Henkilö tietosuoja

Kanakoirien jalostukseen liittyvää keskustelua.

Valvoja: Maarit Seppänen

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Henkilö tietosuoja

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg » 16.12.2008 18:06

Olen lukenut taas mielenkiinnolla tuota uutta Saksanseisoja-lehden näyttely/jalostus-numeroa. On todella hienoa että lehdessä on rekisteröintien yhteydessä myös omistajien nimet ja paikkakunnat, (jollei sitten omistaja ole halunnut kieltää tietojensa julkaisemista.)
Onko Saksanseisojakerholla jonkinlainen erioikeus julkistaa näitä henkilötietoja?

Olen monesti yrittänyt etsiä kissojen ja koirien kanssa KoiraNetistä löytämieni mielenkiintoisten labradoriurosten omistajien tietoja, mutta niitä ei saa mistään. Kennelliitto ei anna kirveelläkään tietoja kysyttäessä, vaan vetoaa tietosuojalakiin. Ei edes Labradorikerho saa näitä omistajien henkilötietoja käyttöönsä! Miten sitten on mahdollista että joillekin rotukerhoille tiedot luovutetaan kennelliitosta jo toisille taas ei. :shock:

MSK

Re: Henkilö tietosuoja

Viesti Kirjoittaja MSK » 17.12.2008 07:57

Hilu kirjoitti:Kennelliitto ei anna kirveelläkään tietoja kysyttäessä, vaan vetoaa tietosuojalakiin. Ei edes Labradorikerho saa näitä omistajien henkilötietoja käyttöönsä! Miten sitten on mahdollista että joillekin rotukerhoille tiedot luovutetaan kennelliitosta jo toisille taas ei. :shock:
Kyllä ne luovutetaan jos koiran omistaja omistajailmoitusta tehdessään sen sallii - muuten ei. Eli omistajailmoituskortissa on rasti-ruutuun periaatteella mahdollisuus estää tai sallia omistajatietojen luovutus rotujärjestölle.

Valitettavasti monet eivät vaivaudu lähettämään edes koko korttia ellei kasvattaja näe vähän vaivaa ja tarjoudu auttamaan...

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg » 18.12.2008 13:14

Eilen keskustelin Labradorikerhon jalostustoimikunnan vetäjän kanssa ja hän sanoi etteivät saa mitään yhteystietoja kennelliitosta, oli niissä omistajatodistuksissa sitä ruksia tai ei.
Ennen oli Kiharakarvaistenkin noutajien vuosikirjassa omistajien tiedot, mutta enää ei ole, kun kennelliiton kanta on se ettei niitä saa julkistaa tietosuojalakiin vedoten.
Ja jos yrität saada vaikkapa sirun perusteella karkulaiskoiran tietoja, niin niitäkään et saa kennelliitosta. Mahtaakohan edes poliisi niitä saada?
Kummallista on.

Heikki Helle
Juniori
Viestit: 6
Liittynyt: 6.10.2008 08:52
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Heikki Helle » 19.12.2008 09:30

Ja jos yrität saada vaikkapa sirun perusteella karkulaiskoiran tietoja, niin niitäkään et saa kennelliitosta. Mahtaakohan edes poliisi niitä saada?
Kummallista on.
Täh? Minä ainakin olen omistajailmoituksessa ruksinut henkilötietoni julkiseksi esim. juuri siinä toivossa, että mahdollisen karkurin tiedot saisi Kennelliitosta sikäli mikäli niin hassusti kävisi että oma kengänkiillottaja joskus karkaisi. Eihän tässä oo mitään järkeä!?

Pasi Putkonen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 25
Liittynyt: 28.12.2005 18:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Pasi Putkonen » 19.12.2008 09:37

Viime talvena vanhempi koira lähti ketun perään ja jäi tulomatkalla kuorma-auton alle. N. tunti lähdöstä soittelivat poliisit ja kyselivät sattuuko tämä olemaan meidän koira. Olivat lukeneet mikrosirun ja saaneet Kennelliitolta oikeat yhteystiedet. Eli kyllä siltäosin homma toimi.
Terveisin Pasi Putkonen

Vastaa Viestiin