SSK:n talvikokeet 2012

Keskustelua kaikesta KAER-kokeisiin liittyvästä. Esim. säännöt, toteutus, tavat. Tänne tiedotus Kaer ja vesikokeista!

Valvoja: Maarit Seppänen

Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta »

Metsähallitus on rajoittanut ”etelänmetsästäjien” metsästys ja koetoimintaa ylälapissa.
Lupia myydään vain kolminkertaiselle metsästäjämäärälle siihen nähden kuin kunnan alueella asuu kulloinkin eronneita ja karanneita vastakkaisen sukupuolen edustajia.
Perusteluksi on mainittu: kaksi kolmasosaa, joko ilta-arvonnoissa huonommin menestyneet tai muuten vain ko. riennoista estyneet tai ennestään jo tiukaan varauksen alla elävä joukko, avittaa ravitsemusliikkeiden taloutta mielellään valomerkkiin asti. Ja se vapaa ja onnekas pienempi osajoukko avittaa paikallisia baarinomistajien taloutta poiketessaan hiusten ojennuksella ja aamukaffella lähibaarissa, ennen ”viralliseen” majapaikkaansa saapumistaan…. ja ennen valmistautumistaan uuden päivän koitoksiin, mitä ne sitten ovatkaan. Voimassa ovat tämän lisäksi entiset saaliskiintiöt ja rajoitukset kokeisiin osallistumattomille.

Tämä näin huhtikuun ensimmäisenä päivänä, eli syö silliä ja juo kuravettä päälle, niinhän se hokema kait oli.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Viittasin jo tuossa vastauksessani, etten tunne tätä kyselijää, Miikka Laaksoa.Itelläni on koko ajan ollut ajatus tästä "etelänmiesten kiintiöstä" mutta lupasin kysellä asian oikeaa laitaa koetoimitsijalta, joka viittasi Suomen lakiin. Kyllähän se vastaus tuolta ylempää sivulta löytyy, jos aavistaa kysyjän taustan. Tämä on niitä tyypillisiä 1.4. juttuja. Terveisiä vielä Anulle.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Toivottavasti asia ei ole jäänyt epäselväksi muille - kommentti ei siis tarkoittanut koeosallistujia.
No, milloinkas ne tamperelaiset ja turkulaiset olisivat toisiaan täydellisesti ymmärtäneet... :wink:
Kiireellisissä tapauksissa minut tavoittaa parhaiten puhelimitse p.040-7512060
Kuva

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Ainakin itellä on asia kirkkaan ohella selvänä mielessä. Kaikille hyvää pääsiäistä.

Miikka Laakso
Pentu
Viestit: 3
Liittynyt: 16.7.2011 21:17

Viesti Kirjoittaja Miikka Laakso »

"Hieno foorumi". Hyvää hyvyyttäni kysyin maastoja ettei menisi kenelläkään koe pipariksi samoissa maastoissa liikkumisen vuoksi. Vastauksena kaikkea muuta ku asiaa. Eipä siinä, ei kysytä toiste. Oikeat maastonvalinnat oli, ei näkynyt ketään.

Pasi Rintaniemi
NUO-luokan keskustelija
Viestit: 12
Liittynyt: 23.11.2005 13:38
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pasi Rintaniemi »

Itse noin 15-20 vuotta pyörinyt näissä touhuissa mukana ja todellakin välillä teen itse enkä kysy keneltäkään mitään, pääsee paljon helpommalla. Ja me kaikki voimme miettiä pitääkö etusivun lause paikkaansa "tervetuloa koirasi kanssa reipashenkiseen joukkoomme" Siinä pohdittavaa pääsiäisen pyhiksi.

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 482
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

Suuret kiitokset Miikka että kysyit ja huomioit meidän kokeet! :D
Lajin luonteesta ja kulloinkin vallitsevien sääolosuhteiden(kantaako hanki jossain paremmin kuin muualla) ja lintukantojen vuoksi ei ennalta kuitenkaan mitään maastolistoja voi antaa. Tässä suhteessa talvikokeiden maastokartoitukset poikkeavat täysin sulan maan kokeista. Taas tänäkin vuonna koemaastot varmistuivat vasta koepäivien aamuina. Illan ja yön aikana tiedetään suurinpiirtein se seuraavan päivän sää - onko tulossa ok keli vai lumimyrsky vai -35 astetta pakkasta. Samoin toisen päivän koemaastoihin vaikuttaa edellisen päivän raportointi maastoista. Tänä vuonna Muotkalta lähti viisi koeryhmää/päivä (=40 ohjaajaa koirineen); saksanseisojaväkeä ja kuumia koiria. Tulevia vuosia varten antaisinkin ohjeistuksena, että kannattaa soittaa koetoimitsijalle aamulla aikaisintaan kahdeksan maissa, niin sillä konstin asia selviää. Pahoittelen, jos järjestelyt ovat aiheuttaneet jollekin mielipahaa.
Aurinkoista kevättä toivottaen, Marja. 8)
Kuva

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Kyllä sinä Miikka aivan oikein teit, kun kysyit maastoista. Koetoimitsijalla on noinkin isojen kisojen maastojen valmistelussa hommia aivan riittämiin. Koetoimitsijan asema ei ole niitä kiitollisimpiä virkoja muutenkaan. Jos lintuja ei löydy, niin koetoimitsijaahan siitä yleensä syytetään, vaikkei hänkään niitä tyhjastä voi taikoa. Peltokokeet ovat asia erikseen, koska linnut ovat useasti "paikallisia". Muutaman kerran on itsellenikin kokeissa käynyt niin, että joku on metsällä samoilla seuduilla missä kisaillaan. Metsäkokeissa siitä koituu vakava haitta kokeen onnistumiselle. Tämä koemaastojen kunnioittaminen on periaatteessa muitakin koirakisoja kattava ajatus; esim ajokokeet ja hirvihaukkukokeet ilmoitetaan paikallisille metsästäjille ennakkoon ja ainakin metsästysseurat käytännössä rauhoittavat alueet silloin muulta vastaavalta touhulta. Niin, että jatkossakin :kysyvä ei tieltä eksy. Hyvää pääsiäistä ja tulevaa koe ja jahtikautta kaikille sekä etelään, että pohjoiseen.

Ilkka Korhonen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 16
Liittynyt: 24.1.2007 00:01

kiintiöstä

Viesti Kirjoittaja Ilkka Korhonen »

Kun olin nuita maastoja katselemassa, niin vastaampa Marjan puolesta. Ainakin minä luin suomenkielelläni asian siten, että kysymys oli, mihin maastoon voi mennä ettei häiritse kokeita. Marja vastasi koskien tilannetta asiassa ennen koetta ja kokeen aikana, koska molemmat vaikuttavat kokeiden onnistumiseen. Tähän kiintiöt vaikuttavat eli VP:n luvissa on kiintiöt mitä paikallisilla ei ole. Näin ollen maastosta ei ennen koetta pitäisi voida ampua lintuja yhdettömiin yhden miehen toimesta turistimetsästäjien luvilla. Pataljooona yhtä aikaa ehkä sen voisi saada aikaan, mutta joka suksien päältä lintuja lentoon ampuu ja vain täydellisistä lintutöistä nostoineen, ei ole uhka lintukannalle. Tiedän sen kokemuksesta. Humori palikalla, jolla se kuuluu...Toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä!

Ilkka K.
KATU-puolella koetoimitsijana

mauri harju
REPPUKOIRA!
Viestit: 310
Liittynyt: 5.6.2008 14:31

Viesti Kirjoittaja mauri harju »

Katos Ilkka kun olen noita entisiä armeijan miehiä niin pataljoonat ja aidanseipäät on tuttuja näin huumorimielssä minullekin. Hyvää kevättä ja tulevaa jahtisyksyä.

Vastaa Viestiin