Kennelliiton jalostustietojärjestelmä

Kanakoirien jalostukseen liittyvää keskustelua.

Valvoja: Maarit Seppänen

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Kennelliiton jalostustietojärjestelmä

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 10.10.2012 10:07

Jalostustietojärjestelmä muuttuu reaaliaikaiseksi

Espoo, 9.10.2012 - Kennelliiton jalostustietojärjestelmä muuttuu keskiviikkona tehtävien ylläpitotöiden jälkeen reaaliaikaiseksi. Esimerkiksi sähköisessä Omakoira-palvelussa tehtävät muutokset näkyvät jalostustietojärjestelmässä heti.Suomessa rekisteröityjen koirien koe-, näyttely- ja terveystulokset sisältävä jalostustietojärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2005. Vuoteen 2008 asti aineisto päivittyi järjestelmään kahden viikon välein ja sen jälkeen viitenä yönä viikossa.

- Nyt ei enää tarvitse odotella aineiston päivittymistä. Omakoira-palvelussa ja Kennelliitossa tehtävät muutokset päivittyvät heti. Tämä koskee muun muassa rekisteröintejä, omistajamuutoksia, valionarvoja ja muita titteleitä sekä terveystutkimuksia, Koiranet-projektipäällikkö Jaana Haarni sanoo.

Omakoira-palvelussa koiranomistaja voi antaa luvan nimensä ja kotipaikkansa julkaisemiseen jalostustietojärjestelmässä. Tietojen julkaiseminen auttaa etenkin koirien katoamistapauksissa. Kun koira etsitään järjestelmästä rekisterinumeron tai tunnistusmerkintänumeron perusteella, myös omistajan tiedot löytyvät.

Jalostustietojärjestelmä on avoimesti selailtavissa oleva tietovarasto, josta voi myös suorittaa monipuolisia hakuja koirien tiedoista.

http://jalostus.kennelliitto.fi/

Seppo Koivula
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1040
Liittynyt: 13.12.2005 13:12

Jalostustietojärjestelmä myös ruotsiksi ja englanniksi

Viesti Kirjoittaja Seppo Koivula » 22.11.2012 09:28

Jalostustietojärjestelmä myös ruotsiksi ja englanniksi
http://www.kennelliitto.fi/FI/jalostusj ... tusivu.htm

Espoo, 20.11.2012 - Kennelliiton koiratietoja sisältävästä jalostustietojärjestelmästä on julkaistu nyt myös ruotsin- ja englanninkielinen versio. Kennelliiton järjestelmä on sarallaan uranuurtaja. Kun Suomessa tutkitaan koiria perusteellisesti, tietojen julkaiseminen palvelee niin koirankasvattajia kuin uutta koiraa hankkiviakin. Palveluun ei tarvitse kirjautua, ja koirien tiedot ovat vapaasti selailtavissa.

Kennelliiton jalostustietojärjestelmä on avoin tietovarasto, josta voi koirien sukutaulujen lisäksi hakea koirien terveystilastoja, sukusiitosprosenttia, koe- ja näyttelytuloksia sekä tuoreimmat rekisteröityjen ja tuontikoirien määrät. Järjestelmästä voi etsiä mm. koiran rekisteröintipäivän, omistajatiedon, jos tiedon näyttämiseen on annettu lupa tai kasvattajan nimen, jos näyttämiseen on kasvattajan lupa.

Jalostustietojärjestelmässä on myös mahdollista hakea koiria tunnistusmerkintätiedolla. Siitä on hyötyä koiran katoamistapauksissa varsinkin, jos omistaja on antanut luvan näyttää nimensä koiran omistajatiedoissa.

Koiran kohdalla voidaan näyttää tieto koiran kuolemasta, jos omistaja on tehnyt ilmoituksen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelussa. Näin pystytään keräämään tietoja rotujen eliniästä.

Omakoira-palvelussa ja Kennelliitossa tehtävät muutokset päivittyvät järjestelmään heti. Tämä koskee muun muassa rekisteröintejä, omistajamuutoksia, valionarvoja ja muita titteleitä sekä terveystutkimuksia, Koiranet-projektipäällikkö Jaana Haarni sanoo.

Lisätietoja:
Koiranet-projektipäällikkö Jaana Haarni, Kennelliitto, (09) 8873 0268


Kennelliiton jalostustietojärjestelmä on avoimesti selailtavissa oleva tietovarasto, josta voi tehdä monipuolisia hakuja koirien tiedoista. Jalostustietojärjestelmä sisältää yli miljoonan koiran tiedot
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

Omakoira on Kennelliiton henkilöjäsenille tarkoitettu sähköinen palvelu. Omakoirassa jäsenten on mahdollista päivittää omia yhteystietoja sekä tehdä omistajailmoituksia ja -muutoksia. Lisäksi palvelussa voi muun muassa muuttaa Koiramme-lehden tilausvaihtoehtoja, rekisteröidä pentueen tai tuontikoiran, allekirjoittaa kasvattajasitoumuksen, anoa kennelnimeä, maksaa jäsenmaksuja ja koirarekisterilaskuja, tehdä valionarvoanomukset ja jalostusoikeuden siirrot sekä ilmoittaa koiran kuolleeksi.
https://omakoira.kennelliitto.fi/jasentiedot/login.aspx

Vastaa Viestiin