kasvattajien www.sivut

Saksanseisojakerhon tietokannan Q & A. Mitä olet aina halunnut tietää tietokannan tarjoamista palveluista ja niiden käytöstä? Vastaukset tänne kertyviin kysymyksiin käydään läpi myös jalostuspäivillä vuosikokouksen yhteydessä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

kasvattajien www.sivut

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Voisiko tuonne tietokantaan, erityisesti ilmoitetut pentueet / urostiedustelut lisätä kasvattajien muiden tietojen lisäksi myös linkki kasvattajien www. sivuille, kenellä sellainen on? Olisi helppo siitä klikata lisätietoa mielenkiintoisesta pentueesta.

erkki heikkinen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 51
Liittynyt: 24.11.2005 18:03

Onkohan mielipideilmasto muuttunut?

Viesti Kirjoittaja erkki heikkinen »

Saman kysymyksen on esittänyt moni ennenkin. Se ei kuulemma olisi tasapuolista niitä vanhan kansan kasvattajia, joilla ei ole web sivustoa, kohtaan.

mauri.harju

Viesti Kirjoittaja mauri.harju »

Eihän kaikilla ole bamariakaan. Osa meistä allekirjoittanut mukaan lukien joutuu ajamaan japseilla.

mauri.harju

Viesti Kirjoittaja mauri.harju »

Ylläoleva pirssi on tietenkin bemari. Oli peruna suussa kun kirjoitin niin tuli nimi tanskaksi.

j-p

Viesti Kirjoittaja j-p »

sillä aikaa voi antaa www sivujensa tai kaverin osoitteen vaikka tuonne
http://www.giron.fi/linkit/linkit_paasivu.htm

8)

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Re: Onkohan mielipideilmasto muuttunut?

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

erkki kirjoitti:. Se ei kuulemma olisi tasapuolista niitä vanhan kansan kasvattajia, joilla ei ole web sivustoa, kohtaan.
Onpas todella outo perustelu. :roll: Johtuuko kenties samasta syystä ettei Seisojakerhon sivuston linkkeistä löyty kasvattajien linkkejä? Ei kait tämä nyt sentään mikään salaseura ole ? :wink:

Ukko-Pekka

Viesti Kirjoittaja Ukko-Pekka »

Ainakin aikaisemmin noita sivuosoitteita on kyllä näkynytkin.
Ovatko toiset tasa-arvoisempia kuin toiset?
Perustelu kyllä tuntuu ihmeelliseltä. Pitäisikö kasvattajia kieltää astuttamasta narttujaan ulkomailla koska kaikilla ei ole passia?

Miikka Kirjalainen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 32
Liittynyt: 31.5.2006 08:20
Paikkakunta: E-S
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Miikka Kirjalainen »

Minusta tuo kommentointi, että ei olisi tasavertaista on todella ontuvaa.

Nykyaikaiseen viestintään kuuluu olennaisena osana myös internet ja täten olisi hyvä jos linkitykset saataisiin kuntoon. Tieto kasvattajista ja etenkin sivuilla oleva tarkempi juuri kyseistä pentuetta koskeva tieto mahdollistaisi paremman tiedonsaannin pentua etsivälle.

Lisäksi jos tämä edesauttaisi kasvattajien kotisivujen kehittymistä, niin samalla aloittelevat harrastajat saisivat enemmän/erilaista tietoa harrastuksesta ja samalla he mahdollisesti pystyisivät hyödyntämään uusia näkemyksiä koiran koulutuksessa.

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

Juu ei muuta kun linnkejä kehiin. Sitten meän olis helppo ihan vaan netistä ettiä kasvattajia ja lueskella niitten sivuja. Mitä hienommat sivut sen parempi kasvattaja. Eihän nykyään puhelintakaan tartte kuin radion kuunteluun ja valokuvaamiseen joten kyllä koiranki pitää pystyä valittemaan netin avulla.

Eikun jos vakavasti otetaan, niin tuskin siitä mitään haittaa olisi, jos vaikka tietokannasta löytyisi kaikki mannermaisia kanakoiria kasvattavien kenneleiden yhteystiedot. Nettiosote mukaan lukien. Vastuu näiden tietojen ajantasalla pysymisessä olisi kasvattajalla. Aina parempi jos kasvattaja pystyisi ite muokkaamaan yhteystietonsa.

Heikki Pöllänen
REPPUKOIRA!
Viestit: 151
Liittynyt: 24.11.2005 18:49
Paikkakunta: Kuopio

Re: Onkohan mielipideilmasto muuttunut?

Viesti Kirjoittaja Heikki Pöllänen »

erkki kirjoitti:Saman kysymyksen on esittänyt moni ennenkin. Se ei kuulemma olisi tasapuolista niitä vanhan kansan kasvattajia, joilla ei ole web sivustoa, kohtaan.
Erkin muistelema päätös lienee aikoinaan jalostustoimikunnan tekemä. Jalostustoimikunnan henkilöthän niitä pentuetietoja sivuille täydentävät, ja päättävät mitä sivuille laitetaan. Käytännön on tietenkin oltava yhtenäinen ja tasapuolinen. Päätökselle on aikoinaan ollut varmaan perustelunsa, voi niitä olla muitakin kuin yllämainittu. Aikaa siitä on kuitenkin kulunut, ja kasvattajien kotisivut ovat varmasti yleistyneet. Varma tapa saada asia uudelleen käsittelyyn on tehdä siitä esitys tai pyytää jotakuta jalostustoimikunnan jäsentä selvittämään asiaa. Täällä keskustelusivuilla esitetyt toiveet ja kysymykset eivät etene päätösasteelle, ellei joku asianomainen poimi asiaa henkilökohtaisesti hoidettavakseen. Kirjalliseen esitykseen sensijaan pitäisi aina tulla vastaus.

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Kiitos, Heikki, selventävästä vastauksesta.
Aloin kyselemään www-sivujen perään täällä "Kysymyksiä tietokannasta"-osiossa kun tuossa etusivulla luvataan että:
"Vastaukset tänne kertyviin kysymyksiin käydään läpi myös jalostuspäivillä vuosikokouksen yhteydessä."
Täytyy varmaan sitten tehdä esityksiä, jos ne ei täältä mihinkään etene.

Todellakin, onhan tuo kasvattajien www-sivut tätäpäivää ja jokainen pystyy kyllä väsäämään itselleen jonkinlaiset sivut tai sitten teettämään ammattilaisilla. Eikä mahdolliset pennunostajat enää ole niin sinisilmäisiä että uskovat surutta kaiken mitä kasvattaja vain on kehdannut laittaa mainokseksi koirastaan. Onhan meillä olemassa kennelliitonkin jalostustietokanta, sekä seisojien oma tietokanta tarkkoine koekertomuksineen, josta pystyy helposti tarkistamaan tietoja.
Mutta itse ainakin luen mielelläni kasvattajien sivuilta perusteluja siitä miksi juuri tämä yhdistelmä on kannattanut teettää, mitkä ovat kasvattajan motiivit yleensäkin rotua kohtaan. Ja ihan kiva niitä kuviakin on katsella. :D

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Lisäksi olisi varmaan kätevää olla tuolla ilmoitetut pentueet / urostiedustelut osiossa suorat linkit KoiraNettiin. Koiran nimeä klikkaamalla aukeaisi koiran tiedot KoiraNetissä ja samoin kasvattajan kennelnimeä klikkaamalla aukeaisi tiedot kasvattajan aikaisemmista pentueista. Hieman raskas käytettävä tuo seisojien oma tietokanta, mutta toisaalta löytyyhän sieltä sitten ne koekertomukset ja näyttelyarvostelut tarkemmasti. Koskaanhan sitä tietoa ei ole liikaa jaossa, joten toivottavasti nämä ajatukset huomioidaan.

erkki heikkinen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 51
Liittynyt: 24.11.2005 18:03

Ei yhteisiä nimittäjiä

Viesti Kirjoittaja erkki heikkinen »

Kun nyt joskus tulin tutustuneeksi tuohon linkitysten mahdollisuuksiin niin kommentoin sitä hiukan. Hilu luetteli ihan kivoja ideoita, ne vaan eivät kaikki ole toteutettavissa yksiselitteisesti.

Kasvattajat ovat tuottaneet pentuja kennelnimellä ja ilman. Kasvattajan kennelliiton jäsennumerokaan ei ole yksiselitteinen juttu - kasvattajat ovat liittyneet, eronneet ja taas liittyneet Kennelliittoon ja saaneet aina liittyessään uuden jäsennumeron. Tuo jäsennumero on ainut SSK:n kennelliitosta saama tieto, joka voisi sitoa kasvattajan kasvatit toisiinsa. Parhaalla niitä on kertynyt kolme. Kennelliitto ei jaa rotujärjestöille kasvattajarekisterin tietoja.

Oman sotkunsa asiaan tuovat kennelnimien myynti ja "perheiden" hajoaminen. Seisojien kasvattajissa on lukuisia sellaisia, jotka kasvattavat myös muita rotuja. Linkki kasvattajan edellisiin pentueisiin voisi tuottaisi hyvin mielenkiintoisia näkymiä; erirotuisista seisojista kaikkeen mahdolliseen.

Käytännössä ainut mahdollinen, täysin toimiva, linkitys olisi linkki koiran tietoihin kennelliiton kannassa rekisterinumeroa käyttäen. Eikä sekään ole täysin aukoton koska koira voi käytännössä löytyä kannasta jopa kolmella rekisterinumerolla; esimerkiksi alunperin saksalainen koira, joka tuotu ja rekisteröity Suomeen ja jonka tiedot tulevat Suomeen myös toista reittiä vaikkapa Ruotsin kautta. En halua masentaa mutta nuo esimerkit ovat ihan todellisia. Ihmettelimme niitä aikoinaan yhdessä J. Tenhusen, kennelliiton kannan rakentaneen kaverin, kanssa.

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Eihän tässä nyt masentua tarvitse. :lol:
Mutta katsopa Erkki esim Labradorikerhon pentuvälitystä ja astutuslistaa, sielä ainakin ihan kohtuudella nuo linkitykset toimii.
http://www.labradori.fi/

ja sellainenkin asia vielä tuli mieleen että aika taitavasti seisojien pentuvälitys on "piilotettu" tietokantaan, sieltä ei ihan jokainen ensikertalainen pennunetsijä osaa etsiääkään. Minultakin taisi mennä aika kauan ennenkuin edes löysin kyseisen kohdan tietokannasta. Etusivulla voisi olla joko reilu linkki pentuvälitykseen tai sitten jonkinlaista opastusta. Nyt käytettävyys on hiukan kankea. :wink:

erkki heikkinen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 51
Liittynyt: 24.11.2005 18:03

Olen tutustunut

Viesti Kirjoittaja erkki heikkinen »

Aika kohtuullisesti ne toimivat, siinä olet oikeassa. Eivät kuitenkaan aukottomasti ja syyt ovat nuo aiemmin kertomani. SSK:n roduissa kuvaamani ongelmat tiedon laadussa ovat mitä ilmeisimmin suurempia kuin noutajissa. Kaiken kaikkiaan arvelisin tietojenkäsittelytoimikunnan päähaasteen olevan tällä haavaa kerhon sivuston uusinta vai mitä mieltä ovat Petteri ja Jouni. Missä vaiheessa hanke on nykyisin?

Vastaa Viestiin