Sivu 1/1

Koiran hankinta

Lähetetty: 4.1.2011 22:27
Kirjoittaja juli aerila
Hei! tarvisin vähän apua. Mies haluaisi tuon munsterinseisojan ja minä olen vähän bretonin kannalla, niin kumpi olisi parempi vaihtoehto?

Lähetetty: 5.1.2011 12:09
Kirjoittaja marja katajamaa
Riippuu pitkälti siitä mitä ominaisuuksia metsästyskaverissasi arvostat ja rotujen sisälläkin saattaa olla eroavaisuuksia.

Lähetetty: 7.1.2011 17:57
Kirjoittaja juli aerila
mitä mieltä itse olet? :)

Lähetetty: 7.1.2011 22:09
Kirjoittaja Anu Auno
Suosittelen teille tutustumista molempiin rotuihin ihan livenä (jos ette jo olekin näin tehneet). Sen jälkeen on kenties helpompi neuvotella perheessä kumpi rotu on teille sopivampi tai teitä enemmän miellyttävä.
Rotujen jalostusneuvojat voivat varmasti auttaa, tai seutukuntanne alueellinen kanakoiraseura (nyt iski tiedon musta aukko, mutta olisiko Satakunnan kanakoirayhdistys). Yhteystiedot löytyvät SSK:n sivuilta kohdasta Linkit-Alueelliset yhdistykset.

Meillä on ollut vain bretoneja, mutta sellainen mielikuva minulle on tullut, että bretoni on aavistuksen vilkkaampi kuin münsteri. Molemmat rodut vaativat yhtä täsmällisen ja tavoitteellisen koulutuksen toimiakseen metsästyksessä. Perheen kanssa (perhekoirana) kaikki seisojarodut toimivat hyvin.

Päädyttepä kumpaan rotuun tahansa, erityisen tärkeää on ottaa pentu sellaisista vanhemmista joilla on näyttöä metsästyskyvyistä koetuloksen muodossa. Molemmista roduista tällaisia pentuja kyllä löytyy.

Jos vain miehesi metsästää, antaisin hänen mielipiteelleen enemmän painoarvoa, kun hankitaan hänelle metsästyskaveria. Itseä miellyttävän koiran kanssa tulee treenattua ja muutenkin touhuttua enemmän. Jos taas molemmat metsästätte, on teillä kenties edessä tiukempi vääntö rotuvalinnasta :wink: .

Lähetetty: 8.1.2011 10:36
Kirjoittaja juli aerila
Kiitos paljon! Tuosta oli paljon hyötyä. Bretoneita ollaan käytykkin jo katsomassa, mutta munstereita ei ole oikein tällä seudulla. Nyt vain odottelemaan, että pentuja tulisi! ;)