuvat" aina olemaan tietotekniikan kehityksen hermolla, niin silti en ole vielä keksinyt miten erityisesti Facebook voisi koiraharrastustamme kehittää. Sehän on vain pelkkä sosiaalinen media 8)
Kuva

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Kyllä tuolla facepookilla tuntuu olevan hyvinkin opettava ja sivistävä vaikutus. Kerronpa yhden esimerkin elävästä elämästä.

Minulle esitti ja perusteli viime syksynä yksi herra ” kirjallisen oikeutuksen” siitä, että hän saa metsästää meidän maillamme ilman minun tai metsästysseuramme lupaa. No, annoin kaverin kertoa rauhassa asiansa ja perusteensa jolloin mm. ilmeni, että hän tuota metsästystä maillamme oli ennen ”kirjallisen oikeutuksen” esittämistä harrastanut jo jonkin aikaa tuo kyseenalainen ”oikeutuspaperi” taskussaan. Naamakirjasta oli kuulemma löytynyt 7 lakimiestä jotka olivat hänen oikeutuksensa laillisuuden vahvistaneet. Eli kyllä sieltä ainakin tuossa ko. tapauksessa tuo henkilö oli saanut aivan toivomaansa ”oikeaa” tietoa.

Hyvähän tuossa meikäläisen mailla olisikin korjata satoa talteen kun ruokin kauriita ja kasvatan myös fasaaneita kanakoiratoimintaa varten. Kehotin kaveria pysymään poissa mailtamme ja sanoin että jos tulevaisuudessa hänet tavoitetaan alueelta metsästämästä, niin hän saa esittää ja perustella tuon ”lakimiesarmeijansa” siunaaman oikeutuksen viranomaisille. Kylälle lähti heti tuon jälkeen leviämään kaikenlaiset paskapuheet, sitä en tiedä miten ne tuolla naamakirjassa leviävät.

Mutta siihen tärkeämpään asiaan. Kyllä minun mielestäni porukan kasaansaaminen ja yhteinen tekeminen on se joka paremmin vie harrastusta eteenpäin, tuo piristysruiske ja syy kokoontua täytyy vain jostain löytää, ei piiskaamalla eikä käskyttämällä, vaan antamalla siihen hyvä syy ja mahdollisuus.

Se onkin jo sitten ihan eri asia jos aletaan jossakin mediassa metsästämään virtuaalilintuja tai kehitetään simulaattori koiranohjauksesta, silloinhan ei haittaa välimatkat eikä tarvitse kokoontua, riittää kun ottaa läppärin syliin ja antaa palaa.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Vastaa Viestiin