Koiran hampaista/purennasta on tehty merkintöjä

Saksanseisojakerhon tietokannan Q & A. Mitä olet aina halunnut tietää tietokannan tarjoamista palveluista ja niiden käytöstä? Vastaukset tänne kertyviin kysymyksiin käydään läpi myös jalostuspäivillä vuosikokouksen yhteydessä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Koiran hampaista/purennasta on tehty merkintöjä

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen »

Tietokannassamme on tämä erinomainen tapa merkitä heti etusivulle kun koiran suusta on löytynyt häikkää. Hieno homma sinänsä, mutta toisaalta se voi olla myös harhaanjohtavaa ihan pikaisesti vilkaistuna. Esimerkkinä nyt näin oma valioluokan koirani, jolla on 21 näyttelykäyntiä Suomessa + ulkomaat ilman mainintaa hampaista, ja nyt erkkareiden jälkeen tämä maininta tulee, sillä tuomari halusi sen arvosteluun kirjata VAIKKA minulla oli ennen kehää kehätoimitsijalle toimitetut hammastodistukset irronneista P1-hampaista sekä Junkkariarvostelu ehjästä kalustosta sekä eläinlääkärin kirjoittama todistus 1-v koirasta kun kalusto oli ehjä.

Toisaalta kuka tahansa voi päätellä arvosteluista että koiralta on puuttunut hampaat vasta viisivuotiaana valioluokassa, mutta toisaalta tuo etusivun merkintä on hiukan turha. Samoin merkintä tuli 11-vuotiaalle veteraanillemme jolla purenta oli ehjä, ja kunnes puutoksia oli muuten täysin terveellä koiralla veteraani-ikäisenä.

Eihän tämä maailmaa tietenkään kaada, mutta ei se ole omiaan myöskään lisäämään mielestäni ihan mielenkiintoisia veteraaniesiintymisiä. Nekin kun kertovat jotain koiristamme.

Peeykköset kun tuppaa olemaan sellaisia hampaita että ne ei ainakaan koiralaumassa eläessä ole elinikäisiä.

Harri Järvinen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 19
Liittynyt: 30.5.2007 09:41
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Harri Järvinen »

Toinen samankaltainen asia ainakin omasta mielestäni on tuo "Koirasta on toimitettu terveystietoja". Sehän ei kerro edes sitä onko koirasta toimitettu tieto "täysin terve" vai onko jotain ongelmaa. Eikä sitä miten tuore tuo terveystieto on. Ilmeisesti edes jalostusneuvojat eivät noita tarkkoja tietoja voi antaa jos vaikkapa omalle nartulle urosta etsii.

Yksi ratkaisu voisi olla se, että nuo hammas/terveystietomerkinnät olisivat linkkejä, joiden takaa sitten löytyisi merkinnän syy. Tuo tietysti vaatisi omistajan luvan tietojen yleiseen jakamiseen.

Itselläni on vain normaalin kävijän pääsy tietokantaan, joten noiden asioiden toteuttamiskelpoisuudesta en osaa sanoa mitään.

Vastaa Viestiin