Jalostuksen tavoiteohjelmien korjauskierros

Jalostustoimikunnan tiedotteita.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Saija Suomaa

Jalostuksen tavoiteohjelmien korjauskierros

Viesti Kirjoittaja Saija Suomaa » 3.4.2006 20:58

JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMIEN KORJAUSKIERROS

Saksanseisojakerho r.y.:n roduista lyhyt-, karkea- ja pitkäkarvaisen saksanseisojan, pieni- ja isomünsterinseisojan, bretonin, weimarinseisojien ja spinonen jalostuksen tavoiteohjelmat ovat olleet hyväksyttävinä Suomen Kennelliitto r.y.:n jalostustieteellisellä toimikunnalla vuoden 2005 lopussa. Maaliskuussa 2006 tuli Saksanseisojakerho r.y.:n jalostustoimikunnalle tieto, että osa jalostuksen tavoiteohjelmista olisi mennyt suoraan läpi, mutta koska joihinkin tuli muutos- tai korjausesityksiä, palautettiin kaikki vielä muokkauskierrosta varten Saksanseisojakerho r.y.:n jalostustoimikunnalle.

Jalostustieteellisen toimikunnan edellyttämät muutokset koskivat valtaosalla jalostuksen tavoiteohjelmiamme ainoastaan terveysosan muotoiluja (sairauksien oireiden kuvaus tai/ja periytymistapa) tai perinnöllisyystieteeseen liittyviä yksityiskohtia (monellako sukupolvella sukusiitosaste laskettu tms.). Lkss tavoiteohjelmassa pyydettiin mm. siirtämään taulukkotekstit taulukoiden alapuolelta yläpuolelle. Bretonin ja weimarinseisojien jtohon pyydettiin lisäämään tietoja rotujen ulkomuotoarvioinneista näyttelyissä ja Junkkarin ulkomuotokatselmuksessa, karkeakarvaisen saksanseisojan jtohon pyydettiin lisäämään isoisä/isoäiti –taulukko.

Nämä Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan edellyttämät muutokset on nyt tehty ja korjatut jalostuksen tavoiteohjelmat julkaistaan Saksanseisojakerhon internet-sivuilla huhtikuun ensimmäisen viikon aikana (tänään maanantaina jo osa päivitetty). Saksanseisojakerhon vuosikokouksen 2006 rotukokouksissa jtoiden korjaukset käydään vielä yksityiskohtaisesti läpi. Varsinaista uutta vuosikokouskäsittelyä tehdyt muutokset eivät edellytä, ainoastaan jäsenistölle tiedottamisen. Suurin muutos tuli karkeakarvaisen saksanseisojan jtohon ja siinäkään tulkinta rodun kannan tilasta ei muuttunut, aiheeseen liittyen tuli vain hiukan lisää yksityiskohtaista tietoa isoisä/isoäiti –taulukon myötä.

Saksanseisojakerho r.y.:n
jalostuksen tavoiteohjelmatyöryhmä

Vastaa Viestiin