Terveysvakuutusten katoaminen?

Saksanseisojakerhon tietokannan Q & A. Mitä olet aina halunnut tietää tietokannan tarjoamista palveluista ja niiden käytöstä? Vastaukset tänne kertyviin kysymyksiin käydään läpi myös jalostuspäivillä vuosikokouksen yhteydessä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Vesa Virkkula
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 75
Liittynyt: 30.11.2005 21:57
Paikkakunta: Kemijärvi

Terveysvakuutusten katoaminen?

Viesti Kirjoittaja Vesa Virkkula »

Mihin ovat terveysvakuutukset kadonneet tietokannasta ja
mikähän mahtaa olla ko.toimenpiteen peruste?
Kannattaako kasvattajana enää neuvoa terveen koiran omistajaa tekemään
ko.vakuutusta (Koiralla A-lonkat, KAER-kokeesta VOI1 CACITILLA ja
näyttelystä ERI)?
Terveisin Vesa Virkkula

Anu Auno
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 77
Liittynyt: 25.11.2005 13:54
Paikkakunta: Koria/Kouvola

Viesti Kirjoittaja Anu Auno »

Oletko kysynyt jalostusneuvojalta, jolle terveystakuutustäppien tietokantaan laittaminen kuuluu? Noilla meriiteillä koira voisi olla jalostusrekisterissä, onko haettu? Jalostusrekisterihakemuksessa koirasta annetaan myös terveysvakuutus.

Onko kasvattisi omistaja varmasti lähettänyt terveysvakuutuksen, vai kenties vastannut terveystietokyselyyn? Kyseessähän on eri asia: terveysvakuutuksessa jalostukseen käytettävän koiran omistaja vakuuttaa allekirjoituksellaan koiransa olevan terve (vailla sellaisia sairauksia, joita ei erikseen tutkita, ja jotka ovat kenties periytyviä). Terveystietokyselyllä taas kartoitetaan kunkin rodun terveyden tilaa ja siihen vastaamalla voivat koirien omistajat kertoa myös koirassaan esiintyvistä sairauksista. Jos jokaiselle koiralle josta on lähetetty terveystietolomake, merkittäisiin täppä näkyviin tietokantaan, eivät esim. tulevia pentueita tutkivat henkilöt tietäisi onko koira terve vai onko siitä lomakkeella kerrottu esim. epileptisistä kohtauksista.

Äkkiseltään tarkistettuna en löytänyt terveysvakuutuslomaketta ainakaan jalostustoimikunnan kohdalta SSK:n sivuilta. Tosin en tiedä varmasti onko sitä koskaan siellä ollutkaan. Toivottavasti sitä ei ole sieltä tarpeettomana poistettu :?

Tarkemman tutkimuksen seurauksena: Terveysvakuutuslomake löytyy SSK:n nettisivuilta kohdasta Jalostustoimikunta, sieltä linkistä Jalostusrekisterivaatimukset ja jalostusrekisterihakemus. Viimeisellä sivulla on jalostusrekisteriin kuulumattoman koiran terveysvakuutus.

Vesa Virkkula
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 75
Liittynyt: 30.11.2005 21:57
Paikkakunta: Kemijärvi

Viesti Kirjoittaja Vesa Virkkula »

"Täpät" olivat kadonneet vain "ilmoitetut pentueet/urostiedustelut" listalta,
mutta ovat koirakohtaisissa tiedoissa, joten ko.systeemi on kait
nyt sitten vallitseva.
Terveisin Vesa Virkkula

Vastaa Viestiin