pahan laatuinen ad hd

Kanakoirien jalostukseen liittyvää keskustelua.

Valvoja: Maarit Seppänen

saksanseisojavoimaa

pahan laatuinen ad hd

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 4.8.2009 21:23

Iltaa.Tuossa aikaisemmin kirjoittelin koirani toimimattomuudesta tai oikeasti toimii liiankin hyvin,eli pusikot rytisee.En keksi enää muuta kuin,että sillä on ad hd.Kysyisin onko tämä ad hd kuinka yleistä lyhyt karvasissa seisojissa.Oisko siihen mitään lääkettä.

Toni Salmela

Viesti Kirjoittaja Toni Salmela » 5.8.2009 21:34

no koitas vaikka vihtavuorta....... :lol:

giron

Viesti Kirjoittaja giron » 6.8.2009 09:22

Minun neuvoni olisi että otat yhteyttä lähimpään luonnetestaajaan ja testaat koirasi.
Olen kouluttajana tavannut useita "ADHD"- koiria, joista moni on saanut apua luonnetestin kautta.
Ohjaaja saa neuvoja mistä napeista painetaan että saataisiin oikea käyttäytyminen koiralle.
Koira, joka on hyperaktiivinen voi huonosti. Omistaja ei pysty kouluttamaan sitä ja koiran elämä on yhtä kieltoa ja rangaistuskierrettä.
On tärkeää tietää johtuuko tämä käyttäytyminen koirasta vai kaksijalkaisesta, usein on kysymys näitten seikkojen yhdistelmästä.
Onko ostettu rotu, jonka tarpeita ei pystytä täyttämään?
Onko ostettu pentu jonka vanhemmat ovat myös tämmöisiä, mutta saaneet asiantuntevan koulutuksen taitavissa käsissä tai muilla konsteilla?
Älä anna periksi, mutta hae apua, ei sitä kannata hävetä.
Mitä sanoo muuten kasvattaja?

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa » 6.8.2009 13:41

Lainaan aluksia seuraavaa tokaisua tuolla toisessa topiikissa
saksanseisojavoimaa kirjoitti:ja on toinen seisojani ei tosin saku jolta puuttuu seisonta.Eli vähän riepoo.
Siis jos kyseessä on toinen kanakoira joka ei seiso, niin kummemmin tapausta tietämättä mulle tulee väkisinkin mieleen ihan muita hajatuksia kuin adhd.

Ja sitten näihin muihin vinkkeihin:
giron kirjoitti:Mitä sanoo muuten kasvattaja?
saksanseisojavoimaa kirjoitti:Kasvattaja suositteli jo vuosia sitten koiran lopetusta
saksanseisojavoimaa kirjoitti:Koiraani en lopeta koskaan sen vuoksi että siitä ei vain ole sillä ennemmin luovun vaimostani.
Nuo vihtavuoren lääkkeet voi siis jättää laskuista, mutta jos yli 5v koira ei seiso, niin mie lopettaisin jo hakkaamasta omaa ja koiran päätä petäjään. Ainahan sitä voi yrittää metsästää koiran ehdoilla jotenkin muuten kuin kanakoiralla on tapana. Ampuu linnut pompusta/ylösajosta ja keskittyy koiran kanssa noutohommiin ja supikoiran mehtuuseen. Siis yrittää metsästää siten, että molemmat nauttivat tuli sitä tulosta enemmän tao vähemmän.

saksanseisojavoimaa

Jalostus tuottaa tulosta

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 6.8.2009 18:32

Näin toimitaan.Sitte tuli semmonen mieleen. Väitän,että tietyt koirat/rodut kykenevät toimimaan/työskentelemään ihmisen käskystä ajattelemalla/käyttämällä aivojaan kuten me ihmisetkin.Ei ainoastaan toistojen kautta opettamalla,Joskus jopa pelottavan hyvin.Onko kukaan huomannut samaa.Vai onko seisojat tyhmempiä ,jollei tätä ole huomattu.Vai onko. Kiinnostaisi vain tietää.Onhan koirissa/roduissa fiksuja ja ei niin fiksuja niin kuin meissä ihmisissäkin.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 6.8.2009 20:34

Ei oo tyhmiä ei.. jotkut ohjaajat tuntuu kyllä olevan.. koiraansa tyhmempiä.. :roll:

saksanseisojavoimaa

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 6.8.2009 20:53

Väitän edelleen ,että tietyt koirat//rodut kykenevät ajattelemaan käyttämään aivojaan eli toimimaan/tekemään ihmisen kehotuksista/puheesta tiettyjä asioita ilman toistojen ja viettien kautta saatuja apuja kyseiseen tilanteeseen.Onko seisojista tavattu tämmöisiä koiria.Jollei ole herää kysymys onko sittenkin tyhmä.Kiinnostaa vain tietää.Kovalla koiralla ei tee sen enempää kuin tyhmälläkään.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 6.8.2009 21:30

Sori jos sulle on sattunu Suomen ainoa tyhmä seisoja.. ikävä homma semmonen.. tai sitten se on sulle ihan liian viisas.. vielä ikävämpi homma :wink:

saksanseisojavoimaa

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 6.8.2009 21:46

Odotan edellellen josko joku vastaisi kysymykseen.Käpälä ukko voisi vaikka aloittaa.Kysymys esitetty 2 kertaa 3 kertaa en viitsi esittää, ettei tulisi ihan tyhmä olo ,sillä luulisi 2desta kerrastakin ymmärtävän..Onko käpälä ukolla luetun ymmärtämis vaikeuksia sillä seisojaani en ole tyhmäksi moittinut.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 6.8.2009 22:44

luetun ymmärtämis vaikeuksia
Hehheh.. kunhan opettelet edes kirjoittamaan tuon niin ei tule kommunikaatiovaikeuksia.. Dysgrafisen tekstin ymmärtäminen ei ole helppoa :wink:

Noh, leikki leikkinä.. seisojissa, kuten ihmisissäkin on viisaita ja tyhmiä yksilöitä joukossa. Tyhmä oppi asioita hitaasti, joitakin ei ollenkaan.. vaistot ohjaavat käyttäytymistä enemmän kuin järki..
Viisas pääsee vähemmällä, koiramaailmassakin.. oppi menee nopeasti perille ja pysyy muistissa, koira kykenee nopeisiin tilanneratkaisuihin esim. silloin kun se huomaa ajautuneensa tuulessa linnun päälle, pakittaa omilla jäljillään ja koukkaa reilusti tuulen alle ja saa siten linnun piikkiin.. se tyhmä tallaa miinakentässä tai seuraa jälkeä myötätuulessa kunnes törmää lintuun.

Viisaan koiran ominaisuudet tulevat esille jo pentuna ja osaava pennunottaja testaakin pentujen älykkyyttä tietyin konstein.

Samassa pentueessa on monenlaista älykkyysosamäärää, ei se ole kiinni kasvattajasta.. seisojat, keskimäärin lienevät älykästä väkeä..

Jos älykkyyteen liittyy vahva luonne ja koira havaitsee ohjaajan heikoksi niin ongelmia on tiedossa... yleensäkin, seisojilla on vahva laumavietti.. mihinkä sellainen koira tarvitsee heikkoa laumanjohtajaa.. ja vahva laumanjohtaja ei siis tarkoita väkivaltainen....


Katselin vesitöissä ohjaajaa joka mateli maassa koiran edessä, pyysi ja rukoili koiraa tuomaan linnun ja ajattelin erään ylituomarin sanoin..."Voi hyvä v..ttu".. mihinkä tämä harrastus on menossa.

Katsokaa hyvät ihmiset peiliin jos meinaatte pudota kelkasta... siis ennen
ko alatte mollaamaan kasvattajia.
Viimeksi muokannut Käpälämäen Ukko, 6.8.2009 23:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

saksanseisojavoimaa

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 6.8.2009 23:03

Tiedän kyllä ,että on viisaita ja tyhmiä ,mutta voisitko vasta kysymykseen kyllä tai ei .Kysymystä en edelleenkään viitsi toistaa,koska se perkeleen kysymys sattuu minua kiinnostamaan ja haluan siihen vastauksen.Saako sitä vastausta vai ei.

saksanseisojavoimaa

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 6.8.2009 23:05

Vinkki. Onko seisojissa tavattu tämmöisiä.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 6.8.2009 23:18

On tavattu viisaita koiria ja viisaita isäntiä... on tavattu tyhmiä koiria ja tyhmiä isäntiä.. on tavattu viisaita koiria ja tyhmiä isäntiä....mutta tyhmää koiraa ja viisasta isäntää ei.. :wink:

Jos nyt hokasit pointin... :roll:

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 6.8.2009 23:18

Vinkki.. Onko eteisessä peili....

Savolaiselta ei mitään kannata kysyä... vastuu ymmärtämisestä on aina kuulijalla.. tässä tapauksessa lukijalla.. mutta osatotuus on se että moni Saksanseisoja opettaa enemmän miestä kuin mies koiraa.. tämä etenkin ensimmäisten koirien kohdalla... ja jos olet itse viisas, niin ymmärrät mitä koirasi on sinulle opettanut/ osoittanut. :wink:

saksanseisojavoimaa

Viesti Kirjoittaja saksanseisojavoimaa » 7.8.2009 09:04

Höpö,Höpö.Aina kun näen koiran ,joka kunnioittaa ja palvelee isäntäänsä sekä emäntäänsä omasta sisäisestä halusta ilman että sitä on alistettu/otettu liian kovasti Tiedän silloin,että tuolla koiralla on viisas emäntä/isäntä.Käskeppä käpälä ukko katsoa seuraavan kerran koiriesi/koirien silmiin sen peilin edestä,niin kukin voi huomata ,onko ollut viisas vai tyhmä isäntä.Saatan olla vähän tyhmä, jos en ymmärrä.Toivottavasti kukaan ei ottanut itseensä Petterille antamasta palautteesta. Petterin näkemykset ovat niin lähellä omiani sen vuoksi kiinnostuin .Kokemusta/konkareita yhtään väheksymättä.Minun on helppo kirjoittaa ,kun en teistä ketään tiedä enkä tunne.Taianpa lopettaa tähän, ku ei siltä savolaiselta sitä vastausta saa.

Vastaa Viestiin