tammisaari

Tapahtumien jälkipelit. Tällä voit käydä keskustelua SSK:n tapahtumien tiimoilta.

Valvoja: Maarit Seppänen

nika

tammisaari

Viesti Kirjoittaja nika » 23.2.2004 13:05

mikäs paikka tämä tammisaari on,kun siellä tehtaillaan oikein urakalla ykkösiä?.

tilastonikkari

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja tilastonikkari » 23.2.2004 16:43

Kun olosuhteet ovat hyvät ja riistaa löytyy ja sitä osataan käsitellä oikein
ja lisäksi on paikalla paljon hyviä koiria eivätkä ohjaajatkaan ole kokemattomammasta päästä niin tulostakin syntyy. Muualla ei taida nyt olla kokeita, joten kaikki tiet vievät Tammisaareen. Paljon kuuluu käyneen
myös epäonnistumisia sielläkin. Jos koira on kunnossa, niin ykkösenhän siltä saa vaikka Kivennavalta.

markku laulumaa

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja markku laulumaa » 23.2.2004 18:21

" SSK.:n koesäännöt mahdollistavat useammankin koiran palkitsemisen samassa kokeessa, mikäli koirien taidot sitä edellyttävät.
Koirille jotka osaavat metsästää, täytyy koesääntöjen puitteissa antaa niille kuuluva palkinto. Muuten voidaan siirtyä kilpailuarvosteluun, jolloin palkitaan vain päivän paras koira."
Tässäpä terveiset Tammisaaren Norrbyn kartanosta riistanhoitaja, ylituomari Osmo Ruoholta.

Sotka

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Sotka » 23.2.2004 19:14

Paikalla olleena (koetoimitsia) voin vastata puolestani seuraavaa.

Ensinnäkin lauantain koirat jotka palkittiin saaivat varmasti kaikki ansionsa mukaan. Olosuhteet olivat mielestäni kovahkot koska tuuli oli ajoittain erittäin voimakas, mutta hienot koirat omistajineen selvisivät siitäkin.
Maastot ovat hyvät tosin lunta olisi saanut olla vähemmän ja lintuja kohtuullisesti, ei liikaa.

Lauantaina starttasi 12 koiraa ja tulokset puhuvat puolestaan.
Ykkösiä - 4kpl
Kakkosia - 4kpl
Kolmosia - 1kpl
Keskeyttäneitä/keskeytettyjä - 3kpl.

Sunnuntain osalta seuraavaa.
Ykkösiä - 1kpl
Kakkosia - 1kpl
Kolmosia - 0kpl
Keskeyttäneitä/keskeytettyjä - 6kpl

Se että lauantaina on mennyt noin hyvin johtuu pitkälti siitä että suurinosa
ohjaajista oli erittäin kokeneita ja kisasivat myös kokeneiden, korkeatasoisten koirien kanssa - Tarkastelehan heidän tuloksiaan aijemmista kokeista!!!!!!!!
Niinpä sinäkin Nimim. Nika voit saada jonkinlaisen kuvan tästä kokeesta???

PS. Tervetuloa ensi sunnuntaina tutustumaan tammisaaren "tehtaaseen" pidämme kauden viimeisen kokeen ja hymyssä suin:)

mauri harju

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja mauri harju » 23.2.2004 21:28

Paikallaolleena olen herrojen Ruoho ja Sotkasiira kanssa aivan samaa mieltä. Kenttähän on avoin kaikille, joten mukaan vaan joukkoon tummaan,
eli härkää sarvista kun härkä on paikalla, eli kokeet loppuu, kohta taas sinivuokot kukkii, joten jos koira pelittää niin Tammisaareen vaan ja äkkiä.
Nopeat syö hitaat kuten sananlasku kuuluu.

erkki

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja erkki » 24.2.2004 06:58

Tietokantaan on tulossa mielenkiintoinen uusi kyselytoiminto: Koetulosten analysointi.

Sillä käyttäjä voi, niin halutessaan, katsoa esimerkiksi millaisia tuloksia tietyssä koepaikassa on saatu, keitä olivat tuomarit, missä kokeissa ohjaajat käyvät, millaisia palkintoja tietty tuomari on antanut, keneltä kukin on ykkösensä saanut j.n.e.

Käyttäjä voi vapaasti yhdistellä hakutekijöitä

- päivämäärä
- koepaikka
- koenumero
- tuomari
- koiran nimi
- koiran omistaja
- koetulos
- rotu

Viimeistään tällä hakutoiminnolla aukeaa onko eri asioilla yhteyttä toisiinsa.

nika

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja nika » 25.2.2004 15:58

älkää te hyvät ihmiset hermostuko, anteeksi kysymykseni asettelua. sotkan kirjoituksessa selvisi hyvät maastot ja paljon lintuja. hyvähän se on että koirat/ ohjaajat ovat iskussa jo alkuvuodesta.seuraan mielenkiinnolla koiria miten ne jatkossa pärjäävät. paljonhan siellä oli tuomariskaartia että eiköhän se arvostelu ole pelannut. kiitosta vaan kutsusta, mutta en ole oikein kiinnostunut kokeissa rampaamisesta ja ei kylläkään ole pelaavaa koiraakaan.

[%sig%]

blaah

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja blaah » 25.2.2004 16:26

juttuja kuulleenna että sunnuntaina herra tuomaria ja koetoimitsijaa vaivannut krapula olisi kuulemma pilannut joittenkin osanottajien tunnelmaa....Admin: Jutut ovat kovin useasti vain juttuja eikä niiden tueksi ole ollut mitään näyttöä. Koetoimikunta on oikea osoite jos valittamisen aihetta ja näyttöä sen tueksi löytyy. Ylituomarikunta suhtautuu kuvatun kaltaisiin tietoihin hyvin vakavasti jos siihen on aihetta.

Kannattaa muuten miettiä kaksi kertaa millaisia puolitotuuksia kirjoittaa jo mahdollisten jälkiseuraamusten vuoksi. Nimimerkinkin takaa kirjoittaja on tarpeentullen tunnistettavissa varsin nopeasti kuten on tässäkin tapauksessa.

Jari Räsänen

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Jari Räsänen » 26.2.2004 19:28

Paikalla olleena, voin vain yhtyä Ruohon, Harjun ja Sotkasiiran mielipiteisiin.
Kokeneita ohjaajia, hyviä koiria ja hyvin lintuja, varsinkin niitä löytäville koirille. Kuten lukea tilastosta saa, niin ei kaikki niitä ykkösiä saanut, vain ne jotka sen ansaitsivatkin. Kaikilla on vapaa oikeus osallistua. Tervemenoa ja suuta/tekstiä supummalle.
Tulee vaan mieleen oikein hyvä sananlasku: tyhjät tynnyrit kolisee kaikkein eniten.

[%sig%]

Leo Laitinen

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Leo Laitinen » 29.2.2004 12:47

Suuret kiitokset vielä Osmo Ruoholle ja esikunnalleen loistavasti järjestetyistä kokeista Tammisaaressa 21.2. ja 22.2. 2004! Olosuhteet ja kaikki järjestelyt olivat ensiluokkaiset. Koemaasto oli erittäin mielenkiintoinen ja haastava niin koiralle kuin ohjaajallekin. Myös linnut olivat “hyviä” osaten kätkeytyä, painautua, juosta ja lentää. Mitä tulee jonkun katkeroituneen liikkeelle laskemiin huhuihin tuomarina toimineen Ruohon sunnuntaisesta krapulasta, voimme molempina päivinä paikallaolleina vakuuttaa, että väite on täysin vailla todellisuuspohjaa. Lauantai-iltana ja vielä yölläkin Osmo huolehti paikalla majoittuneiden hyvinvoinnista korrektin isännän tavoin selvin päin. Varhain sunnuntaiaamuna hän kuljetti autollaan tyytyväisen oloisen Heikkisen Riston junalle ja oli ajoissa aamulla laittamassa meille maittavan aamiaisen tarjolle. Aamupuhuttelu oli innostava ja asiallinen. Sama linja jatkui koko koepäivän ajan. Myös kritiikki oli erittäin asiallinen. Kiitokset vielä Osmolle hienosta koeviikonlopusta Tammisaaressa! Törkeiden huhujen liikkeellelaskija etsiköön syytä huonoon tunnelmaansa peilistä!

Leo Laitinen, Juha Muilu, Hannu Liedes, Joni Heikkinen, Jari Kallio, Pertti Peippo

Aarnio Riitta

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Aarnio Riitta » 21.4.2004 09:10

On nika HIENO paikka!

Itsellä on nuori koira joka ei tehtaillut kolmosta parempaa Tammisaaressa koe kauden aikana toisaalla kylläkin kakkosen ja useemman nollaa.
Nollia paljolti kokeissa joissa oli muutenkin pula linnuista. (Oliko hyvä selitys?) Aloittelevalle ohjaajalle ja koiralle Norrbyn kartanon kokeet ja myös jahdit ovat ainakin vallan erinomainen paikka. Plääniä ja hyviä lintuja on. Ei tarvi tahkota sen yhden ja saman kukon tai kanan kimpussa kaikkien. ;o)
Eikä väliä ohjaajan sukupuolella! :o)

Ari jalonen

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Ari jalonen » 6.8.2004 22:59

Heippa kaikille,

Olen kilpaillut Kameradin kanssa yli 50 kaer-koetta 5 vuoden aikana. Välillä toimii koira, välillä taas isäntä, välillä maasto ja sää on suosinut. Usein on ollut koira kipeänä tai isäntä " nukuksissa" Monesti on kotimatkalla tullut haukuttua kaikki tuomarit, kun en ole nähnyt miksi suksi ei luista. Mutta, sitten kun nämä kaikki osa-alueet ovat olleet kunnossa, niin täyttymys tälle harrastukselle on tullut!!

Saimme Tammisaaressa yhtenä tammikuun viikonloppuna 2 x voi 1 ja kun en oikein uskonnut, että olimme sen tehneet, niin käytiin vielä tarkistamassa paikkaa ja kuntoamme helmikuussa 1 x voi 1 lisää.

Kiitos kaikille jotka kuluneiden vuosien aikana ovat neuvoneet ja auttaneet minua ja Kameradia eteenpäin harrastuksessamme. Ja suuri kiitos Reijolle kärsivällisestä kasvatustyöstä.
Käykää Tammisaaressakin!!!
Hyvää alkanutta metsästystä kaikille ja käykää kokeissa!!

Terveisin : Ari Jalonen

[%sig%]

Eija

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Eija » 11.8.2004 13:50

Onneksi olkoon Ari, olisin onnitellut livenä viime lauantaina mutta uutiset hienosta menestyksestä ei ollut kantautunut vielä korviini...

Onnea myös kasvattajalle, Reijo Parviainen tekee hienoa työtä!

Malla

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Malla » 3.3.2005 09:30

Tässäpä vähän tietoa Tammisaaren 2004 – 2005 kauden tapahtumista.

Kaudelle 2004 – 2005 Tammisaareen anottiin 22 KAER – koetta, joista 14 toteutui. Kauden aikana Tammisaaren kokeissa starttasi yhteensä 142 koiraa ohjaajineen, joista VOI – luokassa kisaili 40, AVO – luokassa 76 ja NUO – luokassa 26. Tulokset luokittain näyttävät seuraavilta:

1. palkinto 2. palkinto 3. palkinto Suljetut Hatun nostot
VOI 9 9 6 9 7
AVO 11 15 14 25 11
NUO 8 8 5 3 2
Yht. 28 32 25 37 20

Onnittelut kaikille kokeissa tuloksia tahkonneille, sekä tietysti aspiranteille, joista saimme uusia ylituomareita.

Suurkiitokset Norrbyn kartanon isännälle riistarikkaista maista, joita saimme kauden aikana käyttää, sekä tietenkin Osmo Ruoholle hyvin hoidetuista tiluksista ja tuomaroinnista. Kiitokset myös muille kauden aikana tuomareina toimineille; Matti Silvennoinen, Mauri Harju, Jari Kallio, Teuvo Laine, Jyrki Laikkola, Heikki Nygren ja Esko Siiriäinen, sekä Teille kaikille kokeisiin osallistujille.

Koetoimitsijana, maasto-oppaana, ampujana, kisailijana ja välillä saunamajurinakin toimineen Sotkan emäntä poistuu nyt takavasemmalle odottelemaan seuraavaa kautta…

Kelkkailemaan lähteneen Sotkan puolesta

Malla

Malla

Re: tammisaari

Viesti Kirjoittaja Malla » 3.3.2005 09:35

Pikkusen meni taulukko nippuun, mutta josko tämä nyt näyttäisi paremmalta...

1. palkinto 2. palkinto 3 . palkinto Suljetut Hatun nostot
VOI 9 9 6 9 7
AVO 11 15 14 25 11
NUO 8 8 5 3 2
Yht. 28 32 25 37 20

Malla

Vastaa Viestiin