Päänäyttely 2005

Tapahtumien jälkipelit. Tällä voit käydä keskustelua SSK:n tapahtumien tiimoilta.

Valvoja: Maarit Seppänen

veijo toimela

Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja veijo toimela »

Eikö kelhän ole tietoa/tuloksia (paitti bretoneista oli rotusivuilla kuvat ja joitain tuloksia) tämän vuojen Päänäyttelystä? Olis mukava tietää rotujen parhaat vaikka virallisia tietoja ei ihan heti kennelliitosta tulekhan. En ainakhan itte löytäny näiltä sivuilta, onko jossaki muualla "koostetta"?

Luulen, että muitaki kiinnostaisi.

Tomppav

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Tomppav »

Etkä väärin luule!! Mukava ois tosiaan katella koirien koirien tuloksia.

Turisti

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Turisti »

Pistäydyin Saksanseisojakerhon päänäyttelyssä elämäni ensimmäistä ja hyvä, jos en viimeistä kertaa. Täytyy sanoa, että harmitti suuresti vähäinen ellei jopa olematon panostus toiminnan ja rotujen esittelyyn. Erikoisnäyttely on loistava tilaisuus tuoda järjestön toimintaa ja rotujen ominaisuuksia mahdollisen näyttely-yleisön tietoon hyvässä valossa, mutta ilmeisesti tätä mahdollisuutta ei Saksanseisojakerhon parissa ole haluttu hyödyntää. Minkäänlaista materiaalia koskien kerhon toimintaa tai rotuja ei ollut saatavana. Yhtään tuoretta kerhon lehteä ei myyntistandiltä löytynyt eikä myöskään vuosikirjaa. Näitäkin olisi hyvä olla esillä, että järjetöön vielä kuulumattomat rotujen harrastajat ja mahdollisesti kanakoiran hankintaa harkitsevat ihmiset voisivat halutessaan tutustua kerhon jäsenistölleen tarjoamiin julkaisuihin ennen mahdollisen liittymispäätöksen tekemistä.

Toki tässä tapahtumassa yleisön paikalle tuloa oli jo selvästi pyritty ehkäisemään varsin kalliilla pääsylipuilla. Normaalissa ulkonäyttelyissä pääsyliput ovat viime vuosiana olleet kahden kolmen euron luokkaa ja tässä erkkarissa sitten huimat viisi euroa. Ei sekään omiaan houkuttelemaan paikalle suurta yleisöä (toki myönnettävä on, että samalle viikonlopulle samaan kaupunkiin osuneet agilityn sm-kisat loivat varmasti hieman epäreilun kilpailutilanteen mitä yleisön kiinnostukseen tulee). Omien rotujen parissa olen myös tottunut siihen, että erikoisnäyttelyihin on vapaa pääsy. Kyllä ne mahdolliset näyttelypaikasta johtuvat kulut on katettavissa muutenkin. Jos ei ilmoittautumismaksuista (ovat erikoisnäyttelyssä suunnileen samat kuin SSK:lla) kerry riittävästi ylimääräistä kustannusten kattamiseen niin oheistuotteiden myynnistä tai paikan päällä liittyvien uusien jäsenten jäsenmaksuista sitten. Kohtuullisen piikin liittyvien jäsenten määrässä erikoisnäyttely viikonloppu kuitenkin aina saa aikaan.

Paikka oli hyvä, kehätoimitsijat tuntuivat osaavan asiansa ja tuomarit vaikuttivat varsin asiantuntevilta. Sääkin suosi eli sinällään varsin onnistunut näyttely. Niin paljon enemmän näistä erikoinäyttelyistä voisi rotujärjestö kuitenkin hyötyä, että pakko oli oman kokemuksen pohjalta kommentoida osaa järjestelyistä varsin kriittiseen sävyyn.

[%sig%]

jussi järvinen

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja jussi järvinen »

Täytyy muistaa että nämä koirat ovat METSÄSTYSKOIRIA ja tämä hyppely kehässä on vain pieni osa toimintaa.
Osalle toki tärkeääkin ja se sallittakoon, onhan tämä myös sosiaalista toimintaa.
Mutta pääsymaksuista sun muista kuluista joita yleisöltä muka on kerätty väärin perustein on mun mielestä pelkkää höpinää, eihän sinne ole pakko mennä jos moinen euromäärä jotain rassaa.
Jos joku on tämän ryhmän koiraa ottamassa tai on kiinostunut koirista niin tietoa kyllä löytyy ja julkaisuja jos niitä joku haluaa.
Vai pitäskö erikoisnäyttelyssäkin jakaa mainoksia kuin asuntomessuilla tai maatalousnäyttelyssä....

[%sig%]

Tököttäjä

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Tököttäjä »

Turistille: Tämä harrastus ei ole persaukisten hommaa!!!!!

Turisti

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Turisti »

Sepä se, että metsästyskoiria. Erikoisnäyttely olisi hyvä tilaisuus kertoa vähän seikkaperäisemmin suurelle yleisölle nimenomaan metsästyskäytöstä ja -kokeista. Siksipä ne "mainokset" eivät välttämättä ole niin hirveä vääryys rotua kohtaan, kun äkkinäinen saattaa ajatella. Semmoisiin, kun voi painaa tietoa myös rotujen "huonoista" puolista, jotka eivät joka ihmiselle koiran hankintaa harkitessa tule mieleen. Toki näiden rotujen kasvattajat varmasti tekevät ansiokasta työtä pennun kysyjiä opastaessaan, mutta osaltaan voisi tätä taakkaa heiltä keventää jakamalla asiallista tietoa rodusta laajemmaltikin. Keskimäärin varmasti erkkariin tulevat ovat vähän valikoidumpaa porukkaa kuin tavallisissa näyttelyissä käyvät omaa koirarotuaan mahdollisesti etsivät tallaajat, mutta on poikkeuksiakin ja mielellään näille poikkeuksille soisin kunnon informaation tarjoamisen roduista ja harrastuksesta. Itselle visiitti KAER-kokeeseen oli tuhat kertaa parempaa pr työtä kuin tämä näyttely, mutta ihan kaikkia ei metsään tuosta vaan saa mönkimään ja varsinkin ne perheen ei metsästävät (etenkin lapset) varmasti myös mielellään tutustuisivat rotuun muuallakin kuin koiran varsinaisessa työtehtävässä. Metsästyskausi on kuitenkin aika lyhyt ja koiran soisi olevan mieleistä seuraa muillekin perheenjäsenille.

Vaikka harrastus ei olisi persaukisten hommaa voisi siihen tutustuminen moista olla. Joistakin persaukisista joskus tulee varakkaita. Sitä paitsi "where there is a will, there is a way".

Aika odotettava reaktio seisojaväeltä tässä on jo tullut esille, mutta esittämäni mielipiteen kumoamisen sijaan toivottavasti edes joku ajattelee asiaa vähän lähemmin ja huomaa, että ehkä siitä voisi edes jotain soveltaa seuraavassa vastaavassa tapahtumassa käytäntöön.

[%sig%]

Jyrki Simola

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Jyrki Simola »

Olen "turistin" kanssa monilta osin samaa mieltä. Tälläisen tilaisuuden rotujemme markkinointiin olisi voinut käyttää hyväksi. Ja jakaa oikeata informaatiota roduista ja niiden käyttötarkoituksista. Monille meistä koirat eivät ole vain metsästyskoiria, vaikka ne siihen tarkoitukseen on hankittukin. Monille, toivottavasti useimmille, koirat ovat osa perhettä, joista voivat nauttia myös muut perheen jäsenet, ei vain se haulikkoa kantava.

Minulta tuli näyttelessä kaksi kiinnostunutta kyselemään rodusta. Molemmat olivat tarkoituksella tulleet hankkimaan tietoa seisojista. Molemmat kiinnostuneet olivat metsästäjiä, toisella aikaisemmin pystykorva, toisella metsästyslinjainen noutaja.

Ja toivottavasti näitä "hyppelyitä" järjestetään jatkossakin, että pystymme erottamaan koiramme tosi toimissa poroista, supikoirista, lehmistä, rusakoista jne.

Persaukisten hommaa tämä ei ole ja silti meistä puolet on!

erakko

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja erakko »

Taidampa olla eksynyt ihan väärän harrastuksen piiriin! Miks ei kukkaan kertonut aikasemmin?!
~Pers Aukinen~

[%sig%]

Jyrki

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Jyrki »

Tarkastin juuri Kenon ja kuulun edelleen siihen huononpaan puoliskaan :-(

veijo toimela

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja veijo toimela »

Jyrki kirjoitti: "Persaukisten hommaa tämä ei ole ja silti meistä puolet on!"

...ei silti VAAN SEN TAKIA..

=o)

Mutta edelhenki niitä tuloksia ootelhan...

Intsi02

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Intsi02 »

Ei paljon vähempää voisi kiinnostaa, kenen puudeli on "sijoittunut" mitenkin. Sen sijaan kiinnostaisi tietää, kuinka paljon koiria oli ja millaisia laatuarvosteluja ne ovat saaneet. Mutta niitä tietojahan kai joudutaan odottelemaan vielä jonkin aikaa?

ReK

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja ReK »

Kyllä tulokset tulee, kestää vielä pari päivää.
Meillä järjestäjillä oli vaan sen verran kiireistä vielä sunnuntainakin, että hieman täytyy hengähtää, jotta saa taas ajatukset kasaan.
Pyrimme saamaan kaikista roduista näkyville kaikki sijoitetut koirat ja kasvattajaryhmät.
Kaikkiaan oli ilmoittautunut 319 koiraa, joista muutama jäi pois.
LKSS oli ilmoitettu 110 koiraa ja KKSS ilahduttavasti 69 koiraa.

"Keltanokka"

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja "Keltanokka" »

Voisitko vielä kertoa, mille sivulle tarkalleen ne tulokset tulevat ? Entä onko vesikokeiden tuloksia mahdollista saada näkyville?

Jyrki Leskinen

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja Jyrki Leskinen »

Tulokset tulevat Päänäyttelysivulle. Osakokeiden tuloksia ei ole tavattu julkaista. Tulevat sitten näkyviin kantaan, kun koira käy KAER-kokeessa.

koiria monta

Re: Päänäyttely 2005

Viesti Kirjoittaja koiria monta »

itse olin koirani(yhden niistä) kanssa näyttelyssä. Näyttely oli järjestetty hyvin ja toimitsijat ja tuomarit olivat asiallisia. Minua vain harmittaa aina se kaljan kittaaminen ym. toimita näyttelyssä ja koirien kanssa. Hävettää (itsekin lkss) saksanseisojien omistajien puolesta (niin kk kuin lk) Kun osa väestä pilaa koko homman tuolla. Sitä on vedetty kaljaa pää täyteen ja sitten vielä aloitetaan koirien kouluttaminen. Koirien pitää maata hiljaa paikoillaan (auringossakin ilman vettä) ym.. Minulla ainakin koirat ovat pääasia niin näyttelyissä kuin kokeissakin. toivoisin, että näihin puututtaisiin niin kokeissa kuin näyttelyissäkin. En halua yleistää, mutta valitettavaa mainosta tuollainen käytös on rodulle. Lisäksi toivoisin "piireihin" lämminhenkisempää ja koiraläheisempää näkemystä, eikä vain suorituksia ja tuloksia. Muistettaisiin, että se koira ei ole mikään esine! Kaikista kamalin on ollut lkss:n kasvattajien puolelta, että jos koira ei ollut hyvä kokeisiin ja näyttelyihin (pystyy kuitenkin elämään terveellistä ja hyvää elämää sekä metsästämään) pitäisi viedä se piikille ja tarjotaan jo uutta tilalle!

tämä on nyt hieman sekava kirjoitus, mutta lyhyesti;
kaipaisin ss-piireihin inhimillisyyttä ja koirista välittämistä koirana, ei vain tuloksina!

Juuri näiden piirteiden puuttumisen takia inhoan jaäädä näyttelyiden ja kokeiden jälkeen iltaa viettämään tai keskustelemaan ss-koiraväen kanssa.

[%sig%]

Vastaa Viestiin