kissan hinta?

Keskustelua erästyksestä yleensä. Täällä voisi käydä keskusteluja koira-aiheiden ulkopuolella. Tarinoita ja turinoita harrastukseen liittyen.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vieras

kissan hinta?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tere,
Sattuipa tässä pikku aksidentti: uudehko naapuri oli jokin aika sitten vetänyt kissalleen pitkän juoksunarun omalle pihalleen, takaovelta rivitalotonttinsa nurkkaukseen vasten meidän takapihan nurkkaa. Päästinpä sitten koiran ulos aamutarpeille niinkuin viimeiset 8 vuotta olen tehnyt (täysin tietämättömänä kissasta). No, niinhän siinä kävi että koira kävi niittaamassa kissan naapurin pihan puolella vaikka ei ole ikinä ennen poistunut pihasta omin luvin. Kyseinen kissa oli (tai on ehkä edelleen, silmät kuitenkin liikkui vielä) 13-vuotias rotukissa (ehkä persialainen, papereista en tiedä). Naapurin isäntä oli jo käynyt kuulemma äsken meillä raivoamassa ja uhkailemassa rikosilmoituksella. Koska haluaisin säilyttää edes jonkinlaisen naapurisovun ja mehän tässä olemme syypäitä olisin valmis maksamaan kissasta. Kysymys kuuluukin, paljonko ja mihin asti tuollaisesta kissasta kannattaa maksaa ennenkuin joutuu oikeutta käymään. Miten paljon arvoon vaikuttaa mahdolliset kissan paperit, ikä ja rotu? Onko sillä mitään vaikutusta että MMM:n eläinsuojeluvaatimusten mukaan kissaa ei saa pitää juoksunarussa? Entäpä se asia että meidän takapiha on täynnä kissan polkuja, ei vissiin mitään merkitystä?
Eli, onko ennakkotapauksia tai kokemuksia, nyt olis hyvät neuvot tarpeen.
matti Kukkarossa?

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Oliskohan vakuutusyhtiöillä mitään "hinnastoa" kisseille, kuten on myös koirille? Minusta ei kannata lähteä motkottamaan kissojen poluista tai juoksunaruista, vaan olla nöyrää poikaa ja tosiaankin pyrkiä siihen naapurisopuun. Selvittää naapurille ettei tiennyt killistä mitään ja että kyseessä on vahinko, johon itse olet syypää. Kyllähän varmaan itsekin ymmärrät naapurin kiukun jos ajattelet samaa tilannetta itsellesi. Esim. jonkun naapurin koira/lapsi/mummo/kani tappaa koirasi pihallesi.

Sitten jos homma menee sovitteluista huolimatta rikosilmoituksen vääntämiseksi, niin kaikki aseet tietysti käyttöön.
Kuva

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Joo, nöyränä ja katuvana pitää lähteä neuvottelemaan, olen täysin samaa mieltä . Ehkä vaikeisiin neuvotteluihin kannattanee kuitenkin valmistautua hyvin, eli selvittää etukäteen kuinka heikoilla jäillä ollaan. Voi olla että naapuri oli vain järkyttynyt, mutta ei se rikosilmoituksella uhkaaminen nyt kovin hyvältä kuulostanut. Voihan olla että siellä heti ensimmäisenä aletaan puhumaan älyttömistä summista, joten hyvä olisi saada etukäteen tietää mikä on kohtuuden raja kissan hinnassa.

Tea Malms

Viesti Kirjoittaja Tea Malms »

Jaa-a. Olisikohan luonnekysymys, mutta minä saattaisin hyvinkin motkottaa siitä juoksunaruasiasta ennen kuin maksaisin mitään. :roll:

Oliko sillä missellä edes mitään turvapaikkaa siinä ulottuvilla, kuten puuta minne kiivetä?

Kirsi Henttu
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 26
Liittynyt: 11.12.2005 09:43

Viesti Kirjoittaja Kirsi Henttu »

Tarjoudu ostamaan uusi kissa tilalle. Rotukissayhdistyksestä saat kissojen hinnat selville, älä maksa ylihintaa. Laita kissan saannille ehdoksi, että eläinsuojelulain vastaisesti sitä ei saa pitää juoksulangassa, vaan jos haluaa ulkoiluttaa valvomatta pihallaan, niin rakentaa vankan aitauksen joka on katettu ja kestää saksanseisojan rynnistykset. :) Voit valaa öljyä laineille lupautumalla aitaustalkoisiin mukaan. Pysy rauhallisena, yhtymällä rähinään pääset vain sinne käräjille.

Tsemppiä toivottaa Kirsi, jolle on luovutettu istuen jo useita naapureiden kissoja :wink:

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

nyt tässä kävi niin että kissa on edelleen elossa, toinen keuhko on kuulemma kasassa ja toinen puhki, lisäksi kuulemma takaraajahalvaus (eläinlääkärihintaa on varmaan kertynyt jo aika hyvästi), kissa pitäisi kuulemma lennättää helsingiin ja leikata siellä ja minun maksaa kulut. En nyt ihan suoriltaan ollut maksamassa 13-vuotiaasta norjan metsäkissan hoitokuluja. Tietääkö kukaan mikä on tämmöisessä tilanteessa lain mukaan "kohtuuden raja" korvausten suhteen?? On kait näin käynyt joskus jollekin muullekin, luulen...Ei kait tässä auta kuin ruveta ottamaan varatuomarikavereihin yhteyttä ja kysellä sieltä.

vieras

Viesti Kirjoittaja vieras »

Miten koirasi vakuutukset tai kotivakuutus

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

koiran vakuutuksesta ei ole apua (tiedän, olen tyhmä), kotivakuutus pitää vielä tsekata kotosalla.

Kjoki

Viesti Kirjoittaja Kjoki »

Mahdollisuus on saada korvaus vakuutusyhtiöltä jos sinulla on kotivakuutus joka sisältää vastuuvakuutuksen. On lienee yhtiökohtaista millaisen kannan vakuutusyhtiö ottaa.

EDIT: http://www.if.fi/web/fi/private.nsf/nof ... sehdot.pdf

Tuossa esim IF ehtoja, katso kohta 4.1.

Ikävä tapahtuma, eritoten kissin kannalta, mutta kuulosti eläinparka olevan niin huonossa hapessa että kannattaneeko alkaa leikkelemään?

Tsemppiä ja pidä pää kylmänä kun neuvottelette, älä anna huonon omatunnun vaikuttaa päätöksentekoon.

Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen »

Ole myös johdonmukainen neuvotellessasi (täysin tietämätön kissasta...takapiha on täynnä kissan polkuja).
Kurja tapaus molemmille osapuolille. :(
Kuva

Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Hinnat norjalaisilla näyttäis olevan 300 egee kotikissa, 400-1000 egee -> jopa 2000, näyttelykissat... Kääk! Luulis ettet joudu korvaamaan sen enempää kuin mitä kissan varsinainen arvo on. Ottaen huomioon toki myös sen että kissa on jo vanha kuin taivas.
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

keltaisessa pörssissä näytti olevan hintana 150-200 euroa kyseisen rodun pennut.
Mitä tulee tuohon erakon kommenttiin, en varmaankaan tajunnut sitä, mutta jos vihjailit, että olisin tiennyt etukäteen kissasta ja sen olemassaolosta juoksunarussa, niin voin kertoa että en todellakaan tiennyt. Meillä on tämä tontti metsänreunassa ja siellä on varmaankin lähes joka yö liikkeellä kaiken maailman kylä -& kulkukissat kun koira on yöaikaan sisällä.

Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen »

En vihjaillut, vaan yritin korostaa huolellisuutta arvatenkin hankalissa neuvotteluissa. Toivon ongelmasi ratkeavan parhain päin!
Kuva

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Tuo sinun koirasihan se kuitenkin sen ”rikoksen” teki niin kuin kerroitkin.
Ota selville kissan näyttelytulokset ja hinta näillä tuloksilla. Maksa kissan hinta 1,5 kertaisena, tai ainakin kohtuullisesti korotettuna kaverin tilille, niin siinä on henkisistä kärsimyksistä, mahdollisesta tuottamuksellisuudesta ym. korvaus samalla kertaa ja sinulla todiste sovitteluhalukkuudesta kuitin muodossa.
Tällä voit kenties välttyä maksamasta yksin oikeudenkäyntikuluja, jos vastapuoli ei tähänkään tyydy. (huono on asiaa viedä eteenpäin kun on saanut kohtuullisen korvauksen)
Ei kannata tässä vaiheessa säästää muutamaa satasta jos siitä voi tulla muutaman tonnin tappio.
(tämä on minun suositukseni)
On heidän asiansa pitävätkö he vammaisen kissan elossa.
Sinun puolustukseksesi voi sanoa että eivät hekään ehkä tehneet riittävästi suojatakseen kissansa.

Mistään muusta ei kannata keskustella kuin sattuneesta vahingosta ja sen korvaamisesta, eikä vetää muuta esiin, se vain tulehduttaa hommaa entisestään. Muista pyytää kauniisti anteeksi ja vielä mieluummin kirjallisesti. (siltä varalta että asia kuitenkin etenisi ”viranomaiskoneistoon” asti)

Mieti myös mitä sinä tekisit vastaavassa tilanteessa jos sinun koiraltasi saisi vakavat vammat vastaavassa tilanteessa, näin on helpompi ymmärtää sitä naapuriakin.

Tiedän tapauksen jossa kissasta taisteleminen vei toisen osapuolen ”konkurssiin”, kun käteisvarat loppuivat. Meni talo ja velkaa jäi kun tuli ensimmäinen ulosotto joka pani ”lumipallon pyörimään”.
Tosin tuolloin maksajana oli kissan omistaja jonka lemmikki oli ”rikoksen” tekijä.
Ainoa hyvä puoli tuossa oli ettei mennyt naapurisopu pitkäksi aikaa, naapuri joutui lähtemään kun mökki myytiin alta.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Kjoki

Viesti Kirjoittaja Kjoki »

Seppo Lehtovirta kirjoitti:Tiedän tapauksen jossa kissasta taisteleminen vei toisen osapuolen ”konkurssiin”, kun käteisvarat loppuivat. Meni talo ja velkaa jäi kun tuli ensimmäinen ulosotto joka pani ”lumipallon pyörimään”.
Tosin tuolloin maksajana oli kissan omistaja jonka lemmikki...
Nyt täytyy taas kysyä että, mitä tapahtui? :?: :?: :?:

Vastaa Viestiin