UUSI JALOSTUSKOE

Seuraavassa avataan keskustelu tarpeesta kehittää suomalainen malli kanakoirien jalostuskokeesta. Kannanottoja pyydetään myös jalostuskokeen sisältöön ja osallistumisrajoituksiin. Olisiko tästä jalostuksen työkaluksi normaaleja kokeita ja näyttelyjä parem

Valvoja: Maarit Seppänen

Heikki Pöllänen

Re: UUSI JALOSTUSKOE

Viesti Kirjoittaja Heikki Pöllänen »

Selvyyden vuoksi vielä tuosta paukkunoudosta. Vastasin vain "Toimeve:n" ajatelmaan. Pakkunoudosta ja AVO2:sta on keskusteltu vakavammin viimeksi ylituomaripäivillä 2001. Esitys hävisi koeäänestyksessä äänin 12 -36. Selvyyden vuoksi ilmoitan, että äänestin esitystä vastaan.

Yritetäänhän taas palata tuohon jalostuskokeeseen. Erikoisnäyttelyn yhteyteen 15.6.2003 on valmisteilla (eli järjestetään)jalostusuroskatselmus. Koirien katsastuksen lisäksi pohditaan ohjelmaan keskustelua siitä, saammeko jalostusta varten riittävästi tietoa koiristamme ja jos ei, niin mitä voitaisiin tehdä. Aihe ei ole uusi, mutta aika ajoin tarkastelu on uusittava, jotta mahdollisimman monelle asiasta kiinnostuneelle selviäisi, missä mennään ja mitä toimenpiteitä tarvitaan.

Seppo Lehtovirta

Re: UUSI JALOSTUSKOE

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Otetaanpa nyt vielä selvyyden vuoksi asia kerran esiin.
Eli virallisesti, (yhdistyslakia ja kerhon sääntöjä vasten tarkasteltaessa) ko. esitystä ei ole. Eikä ole koskaan olutkaan olemassa, eli siltä osin saimme virheellistä tietoa.
Ja tuomaripäivienkin osalta se on historiaa, eikä kukaan siellä olleistakaan päätynyt tekemään siitä vuosikokoukselle virallista esitystä.
Se että tuomaristommekin (omassa käsittelyssään) sen on noin selkeästi tyrmännyt, se antaa jonkin näköistä luottamusta harrastuksen tulevaisuuteen.

Risto Heikkinen

Re: UUSI JALOSTUSKOE

Viesti Kirjoittaja Risto Heikkinen »

Ehdottelin hzp kokeen mahdollisuutta meille mutta se ei tainnu saada kannatusta kun ei kommentteja asiasta tullut. Vai onko hiljaisuus hyvästä?
Mielestäni paukkunoutavalle koiralle avo3 on jo armoa. Ei jalostusrekisteriin ennen kun on todettu että koiran saa pysähtymään.

Malinen Pauli

Re: UUSI JALOSTUSKOE

Viesti Kirjoittaja Malinen Pauli »

Eikä varmaan kannata lähteä kokeisiinkaan, ennen kun on todennut ettei koira vaihda hiippakuntaa avanssin jälkeen????

TaK

Re: UUSI JALOSTUSKOE

Viesti Kirjoittaja TaK »

En allekirjoita lausetta " Ainakin ilmeisesti bretonien ja mynstereiden harrastajakunta vierastaa KAER-kokeita niiden vaativuuden takia."

Ei ole olemassa yhtä syytä ja mielestäni kaikkein vähäisin kuviteltavissa olevista syistä voisi olla kokeiden "vaativuus". KAER kokeet sellaisena kuin ne tänä päivänä ovat, palvelevat mielestäni erinomaisesti rotumme jalostusta.

En missään tapauksessa katso että että "taipparit" ja kriteereiden höllentäminen olisi vastaus kysymyksiin. Käyttöominaisuuksien testaamismenetelmien tulee palvella jalostusta ja sitä ne eivät tee jos suuri osa koirista läpäisee.

Olen niin pikaisella visiitillä netissä, etten ehdi paneutua tällä kertaa, mutta on aina hyvä että asioista keskustellaan ja haetaan ehkä mahdollisia vaihtoehtojakin jo käytännössä oleviin toimintatapoihin.

Pekka Hautamäki
REPPUKOIRA!
Viestit: 156
Liittynyt: 24.11.2005 17:09
Paikkakunta: Koskenkorva

Viesti Kirjoittaja Pekka Hautamäki »

Missäs tässä mennään, onko jo jalostus unohdettu vai vieläkö jalostuskoetta jalostetaan?
Lätsä följyhyn ja menoksi

Vastaa Viestiin