Haku hajosi

Haku kanakoiran ominaisuutena. Pohjana ovat vanhat viestit.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Antti H.

Haku hajosi

Viesti Kirjoittaja Antti H. »

Pitkäänhän tässä on hyvin mennykkin :-).
Tänä syksynä koiran haku on hajonnu ihan käsiin. Tämä meikäläisen reppukoira (4,5v bretoni) on vissiin päättäny ruveta mettästään yksikseen. Eli hyviä vinkkejä kaivataan mitä tehdä.

Aikasempina vuosina esittäny hienoa hakua. Myötätuuli on aina ollu pikkasen epävarmempi, mutta ei ole väliinjättöjä tullu => homma toimii. Vastasessa homma on toiminu enemmän kun hyvin ja yhteys on säilyny koko ajan.

No annas olla kun syksy -04 alko. Aivan tajuttomia luoveja ja tulee minun jälkiä pitkin sitten viimein paikalle. Varsinkin aina aamupäivä on pahinta aikaa. Välillä oikeesti alkaa harmittamaan isolla V:llä. Myötätuulihausta ei voi puhuakkaan eli ei mittään järkee. Ja pahinta on tuo yhteydenpito, välillä näyttää, että ei kiinnosta pätkääkään missä ukko kulkee. Tämäkin oli aiemmin ihan toisin. Ja minä kun luulin, että tänä syksynä reenataan tiedotusta :-|

En oo käyttäny pilliä ollenkaan. Ainostaan suunnan muutoksesta vislaan yhden kerran.

Aina välillä on kuitenkin valonpilkahduksia varsinkin kun pahin terä on juostu pois, mutta kovin harvoin. Ajattelin ensin, että tämä on tämmöstä alkusyksyn toilailua, mutta nyt alkaa jo huolettaa. Parin viikon päästä lähetään tunturiin niin josko siellä selviäis mitä se oikeesti tekkee niillä luoveilla.

Antti & Reppukoira

Ture Woltter

Re: Haku hajosi

Viesti Kirjoittaja Ture Woltter »

Jos tottelee pilliä niin niin rajoita hakua sillä konstilla,elikkäs aina kun koirasi häipyy peitteisessä niin muutama sekunti ja totinen töräys pillillä sitä kun teet jonkun aikaa niin saattaapa rekku palata ruotuun !

Antti H.

Re: Haku hajosi

Viesti Kirjoittaja Antti H. »

Juu kyllä pilliä tottelee hyvinkin. MIetin tuota pillin käyttöä, mutta oli pelko, että koira oppii siihen, että ukko tietää miten pitää kulkee ja sitten kun ei pillitäkkään niin lähtään taas huitelemaan.

Kokeilen tuota kuitenkin nyt lapissa viimestään. Alkuun ainaskin ihan pikkupätkä ja yrittää löytää se tietolintu, niin kun Erkki mulle mailissa ehdoteli.

Tuosta pillityksestä tuli mieleen, miten velipojan entinen koira käyttäytyi kun sitä rupesi pililllä rajottaamaan. Yhtä-äkkiä rupes muka tulemaan hirveen hyviä hajuja jostain ja kun pääsi mielestään piiloon niin lähti painamaan kun viitapiru :-)

Petteri_N

Re: Haku hajosi

Viesti Kirjoittaja Petteri_N »

Meillä tuo haun repeäminen toissa ja viime syksynä liittyi ihan selkeästi lintujen vähyyteen. Koira kun vielä sai sieltä luovin päästä seisonnan ja ukko sattui sieltä koiran löytämään, niin hommahan vain vahvistui. Männyssä istuttiin monta kertaa, koira kyllä hätääntyi, mutta kun ukko taas löytyi, niin sama ralli. (Tässä muuten yksi vinkki, jota voit kokeilla, nouse piiloon koiraltasi kun se on kadoksissa.)

Tänä syksynä homma on kuitenkin toiminut kun olemme alkusyksystä lähtien saaneet ihan hyvin lintuja eteemme. Lieneekö myös koira hoksannut, ettei näitä ilman ukkoa reppuun saa. Vieläkinhän se toki välillä käy naapuripaliskunnassa, mutta hyvin harvoin.

Meillä pillikuuri ei tuottanut kuin negatiivista tulosta. Koira hämmentyi ja ukko hiiltyi. Lisäksi koiran oli entistä helpompi jättää yhteydenpito ukon huoleksi. Työnsin pillin sinne missä pippuri ei kasva.

Tiedän kyllä tunteesi tuossa tilanteessa. Ennen kuin koiran on edes päästänyt irti, niin jo valmiiksi alkaa kyrsimään. Ei ole metsästyksessä paljon hohtoa kun jo metsään mennessä *ituttaa...

Ei auta kuin toivoa ja kokeilla näitä kikka kolmosia. Yritäpä vaikka tuota kuuseen kapuamista, äläkä tule hevillä alas. Pysy hiljaa sitten siellä ettei koira hoksaa, äläkä välitä jos jonkun pystykorva luulee sinua elämänsä metoksi ;-)

Antti H.

Re: Haku hajosi

Viesti Kirjoittaja Antti H. »

Nonni! Haku löyty sittenkin lapissa ja sen jälkeen toimi myös kainuulaisissa pusikoissa.

Koiran onkelma taisikin olla puurtaminen hajujen kanssa. Tunturissa näki, että koira tuuskasi hajut liian tarkkaan ja kulkeutu niiden perässä pitkille luoveille (eli lähti hakemaan lisää hajua kauempaa). Viheltämällä sai koiran kuitenkin pois. Tosin yritin kyllä välttää pillitystä.

Loppuviikolla mentiin jo taimikko puskissakin tosi hienolla haulla. Jostain syystä tuuskaamista ei enää esiintyny. Tietenkin sen kauden piti loppua nyt :-(

Harmi kun nuo tunturit on niin kaukana. Moni asia on selvinny tuolla....

Vastaa Viestiin