Saksanseisojakerhon foorumin netiketti

Lue tämä ennen kuin kirjotat ja rekisteröidyt. Ohjeita foorumin käyttäjälle. Rekisteröityminen: oma nimi+sukunimi, molemmat kokonaan!

Valvoja: Maarit Seppänen

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Saksanseisojakerhon foorumin netiketti

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Keskustelupalstan käytön selkiyttämiseksi palstalle on luotu netiketti. Netiketti on ohje, jonka mukaan kaikkien palstalaisten toivotaan käyttäytyvän. Näillä pelisäännöillä ei ole tarkoitus rajoittaa foorumin käyttöä, vaan selkiyttää sitä ja tehdä keskustelusta kaikille osapuolille hyödyllisempää ja viihtyisämpää.

Tämän netiketin sisältöä koskevat muutostoiveet ja lisäykset voi postittaa "terveisiä toimihenkilöille ja toimihenkilöiltä" -osioon.

Aluksi on huomautettava etteivät palstalla olevat keskusteluun osallistuneiden antamat neuvot ja ohjeet ole välttämättä oikeita tai edes turvallisia, eikä SSK tai ylläpito ota vastuuta niiden oikeudellisuudesta. Palstalla annettujen neuvojen noudattaminen on aina henkilön omalla vastuulla. Myös kirpputorilla käytävä kaupankäynti on yksityishenkilöiden välistä ja vastuukysymykset kaupanteon suhteen ratkaistaan aina myyjän ja ostajan kesken.


1. Lue säännöt. Tutustu siis palstan sääntöihin, kaikkien meidän yhteiseksi hyväksi. Lue myös ohjelman käyttöohjeet.
2. Lue palstaa ja käytä hakua. Lue mitä aiheesta on kirjoitettu aikaisemmin ja lisää viestisi mieluummin jo olemassa oleviin ketjuihin kuin että aloittaisit rinnakkaisen ketjun. Haku-toiminto on olemassa syystä, käytä siis sitä. Useista aiheista on jo kirjoitettu paljonkin.
3. Valitse oikea osio.
4. Otsikoi. Uutta ketjua aloittaessasi otsikoi tekstisi kuvaavasti. Esimerkiksi ”Kysymys” tai "Apua" ei ole hyvä otsikko.
5. Kirjoita selvästi ja pysy aiheessa. Täysin asiaan kuulumattomat viestit lentävät roskiin. Tämä ei ole ainekirjoitustesti, mutta huolellinen, ymmärrettävä suomen kieli auttaa muita ymmärtämään ajatuksesi - varsinkin jos kirjoituksesi vielä edes löyhästi liittyy aiheeseen. Selvästi aiheesta kirjoittaminen on muiden huomioon ottamista. Jos mahdollista, oikolue ennen kuin lähetät viestin.
6. Keskustele, kuten keskustelet ihmisten kanssa kasvotustenkin. Peruskohteliaisuus ja muiden huomioon ottaminen kuuluvat hyviin käytöstapoihin netissäkin. Vaikka kirjoitatkin nimimerkin takaa, muista että henkilöllisyytesi saadaan tarvittaessa selville. Vastuu kirjoituksista on aina viestin kirjoittajalla, ei palstan ylläpitäjällä. Kirjoittajaa sitovat samat vastuut kuin muissakin medioissa.
. Palstaa ei ole tarkoitettu yksityishenkilöiden kiistojen selvittelyyn
. Rekisteröidy omalla nimelläsi: etunimi+sukunimi, molemmat kokonaan. Tämä on Saksanseisojakerhon hallituksen päätös.
. Jos kritisoit tunnistettavaa henkilöä tai hänen toimiaan, tee se AINA omalla nimelläsi.
· Kunnioita muiden mielipiteitä. Muista että mielipide ei ole sama kuin fakta eikä muiden mielipide ole sinulta pois.
· Tappeleminen ja henkilökohtaisuuksiin meneminen eivät kuulu hyvään keskusteluun, eivät edes Internetin julkisella keskustelupalstalla.
· Älä provosoi, äläkä provosoidu. Helpoin tapa vaientaa häirikkö, on olla lähtemättä mukaan vedätyksiin ja provosointeihin.
· Kunnioita ihmisten rotua, uskontoa, kansallisuutta, sukupuolta ja sukupuolista suuntautumista.
. ÄLÄ HUUDA! Isoilla kirjaimilla kirjoittaminen tulkitaan huutamiseksi ja useimmat ihmiset eivät pidä siitä, että heille huudetaan.
. Mainostaminen palstalla on kielletty. Muut kuin yritykset voivat ilmoittaa harrastukseen liittyvistä tuotteista/palveluista Kirpputori-osiossa.
9. Muista tekijänoikeudet. Älä julkaise materiaalia, jonka julkaisuun sinulla ei ole oikeutta.
10. KUVAT. Kun laitat näkyville kuvia, niin tarkista, että niiden tiedostokoko on alle 300 kilotavua (300 kb). Isot kuvat hidastavat foorumin toimintaa. Optimoi siis kuviesi koko!
11. Häiriköintiin syyllistyvän henkilön IP-osoite voidaan bannata. Tämä tarkoittaa sitä, ettei ko. koneelta voi enää kirjoittaa viestejä foorumille.
12. Jos kirjoittaja rikkoo lakeja tai asetuksia omilla kirjoituksillaan, siirtyy asia viranomaisten käsiteltäväksi.