Junkkarin noutolinnut

Tapahtumien jälkipelit. Tällä voit käydä keskustelua SSK:n tapahtumien tiimoilta.

Valvoja: Maarit Seppänen

Petteri_N

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

Kun yleensäkin noutojuttuja katselee, niin kyllä se noutava koira sieltä erottuu. Oli tipi sitten vasta tapettu riekko tai mädäntynyt fasaani.

Junkkarin noutolinnut olisi tietysti oltava kunnossa, mutta kyllä tuloksetta jääminen kertoo noutokoulutuksen keskeneräisyydestä tai noutovietin vajavaisuudesta.

aikuinen

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja aikuinen »

omien lintujen käyttö kertoo em. puutteista ?

Timop

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Timop »

... niin, itse otin peltopyyn mukaan pelkästään sen vuoksi, ettei joskus noilla lakeuksilla esitelty täysikokoinen fasaanikukko olisi tippunut suusta kesken noutosuorituksen / aiheuttanut turhia korjausliikkeitä suurin piirtein samankokoisella noutajalla...

Makitoja yms. muita vempeleitä käytellään harjoituksissa tekemään suoritukseen varmuutta. Kokeissa homma toivottavasti testataan kuitenkin asiaankuuluvalla otuksella... Tuo oma noutolintu taitaa ollakin oikeastaan ainoa tekijä koepaikalla mihin voi vaikuttaa, sää, maastot, lintukanta, engelsmanneissa parikaveri yms. on mitä on. Hyvänkin noutolinnun voi edellinen noutaja päättää perata suorituksensa aikana, tai kuten Järvisen Jussi kauniisti Muotkalla tässä muinoin sanoi, että "riekolta purskahtaa suolet helposti ulos, kun sen vauhdista nappaa suuhunsa..."

Petteri_N

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

"omien lintujen käyttö kertoo em. puutteista ?"

Millä ihmeen logiikalla saat tulkittua viestini noin?

aikuinen

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja aikuinen »

Eihän ne väärään paikkaan majoittuneet ihmiset koiransa puutteita tiedä,kun kotona omalla linnulla nouto onnistuu,vai oliko ne ensikertalaiset tuoneet oman noutolinnun mukanaan. Ei vaan meillä ajokokeissa...

erakko

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja erakko »

Ota tuosta nyt selvää...

Petteri_N

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

Juu, useimmilla meillä on sellainen koira, joka kotona toimii aina ykköspalkinnon arvoisesti, mutta kummasti sitten kokeessa sattuu aina jotain. Yleensä se jotain on vielä jostain muusta kuin koirasta johtuvaa... Toivottavasti meille ei kuitenkaan pesiinny sellaisia selityksiä kuin ajokoirapuolelta on saanut kuulla. Milloin on sieniä liika metsässä, milloin sattuu joutsenten muutto, milloin on lehtiä tippunut jäljelle, milloin on pihkaa valunut neulasista aamukasteen mukana maahan ja milloin taas sattuu koira öläkehtelemään tyhjää sängen pistellessä jalkoja... Mutta selityksiä olla pitää, oli laji mikä tahansa.

Mitä tuohon noutoon tulee, niin ihan siellä oikeallakin metsällä ollessa tulee tilanteita, jolloin se noudettava ei ihan vastaa niitä kotipihan noutolinnun ihannespeksejä. Siksi tuolla porukat puhuvat akkuporakoneista ja muista ihmeellisyyksistä. Kun noutolupa on tullut, niin koira noutaa, oli noudettava mikä vaan.

[%sig%]

Viestiä muokattu (19.10.05 21:12)

aikuinen

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja aikuinen »

Hyvä koira tuo vaikka järjestäjien tarjoaman linnun.Näinhän ne jyvät seulotaan akanoista ja näin sen olla pitääkin .

Minni

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Minni »

"Eihän ne väärään paikkaan majoittuneet ihmiset koiransa puutteita tiedä,kun kotona omalla linnulla nouto onnistuu,vai oliko ne ensikertalaiset tuoneet oman noutolinnun mukanaan. Ei vaan meillä ajokokeissa..."

Hmmm, meitäkö tarkoitit??
Ei ymmärretty sitäkään, että oma lintu olisi pitänyt mukana olla. Mutta eipä tuo meitä kyllä haitannut. Pitäisiköhän silti laittaa ehdotusta eteenpäin, että junkkarikutsuun ekakertalaisia varten myös maininta oman linnun mukaan otosta! ; )
Oli koirassamme puutteita jonkun mielestä tai ei, niin noudosta sitä ei ainakaan voi moittia, sillä 10 pistettä tuomari siitä antoi.

[%sig%]

aikuinen

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja aikuinen »

Tarkoitan sitä ,että ensikertalaisia ei valistettu majapaikan eikä noutolinnun suhteen.Lienee jotain sisäpiirijuttua .

Timop

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Timop »

Mielestäni aika vähän on yhteistä kokeiden kylmän linnun noudon kanssa ja metsästystilanteen noudon kanssa... Kylmän linnun nouto on mielestäni täysin koulutusasia, metsästystilanteeseen liittyy primitiivisiä reaktioita.

Junkkari-ikäisinä (ja myöhemminkin) on koirat eri kehitys- ja koulutustasolla. Osa ohjaajista ei varmaankaan ole ymmärtänyt aloittaa noutotreeniä ajamalla autolla pariin kertaan linnun yli, repimällä vähän suolia ja lihat esille houkutukseksi, syöttämällä puolet siitä naapurin shäferille, kun säännöissä kumminkin lukee, että linnun pitäisi vastata juuri pudotettua. Luultavasti osa Junkkarin ohjaajista ei tällaisella "taitotasolla" toimivaa noutajaa tiennyt tarvitsevansakaan.

.. mutta toisaalta yritin tuossa mennä talvena SSK:n talvikokeissa noudattaa tuolta "nuorikoltani" sauvaa, kun menin typeryyksissäni sellaisen päästämään kädestäni erän alussa jyrkässä sivurinteessä eikä tehnyt mieli lähteä laskemaan vaivalla noustua rinnettä alaspäin... Meni kyllä etsimään, muttei vielä ymmärtänyt, että sauvakin kuuluu tarvittaessa noutokalustoon...

Timop

Re: Junkkarin noutolinnut

Viesti Kirjoittaja Timop »

... niin, tuo edellinen ei koskenut suoranaisesti menneen Junkkarin noutolintuja. Itse en suuremmin noita noutolintuja katsellut, koska oli oma lintu mukana.... (2 kappaletta taisi ryhmällämme niitä olla). Kohtuukokoisilta näyttivät, joten olisi sen noudon noilla voinut tehdä. Mutta kun se peltopyykin oli jo sulatettu ja Pohjanmaalle asti raahattu...

Mutta jos "koeuraa" mielii, niin tuon tyyppisiä siellä saattaa tulla vastaan. Vesitöissä on muutaman kerran ollut oksennus herkässä...

En sitten tiedä, johtuiko linnuista vai jostain muusta, mutta ainoana ryhmässäni sain täydet pisteet...

Vastaa Viestiin