Pienrotujen jalostusneuvoja

Eri rotujen harrastajien ja toimihenkilöiden tiedotteita.

Valvoja: Maarit Seppänen

Avatar
Salla Finnilä
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 63
Liittynyt: 9.2.2006 09:52
Paikkakunta: Pohojois-Pohojammaa
Viesti:

Pienrotujen jalostusneuvoja

Viesti Kirjoittaja Salla Finnilä » 13.1.2011 11:50

Hei,

Pienroduille valitaan uusi jalostusneuvoja huhtikuun vuosikokouksessa. Tällä hetkellä kandidaatteja ei ole, joten laittakaahan sanaa kiertämään niillekin pienrotuharrastajille, jotka eivät netissä notku: kiinnostuneet voivat ilmoittautua minulle.

Jalostusneuvojan on oltava erittäin kiinnostunut jalostuksesta ja perinnöllisyydestä, minä lisäksi niistä on oltava myös tietoa. Jalostusneuvojan olisi hyvä olla metsästäjä tai ainakin aloitteleva sellainen, jolla on myös kokeista näyttöä metsästysharrastuksestaan. Kaikkea ei tarvitse tietää, mutta tiedonhakutaitoinen sekä oppimishaluinen ja -kykyinen pitää olla. Kieli- ja viestintätaidot ovat plussaa, joskin hyvinkin puutteellisella kommunikoinnilla on viimeiset viisikin vuotta pärjätty ;) Pestissä auttaa, jos pystyy perustelemaan mielipiteensä ja tarvittaessa muuttamaan niitä tarpeeksi hyvien faktapohjaisten perustelujen edessä. Lisäksi apua on tasapuolisuudesta ja itsenäisyydestä: "totuuksia" kuulee paljon ja monestakin eri asiasta, joten niitä pitää pystyä arvioimaan faktapohjalta ja merkitys jalostukselle huomioiden riippumatta siitä, kuka "totuutta" esittää ja millaisella paatoksella. Kiinnostuksen ja tasapuolisuuden lisäksi on oltava valmis uhraamaan työhön aikaa, vaivaa ja jonkin verran myös rahaa. Pestissä oppii paljon, tutustuu hienoihin ihmisiin, ja se on erittäin opettavainen ja antoisa.

Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin ja annan lisätietoa puhelimitse tai sähköpostitse.
:)
Salla Finnilä
040 549 4846

Avatar
Salla Finnilä
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 63
Liittynyt: 9.2.2006 09:52
Paikkakunta: Pohojois-Pohojammaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Salla Finnilä » 28.2.2011 12:23

Hei,

Pienrotujen seuraavaksi jalostusneuvojaksi on ehdolla weimarinseisojaharrastaja Miia Salo. Hän on harrastanut weimarinseisojia vuodesta 1990 ja ollut SSK:n jäsenenäkin jo parisenkymmentä vuotta. Hän harrastaa metsästystä ja seuraa aktiivisesti jalostusasioita. Lisäksi hän toimii Kanta-Hämeen kanakoirakerhon jäsensihteerinä.

Ajattelin, että vuosikokouksen pienrotujen yhteispuhuttelua typistetään (muutamasta asiasta täytyy joka tapauksessa keskustella yhteisesti), minkä jälkeen harrastajat voisivat haastatella Miiaa ja mahdollisia muita ehdokkaita (joita ei tällä hetkellä ole) ennen roturyhmäpalavereja.
:)
Salla Finnilä

Vastaa Viestiin